Přihlásit se

Nová verze Joomla 5.1.4

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

přesměrování

19. lis 2024 19:02 #149890
přesměrování od Martin7373
Začátečník
Dobrý den všem,
rád bych Vás touto cestou požádal o tadu. Předělával jsem staré stránky na novou verzi, která nyní běží na Joomla 5.2.1. Udělal jsem nové adresy SEF a vše zatím funguje. Google při testu Core Web Vitalis zaznamenal cca 65 stránek vracející chybu 404. Když se snažím tyto nalezené adresy přesměrovat pře prvek redirect v joomle, tak mi napíše hlášení: Uložení se nezdařilo s následující chybou: Zdrojová adresa musí být jedinečná. Někdy stačí vymazat u této adresy https. u nekterých se mi přesměrování nedaří udělat vůbec. Jak jsem psal google těchto stránek našel cca 65. Jedná se např o tyto adresy:

stará adresa:
www.ubytovani-broumov.cz/index.php/sport...%AD/lezen%C3%AD.html

nová adresa:
www.ubytovani-broumov.cz/sportovni-vyziti/lezeni

napadlo mě přesměrovat stránky pomocí .htaccess, kde jsem vložil hned za RewriteEngine On

RewriteRule www.ubytovani-broumov.cz/index.php/sport...-vyžití/lezení\.html www.ubytovani-broumov.cz/sportovni-vyziti/lezeni [R]

help.wedos.cz/navody/webhosting/htaccess...ke-url-presmerovani/

bohužel ani toto mi stránku nepřesměrovává. Můžete mi někdo poradit, jak se techto stránek označených jako 404 zbavit? jak postupovat? Předem Všem děkuji za radu jak postupovat. V případě použití .htaccess ukázku přesměrování a kam přesně uložit. Ještě jednou děkuji za Váš čas.

v případě potřeby se jedná o stránky:  www.ubytovani-broumov.cz

21. lis 2024 03:04 #149896
Odpověď od Cony
Moderátor
- v joomle musí být zaplý plugin Přesměrování. 
- zdrojová url bez servery, tzn jen "index.php/sportovní-vyžití/lezení.html"
- cílová také, tzn jen "sportovni-vyziti/lezeni"

Popř v htaccess 
RewriteRule ^index\.php/sportovní-vyžití/lezení\.html$ /sportovni-vyziti/lezeni [R=301,L]
jen pozor na to, aby htaccess byl uložen v kódování UTF-8