Bezpečnostní aktualizace pro verze Joomla 3.x 4.4.x a 5.2.x (08 dub 2025)
Tato aktualizace řeší bezpečnostní problém, který byl Joomla Security Strike Teamem (JSST) vyhodnocen jako problém s vysokým dopadem na bezpečnost. Více informací na joomla.org
stránky vytvářejí nové adresy 404
17. bře 2025 13:09 - 17. bře 2025 13:10 #150222
Dobrý den,
poprosím o radu. Když se podívám do google search console, tak vidím adresy, které na webu nemám a nikdy jsem je nevytvořil. Adresy vrací chybu 404. a je jich docela dost. N [attachment=undefined]004799407d07912b819a479637a12ca9[/attachment]apadá Vás prosím co s tím? Stránky www.ubytovani-broumov.cz . V příloze najdete náhled console. Předem Všem děkuji za rady.
ukázka vytvořených adres:
www.ubytovani-broumov.cz/kite-online
www.ubytovani-broumov.cz/tenisky-tamaris-2016
www.ubytovani-broumov.cz/nikos-villas-hotel-in-oia-santorini
poprosím o radu. Když se podívám do google search console, tak vidím adresy, které na webu nemám a nikdy jsem je nevytvořil. Adresy vrací chybu 404. a je jich docela dost. N [attachment=undefined]004799407d07912b819a479637a12ca9[/attachment]apadá Vás prosím co s tím? Stránky www.ubytovani-broumov.cz . V příloze najdete náhled console. Předem Všem děkuji za rady.
ukázka vytvořených adres:
www.ubytovani-broumov.cz/kite-online
www.ubytovani-broumov.cz/tenisky-tamaris-2016
www.ubytovani-broumov.cz/nikos-villas-hotel-in-oia-santorini
18. bře 2025 13:03 #150225
Odpověď od Cony

Moderátor
Pokud ty adresy vracejí chybu 404, je to v pořádku, Google by si je měl časem vyřadit.
Je možné, že na tyto podstránky kdesi někdo odkazuje (mimo Váš web), tak se je Google snaží skenovat.
Je možné, že na tyto podstránky kdesi někdo odkazuje (mimo Váš web), tak se je Google snaží skenovat.
18. bře 2025 16:43 #150227
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Mám jný názor
404 jsou googlem hodnoceny negativně a snižují hodnocení webu jako takového
Laicky řečeno - hele tento web obsahuje spousty neexistujících odkazů, to bude nějaká Spamová farma, ten tedy nabízet nahoře ve vyhledávači rozhodně nebudeme.
Pokud jde o hobby web, a je Vám to jedno, nechte to tak a přesně jak píše ony, ono se to do 1 roku pročistí.
Pokud jde o byznys (pronájem asi byznys je) tak si sedněte, pečlivě každou 404 přesměrujte na nějaký obsah nebo lépe nastavte u ní 410.
Nápověda:
- google search console
A proč se to stalo:
Tohle je typická ukázka, kdy web byl umístěn na hostingu a web nebo server měl špatně nastavený HTTPS certifikát na serveru.
Automaticky se ze serveru načetla doména, která byla umístěná jako první na serveru a její odkazy se zaindexovaly s touto doménou.
Učený z nebe nespadl, stalo se to i mě před 10 lety a byl z toho průšvih jak mraky
jen to pak dlouho trvalo a majitelé těch domén mě asi nemají pořád rádi...
404 jsou googlem hodnoceny negativně a snižují hodnocení webu jako takového
Laicky řečeno - hele tento web obsahuje spousty neexistujících odkazů, to bude nějaká Spamová farma, ten tedy nabízet nahoře ve vyhledávači rozhodně nebudeme.
Pokud jde o hobby web, a je Vám to jedno, nechte to tak a přesně jak píše ony, ono se to do 1 roku pročistí.
Pokud jde o byznys (pronájem asi byznys je) tak si sedněte, pečlivě každou 404 přesměrujte na nějaký obsah nebo lépe nastavte u ní 410.
Nápověda:
- google search console
A proč se to stalo:
Tohle je typická ukázka, kdy web byl umístěn na hostingu a web nebo server měl špatně nastavený HTTPS certifikát na serveru.
Automaticky se ze serveru načetla doména, která byla umístěná jako první na serveru a její odkazy se zaindexovaly s touto doménou.
Učený z nebe nespadl, stalo se to i mě před 10 lety a byl z toho průšvih jak mraky

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
18. bře 2025 18:11 #150228
Odpověď od Cony

Moderátor
Můžeš Rudo hodit odkaz na tu nápovědu? Co jsem já našel, to search console považuje 410 za 404, tzn. není v tom pro ně rozdíl.
Stránky jako takové zaindexované nejsou, viz www.google.com/search?q=site%3Awww.ubytovani-broumov.cz
Je to tedy podle mně jen upozornění pro webmastera, že se mu tam vzali nějaké 404ky, tak aby zpozorněl, jestli nemá někde chybu...
A pokud odkazy v google vznikly tak, že jsou někde nasázené po webu, tak s tím nic moc neuděláš. Přesměrovávat neustále nově vznikající odkazy je nesmysl, hlavně když se jedná o tenisky na webu o ubytování
Stránky jako takové zaindexované nejsou, viz www.google.com/search?q=site%3Awww.ubytovani-broumov.cz
Je to tedy podle mně jen upozornění pro webmastera, že se mu tam vzali nějaké 404ky, tak aby zpozorněl, jestli nemá někde chybu...
A pokud odkazy v google vznikly tak, že jsou někde nasázené po webu, tak s tím nic moc neuděláš. Přesměrovávat neustále nově vznikající odkazy je nesmysl, hlavně když se jedná o tenisky na webu o ubytování