Přihlásit se

Joomla 5.3 (17 dub 2025)

15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.

Nezobrazují se meta data

13. kvě 2025 15:30 - 13. kvě 2025 15:33 #150308
Nezobrazují se meta data od Milan
Zkušený uživatel
Přeji pěkný den, chtěl bych poprosit o pomoc. 
V hlavním článku mám vyplněny všechny meta data (Meta popis, Meta klíčová slova, Roboti, Autor a Práva k obsahu).
Na stránkách se mi ale ani jeden z parametrů neobjeví. Nevíte prosím čím by to mohlo být? nebo kde co ještě nastavit?

Když vyplním Meta popis v globálním nastavení tak ten se tam objeví.

Mám nainstalováno Joomla! 4.4.13 .

Děkuji, Milan

14. kvě 2025 07:47 #150310
Odpověď od Linelabcz
Admin
Dobrý den, píšete "v hlavním článku". Myslíte hlavní články jako v položku menu? Meta info musíte přidat do položky menu. Hlavní články nejsou kategorií ani článkem ani seznamem kategorií.

14. kvě 2025 11:58 #150311
Odpověď od Milan
Zkušený uživatel
Dobrý den, 
děkuji Vám za odpověď, meta popis jsem uvedl v nabídce a již se zobrazuje ale jak je to prosím s meta tagem klíčových slov?
V nabídce není možnost je uvést, u článků ta možnost je ale stejně se u jednotlivých nabídek nezobrazují v hlavičce webu. Ostatní meta tagy jako popis, autor a roboti se zobrazují.
Děkuji.

14. kvě 2025 16:45 #150312
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Meta tag klíčová slova

Zajišťuje šablona
Buď to tam je naprogramované (rozuměj view detailu featured článku, view category blog) nebo musíte doprogramovat pomocí override view anebo vybrat takovou šablonu, která to má v základu a nebo koupit za peníze nějaké rozšíření (to od toho řeka nemám rád, zvlášť když stačí meta značky si do šablony článků a kategorií dát manuálně do PHP - ale ti co jsou jen klikači ho tady urputně vychvalují).

Ale vzhledem k tomu že klíčová slova již mají pro SEO skoro nulovou hodnotu, na většině šablon jsem je již neviděl.

Zkusmo např. zde:
ja-vega.demo.joomlart.com/index.php/featured-articles
ja-vega.demo.joomlart.com/index.php/cate...-largest-data-breach

Takže bych si dovolil tvrdit, že to o co se nyní snažíte, se mělo dělat před 10 lety...

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

14. kvě 2025 19:22 #150314
Odpověď od Linelabcz
Admin
Meta klíčová slova Joomla interně používá pro související články, což je užitečná funkce. <meta name="keywords" z pohledu SEO nemají žádný význam. Neřešil bych to.

14. kvě 2025 23:04 #150316
Odpověď od Cony
Moderátor
Metadata (description, keywords apod.) do hlavičky HTML dokumentu nepřidává šablona, ale konkrétní komponenta. Jak již ale bylo řečeno, meta keywords je dnešní době již z hlediska SEO zbytečné. Zajímavější jsou spíše tzv. MicroData (Schema.org), které v Joomle 5 řeší plugin, v Joomle 3 se opravdu přidávaly do šablony.