Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
editor JCE odmazává části kódu
15. led 2025 13:07 - 15. led 2025 13:08 #150080
Přeji pěkný den,
chtěl bych poprosit o pomoc při řešení následujícího problému.
V některých článcích mám v kódu například toto <button onclick="myFunction()"> Click me </button> a při zapnutém editoru JCE se mi při uložení odmaže onclick="myFunction()", dá se to prosím nějak obejít?
Napadá mně jiný editor nebo někde něco přenastavit. Ale zase bych nechtěl výrazně nenarušit bezpečnost webu.
Osobně s tím nemám problém jelikož pracuji v Joomle bez editoru JCE ale jde mi o správu webu uživatelem, kterému bych ten editor potřeboval zapnout tak aby byl spolehlivý.
Ještě bych se chtěl zeptat, zda se nechá v Joomle nastavit uživateli vstup jen do určitých sekcí. Kdysi jsem někde viděl nastavení, že si každý může editovat své vytvořené články a k ostatním nemá přístup, což by v krajním případě bylo také řešení.
Moc děkuji za pomoc a přeji pěkný den.
chtěl bych poprosit o pomoc při řešení následujícího problému.
V některých článcích mám v kódu například toto <button onclick="myFunction()"> Click me </button> a při zapnutém editoru JCE se mi při uložení odmaže onclick="myFunction()", dá se to prosím nějak obejít?
Napadá mně jiný editor nebo někde něco přenastavit. Ale zase bych nechtěl výrazně nenarušit bezpečnost webu.
Osobně s tím nemám problém jelikož pracuji v Joomle bez editoru JCE ale jde mi o správu webu uživatelem, kterému bych ten editor potřeboval zapnout tak aby byl spolehlivý.
Ještě bych se chtěl zeptat, zda se nechá v Joomle nastavit uživateli vstup jen do určitých sekcí. Kdysi jsem někde viděl nastavení, že si každý může editovat své vytvořené články a k ostatním nemá přístup, což by v krajním případě bylo také řešení.
Moc děkuji za pomoc a přeji pěkný den.
16. led 2025 01:16 #150081
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
V konfiguraci používaného profilu si můžete nastavit, zda bude možné vkládat skripty, css, php, xml,... jinak bude nepovolený obsah při uložení vyfiltrován a odstraněn.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
16. led 2025 08:37 #150082
Odpověď od Milan
Pokročilý uživatel
Dobrý den,
konfiguraci jsem našel.
Pokud tomu dobře rozumím, tak když do platných prvků vložím toto onclick ="myFunction()" tak by k odmazání nemělo dojít?
Děkuji Vám za upřesnění Milan
konfiguraci jsem našel.
Pokud tomu dobře rozumím, tak když do platných prvků vložím toto onclick ="myFunction()" tak by k odmazání nemělo dojít?
16. led 2025 10:54 #150083
Odpověď od Milan
Pokročilý uživatel
Milan napsal: Dobrý den,
konfiguraci jsem našel.
Tak jsem vyzkoušel několik způsobů zadání výrazu do pole povolených prvků ale ani jeden nezabral. Vždy mi editor vše smázne.
Děkuji za pomoc, Milan
16. led 2025 15:25 #150085
Odpověď od Linelabcz
Admin
Dobrý den, v profilech v nastavení editoru můžete s opatrností povolit atributy událostí jako onclick.
29. led 2025 16:41 #150147
Odpověď od Milan
Pokročilý uživatel
Dobrý den, děkuji Vám za pomoc.
Mohl by jste mi prosím popsat cestu jak se ke konfiguraci dostat a co kam mám zadat?
Konfiguraci jsem našel ale bohužel po zadání příkazu je stav stále stejný.
Moc děkuji za pomoc.
Mohl by jste mi prosím popsat cestu jak se ke konfiguraci dostat a co kam mám zadat?
Konfiguraci jsem našel ale bohužel po zadání příkazu je stav stále stejný.
Moc děkuji za pomoc.