Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Pomoc s komponentou JSitemap PRO
09. čvn 2023 13:07 #148404
Dobrý den, hledám někoho, kdo by mi pomohl správně nastavit komponentu JSitemap PROJe hodně obsáhlá a pro mě složitá. Nevím, jestli mám vše pro svůj web správně.
Samozřejmě se nebráním úhradě.
Google search konzole z nějakého důvodu nechce indexovat stránky, i když je všechny Google podle robots.txt našel. Indexují se jen stránky, které nechám konkrétně vyhledat podle URL a pak zadám, že chci požádat o indexování. Což lze jen pro omezený počet stránek, ale já jich mám stovky, tak tím si moc nepomůžu.
Nevím, čím to může být a přikládám to právě nesprávnému nastavení komponenty. Když jsem používala jiný nástroj pro vytvoření souboru sitemap, tak to stránky do indexace načetlo, ale zobrazily se jako neindexované. S komponentou JSitemap PRO je sice Google vidí (soubor sitemap se jeví jako úspěšný a stránky jsou vyčíslené), ale nejsou v indexaci ani jako neindexované.
Pomůžete, prosím, někdo?
web: az-hubnuti.cz
email: info@az-hubnuti.cz
Samozřejmě se nebráním úhradě.
Google search konzole z nějakého důvodu nechce indexovat stránky, i když je všechny Google podle robots.txt našel. Indexují se jen stránky, které nechám konkrétně vyhledat podle URL a pak zadám, že chci požádat o indexování. Což lze jen pro omezený počet stránek, ale já jich mám stovky, tak tím si moc nepomůžu.
Nevím, čím to může být a přikládám to právě nesprávnému nastavení komponenty. Když jsem používala jiný nástroj pro vytvoření souboru sitemap, tak to stránky do indexace načetlo, ale zobrazily se jako neindexované. S komponentou JSitemap PRO je sice Google vidí (soubor sitemap se jeví jako úspěšný a stránky jsou vyčíslené), ale nejsou v indexaci ani jako neindexované.
Pomůžete, prosím, někdo?
web: az-hubnuti.cz
email: info@az-hubnuti.cz
09. čvn 2023 14:13 #148406
Odpověď od Cony
Moderátor
Na první pohled ta sitemap vypadá v pořádku, a vypadá to, že je v ní i vše podstatné (možná by tam nemusely být podstránky jako registrace apod.)
Problém tedy bude spíš jinde (ostatně Google by měl podstránky zaindexovat i bez sitemap, i když pomaleji). Co Vám hlásí Webmaster Tools na tuto sitemap, nepíše u ní třeba nějakou chybu stažení?
Problém tedy bude spíš jinde (ostatně Google by měl podstránky zaindexovat i bez sitemap, i když pomaleji). Co Vám hlásí Webmaster Tools na tuto sitemap, nepíše u ní třeba nějakou chybu stažení?
10. čvn 2023 00:28 - 10. čvn 2023 00:29 #148408
Odpověď od Cony
Moderátor
Jak se to jeví v administraci Joomly je jedno. Důležité je jak se Vám to jeví v Google Webmaster Tools...
Edit: Nebo odesílal jste vůbec to sitemap do Google Webmaster Tools?
Popř. upravila jste si robots.txt tak aby obsahoval odkaz na sitemap? Jinak si Google tu sitemap sám nijak nenajde...
Edit: Nebo odesílal jste vůbec to sitemap do Google Webmaster Tools?
Popř. upravila jste si robots.txt tak aby obsahoval odkaz na sitemap? Jinak si Google tu sitemap sám nijak nenajde...