Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Joomla! Sraz 19. října 2019

11. úno 2019 12:51 - 11. úno 2019 12:52 #138877
Ahoj,

19. října 2019 je plánována akce "Pizza, Bugs & Fun"

více informací o této akci lze nalézt zde: www.pizza-bugs-fun.com/en (stránka je momentálně neaktualizovaná a připravuje se právě pro tuto akci a také je zájem ji přeložit do češtiny, kdyby se někdo našel na překlad, bylo by to super).

Každopádně se počítá s mezinárodním přesahem a pořadatelé by byli rádi, kdyby jsme se toho také zúčastnili (my = Joomla! ČR/SK Olomouc).

V krátkosti. Jde o akci, kdy se vytvoří seznam dosavadních bugů (v tomto případě se to bude týkat hlavně Joomla! 4), pomocí videokonference se ráno oznámí základní informace jak postupovat při testování bugů a pak se bugy testují a potvrzují.

V Joomle!, když někdo nahlásí nějaký bug, případně vytvoří nějakou opravu, je potřeba, aby ji otestovali nezávisle ještě dva další lidé a to je hlavním úkolem této akce - potvrzení bugu, případně toho, že oprava byla úspěšná.

Taková akce většinou hodně pomáhá k tomu, aby byla nová verze vydána dříve.

A teď k jádru věci. Pokud bychom plánovali nějaký Joomla! sraz v ČR, pravděpodobně opět v Olomouci, mohli bychom ho teoreticky spojit s touto akcí. Je to samozřejmě ještě hodně daleko, takže jde spíše o návrh k přemýšlení.

U akce "Pizza, Bugs & Fun" samozřejmě není nic závazné, ani ta pizza. Tedy je možné to nějak i kombinovat, např. udělat standardní sraz/přednášky a kdo by chtěl, by poslouchal přednášky, kdo ne, ten by potvrzoval bugy.

Nároky na takovou akci nejsou take nějak zvláštní, postačí WIFI (internet) k propojení do videokonference.

My dokonce už víme, kde hledat HDMI kabely, pokud by nějaký nefungoval. :-)

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum