Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

AI - umělá inteligence & Joomla!

05. kvě 2024 10:43 #149408
AI - umělá inteligence & Joomla! od Martin70
Zkušený uživatel
Ahoj. Využíváte v souvislosti s CMS Joomla a tvorbou webů AI? Používáte nějaká vlastní GPTs? Nějaké nápady, rady, triky, zkušenosti...?

06. kvě 2024 12:30 #149412
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

já AI používám, ale u mě jako u vývojáře je to trochu specifický:

- PR články - pár článků jsem nechal napsat, ale spíš od toho ustupuji, AI jako kdyby používala pořád dokola stejný slova a její jazyk (květnatý) spíš odpoutává od toho, co chci sdělit. Např. napíšu něco v angličtině (článek) a nechám to AI přepsat trochu jinak. Tím se stane článek trochu jiným a nemusím řešit gramatiku a stylistiku.
- Demo data - v Phoca Cart je možnost nechat si vytvořit popis pro produkt, to využívám u demo dat, ale jestli to někdo reálně použil, těžko říct. Každopádně na reálných datech to ušetří práci při vybudování kostry popisu, občas navrhne něco, co by nás nenapadlo. To znamená, nechat si to vygenerovat a na základě té kostry to přepsat do nějaký reálný podoby.
- Demo obrázky - opět spíš pouze pro demo účely - nechávám vytvořit obrázky produktů. Také to není žádná legrace, protože AI prostě vymýšlí nesmyslný konstrukce a nevěnuje se tomu, vytvořit opravdu reálný obrázek.

Co se týče hledání informací a nápověd, tam AI totálně selhává. Například si pro nějaké určité API vymýšlí parametry, které vůbec neexistují, atd.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

06. kvě 2024 13:56 - 06. kvě 2024 14:02 #149413
Odpověď od Linelabcz
Admin
Použití AI je celkem zábavné, zkouším tady na svém rozpracovaném projektu www.tripu.cz/cs/napoveda/clanky/novy-zpu...umela-inteligence-ai , na který, ale nemám vůbec čas B), nějaké generování článků pro blogery + automatický překlad. Pár měsíců je projekt u ledu, ale zase se k tomu vrátím.

Omezení AI je především v možnostech délky článku, AI neumí počítat slova, a zatím se mi nepodařilo generovat rozsáhlé články na první pokus. Je tam nutný mezikrok. Tedy AI nerozumí tomu, když dáte příkaz k napsání článku v rozsahu 1000 a ž 1500 slov. Dopředu to nevypočítá.

Ale postupně se mi daří to vyřešit. AI se neopakuje, když dostane dobré instrukce, tady s Honzou nesouhlasím.

O AI by se toho dalo napsat opravdu hodně, napadá mě třeba tvorba Joomla šablon nebo celých Joomla webů včetně obrázků a textů, to by mohlo být zajímavé. Předělat starý projekt www.linelab.org

06. kvě 2024 15:52 #149414
Odpověď od H13
Admin

Linelabcz napsal: Ale postupně se mi daří to vyřešit. AI se neopakuje, když dostane dobré instrukce, tady s Honzou nesouhlasím.


Ano, dobré instrukce, ale je prostě únavné pro každý prompt psát instrukce typu: "Vytvoř PR článek s jednotlivými body vlastností, ale prosím už nepoužívej slovo "unleash", které nesmyslně používáš v každém druhém bodu" ...

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

06. kvě 2024 16:41 #149415
Odpověď od Linelabcz
Admin
Záleží jak si vše připravíš v backendu. Lidi jsou líní něco psát, takže v podstatě stačí napsat titulek, zatrhnout checkbox a máš článek.

 

Powered by Fórum