Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Nemohu se přihlásit do administrace Jommly
Objeví se hláška
Provedla jsem opravu přez záložní soubor, ale stále mi to hlásí že nemám přístup do tohoto rozhraní.
Jak se to dá orpavit? Celý web včetně databáze smazat a nově nahrát?
Děkuji za rady
Jestli jste jinde, pak můžete o opravu požádat hosting, nebo si to opravit sama správným postupem.
Nahrání souborů ze zálohy by mělo fungovat (v databázi problém není). Jenže záleží, jak soubory ze zálohy obnovujete. Postupujte podle: www.bongovo.cz/joomla/64-univerzalni-oprava-instalace-joomly
měly by stačit body:
2. Provést kompletní zálohu souborů a databáze webu
3. Odstranit všechny složky a soubory stávající instalace
4. Obnovit složky a soubory ze zálohy (vždy nahrávat celý soubor zálohy a rozbalení provést až na webu)
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Když jsem udělala instalaci z poslední zálohy z Joomly, o které jsem přesvědčená, že je v pořádku, tak ani tady se přihlášení do administrace nedaří.
Přihlášení do administrace z frontendu lze. To mě mate.
Nevím o tom. Určitě jsem nenastavovala. Ale na soubor se podívám. DěkujiPetr napsal: Nemáte navíc na ftp ve složce /administrator/ soubor .htaccess a v něm nastavená nějaká pravidla pro přístup dle IP adresy?
Draha napsal: Když jsem udělala instalaci z poslední zálohy z Joomly, o které jsem přesvědčená, že je v pořádku, tak ani tady se přihlášení do administrace nedaří.
Takže jste instalovala nebo obnovovala web ze zálohy? Jakým způsobem? KOMPLETNÍ ZIP + KICKSTART?
Když jsem udělala první reinstalaci nahrála záložní soubor a pomocí Kickstart znovu rozbalila tak web jel, ale přihlášení do administrace pořád ne.
Tak jsem začala pátrat a šla adresář po adresáři přez FTP na serveru. Z mně neznámého důvodu se stalo to, že se do složky "administrator" nahrály další soubory z hlavního adresáře a ještě znovu složka administrator. Takže nebyly přístupné soubory protože byly ještě o úroveň níže schované, nevedly k nim cesty.
Nemám tušení jak se to stalo. Zda se to může stát při instalaci aktualizací například Astroid framworku, Akkeby, Formuláře, měla jsme tam asi 5 aktualizací. Protože v tu dobu jsem aktualizovala systém. Vždy si udělám zálohu před aktualizacemi. Ale tady jsem si nevšimla, že to udělalo něco co nemělo, takže poslední záloha už obsahovala chyby. Já jsem určitě nekopírovala celý adresář někam jinam. Takže jsme web smazala, vzala ještě starší zálohu a ta už funguje. Teď jenom budu zkoumat při aktualizacích, která to udělala.
Přikládám obrázek adresáře rootu co se tam objevily - adresáře a soubory.
Děkuji za rady
Naktualizovaný Astroid framework obsahuje závažné bezpečnostní chyby, ten je nutné co nejrychleji aktualizovat!
Podivné soubory (adman.116.txt, adman.356.txt, f4134dd88c92.php), skoro bych řekl, že byly stránky hacknuté. Ale to by vám řekl někdo chytřejší.
Bong napsal: Soubory navíc - ano existuje chyba v Joomla: pokud spustíte aktualizace různých rozšíření najednou a ne postupně, že se složky a soubory rozkopírují jinam.
Naktualizovaný Astroid framework obsahuje závažné bezpečnostní chyby, ten je nutné co nejrychleji aktualizovat!
Podivné soubory (adman.116.txt, adman.356.txt, f4134dd88c92.php), skoro bych řekl, že byly stránky hacknuté. Ale to by vám řekl někdo chytřejší.
Děkuji. Zatím jsou po obnovení v pořádku uvidím jak po postupných aktualizacích.
hesla změním, dekuji za doporučení.
Nejnovější příspěvky