Přihlásit se

Nová verze Joomla 5.1.4

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

n3t cookies a slick

21. čvn 2024 20:49 - 21. čvn 2024 20:55 #149547
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
chápu, to mě taky napadlo, jen to s consent:0 se odešle vždy a pak se případně odešle i ten s jedničkou. Jak to udělat, že se pošle jedno nebo druhé?

Asi je tohle řešení?
Code:
    <script src="https://c.seznam.cz/js/rc.js"></script>     <script>         var retargetingConf = {             rtgId: 12345,             consent: 0         };             var retargetingHitCalled = false;             function callRetargetingHit() {             if (!retargetingHitCalled) {                 window.rc.retargetingHit(retargetingConf);                 retargetingHitCalled = true;             }         }             // Zavolat retargetingHit pouze pokud nebyl udělen souhlas         if (!n3tConsentManager.allowedCategory('marketing')) {             callRetargetingHit();         }             window.addEventListener('n3t.cookieconsent.accept', function(event) {             retargetingConf = {                 rtgId: 12345,                 consent: n3tConsentManager.allowedCategory('marketing') ? 1 : 0             };                 callRetargetingHit();         });     </script>

22. čvn 2024 01:07 #149548
Odpověď od Cony
Moderátor
A to je v pořádku dle seznamu:

Implementace se může lišit podle zvolené cookie lišty, ve které uživatel nastavuje režim souhlasu. Při implementaci je třeba se řídit technickými možnostmi zvolené cookie lišty.
Při využití parametru consent je vhodné při první návštěvě uživatele, kdy ještě nemáme zaznamenán režim souhlasu, spouštět retargetingový kód bezprostředně po načtení stránky s hodnotou 0 v parametru consent (consent: 0), tedy souhlas zatím nebyl udělen a data budou zpracovány anonymizovaně. Pokud následně uživatel souhlas v cookie liště potvrdí, spusťte retargetingový kód na téže stránce znovu s hodnotou 1 (consent: 1). Tímto postupem zajistíte, že po udělení souhlasu bude možné plné zpracování dat ze vstupní stránky (první navštívené), která může být klíčová pro cílení vašeho retargetingu.

Pokud bys chtěl posílat jen jednou máš 2 možnosti:
- buď pomocí php zjistit jestli už uživatel souhlas má, nebo už aktivně odmítl a podle toho kód vykreslit
- nebo v JS udělat timeout např. 1s a poslat souhlas s nulou poud do té doby neproběhne change
Poděkovali: Ernst

22. čvn 2024 07:18 #149549
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Nevím, jestli si rozumíme, ten kód co jsi napsal ty to na seznam poslal při načtení stránky po souhlasu 2x (jednou s nulou a jednou s jedničkou).

Já kód upravil a teď se 2x neposílá, ale stále se posílá při každém reloadu stránky.

22. čvn 2024 11:54 #149551
Odpověď od Cony
Moderátor
Rozumíme, a podle té dokumentace je to odeslání 2x v pořádku... Aspoň tak jak to chápu.

22. čvn 2024 22:16 #149552
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
nechci polemizovat, já to z té dokumentace pochopil jinak a marketér mě napsal, že je to správně, jak to mám já.

Nevadí, pro zájemce jsou k dispozici dvě varianty