Přihlásit se

Joomla 5.3 (17 dub 2025)

15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.

aktivní mapa v Joomla 5x

05. kvě 2025 17:40 - 05. kvě 2025 17:44 #150290
aktivní mapa v Joomla 5x od Luděk Pechanec
Pokročilý uživatel
Zdravím všechny a zároveň žádám o radu. Prosím, poradí mi někdo, jak mohu v komponentě SP Page Builder a v J 5x připravit podobnou aktivní mapu jako je na tomto odkazu?

www.hipodrom.cz/mapa-arealu/

a případné otevírání odkazů z mapy do popup okna?

Mockrát děkuji

05. kvě 2025 22:08 #150291
Odpověď od Cony
Moderátor
Hotové "klikací" udělátko nevím jestli najdete. 

Pokud se do toho pustíte sám, šel bych cestou vytvoření přepisu modulu "Vlastní obsah", do něj vložil potřebné HTML, CSS, SVG apod. a ten pak umístil na pozici PageBuilderu.

V ukázcxe je to celé řešené jen pomocí absolutního pozicování v rámci CSS, tzn. obalovací prvek obsahuje obrázek a několik "šipek", které jsem v rámci CSS absolutné pozicované. 

Bylo by možné řešit např. ještě pomocí SVG (např. zde ), nebo postaru pomocí klikatelných map  (tam ale narazíte na problémy s responzivou), popř. kompletně pomocí Javascriptu (to mi přijde zbytečné, ale zas by mohla existovat nějaká již hotová knihovna).

Popup okno musíte vyřešit nějakým Javascriptem, pokud používáte v šabloně Bootstrap, můžete použít Bootstrap modal .