Přihlásit se

Bezpečnostní aktualizace pro verze Joomla 3.x 4.4.x a 5.2.x (08 dub 2025)

Tato aktualizace řeší bezpečnostní problém, který byl Joomla Security Strike Teamem (JSST) vyhodnocen jako problém s vysokým dopadem na bezpečnost. Více informací na joomla.org

stránky vytvářejí nové adresy 404

17. bře 2025 13:09 - 17. bře 2025 13:10 #150222
stránky vytvářejí nové adresy 404 od Martin7373
Začátečník
Dobrý den,
poprosím o radu. Když se podívám do google search console, tak vidím adresy, které na webu nemám a nikdy jsem je nevytvořil. Adresy vrací chybu 404. a je jich docela dost. N [attachment=undefined]004799407d07912b819a479637a12ca9[/attachment]apadá Vás prosím co s tím? Stránky www.ubytovani-broumov.cz . V příloze najdete náhled console. Předem Všem děkuji za rady.

ukázka vytvořených adres:
www.ubytovani-broumov.cz/kite-online
www.ubytovani-broumov.cz/tenisky-tamaris-2016
www.ubytovani-broumov.cz/nikos-villas-hotel-in-oia-santorini
Přílohy:

18. bře 2025 13:03 #150225
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud ty adresy vracejí chybu 404, je to v pořádku, Google by si je měl časem vyřadit. 
Je možné, že na tyto podstránky kdesi někdo odkazuje (mimo Váš web), tak se je Google snaží skenovat.

18. bře 2025 16:43 #150227
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Mám jný názor
404 jsou googlem hodnoceny negativně a snižují hodnocení webu jako takového
Laicky řečeno - hele tento web obsahuje spousty neexistujících odkazů, to bude nějaká Spamová farma, ten tedy nabízet nahoře ve vyhledávači rozhodně nebudeme.

Pokud jde o hobby web, a je Vám to jedno, nechte to tak a přesně jak píše ony, ono se to do 1 roku pročistí.

Pokud jde o byznys (pronájem asi byznys je) tak si sedněte, pečlivě každou 404 přesměrujte na nějaký obsah nebo lépe nastavte u ní 410.

Nápověda:
- google search console

A proč se to stalo:
Tohle je typická ukázka, kdy web byl umístěn na hostingu a web nebo server měl špatně nastavený HTTPS certifikát na serveru.
Automaticky se ze serveru načetla doména, která byla umístěná jako první na serveru a její odkazy se zaindexovaly s touto doménou.
Učený z nebe nespadl, stalo se to i mě před 10 lety a byl z toho průšvih jak mraky :D jen to pak dlouho trvalo a majitelé těch domén mě asi nemají pořád rádi...

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

18. bře 2025 18:11 #150228
Odpověď od Cony
Moderátor
Můžeš Rudo hodit odkaz na tu nápovědu? Co jsem já našel, to search console považuje 410 za 404, tzn. není v tom pro ně rozdíl. 

Stránky jako takové zaindexované nejsou, viz  www.google.com/search?q=site%3Awww.ubytovani-broumov.cz
Je to tedy podle mně jen upozornění pro webmastera, že se mu tam vzali nějaké 404ky, tak aby zpozorněl, jestli nemá někde chybu...

A pokud odkazy v google vznikly tak, že jsou někde nasázené po webu, tak s tím nic moc neuděláš. Přesměrovávat neustále nově vznikající odkazy je nesmysl, hlavně když se jedná o tenisky na webu o ubytování :)