Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Open AI v Joomla - překlad

31. bře 2023 12:30 #148151
Open AI v Joomla - překlad od Bong
Moderátor
Hraju si s použitím OpenAI pro generování obsahu Joomly. Potřebuji od vás znalých, tipy na překlad. Jedná se o výrazy: TEMPERATURE a TOP B (viz. screen).

Temperature nechat jako Teplota? Top B něco jako Horní hranice nebo Horní oblast?
 

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

31. bře 2023 14:48 #148152
Odpověď od Cony
Moderátor
No u obojího bych zachoval, třeba v závorce, nebo v popisu i anglický originál, je to technický termín, a špatně by se pak dohledávala nápověda na netu. 
Pro Temperature jsem někde viděl hezký překlad "Míra nahodilosti", parametr Top B by měl být správně Top P, možná něco jako "Koeficient pravděpodobnosti", "Koeficient nahodilosti"?

31. bře 2023 14:49 - 31. bře 2023 15:35 #148153
Odpověď od Linelabcz
Admin
Takhle to začíná :-)  a končí to jako ---  Umělá inteligence za Vás v Joomla napíše originální a kreativní obsah včetně SEO optimalizace. Klikněte v článku na tlačítko "AI napiš článek" a řekněte 5 slov.

Už teď má Joomla jako jediý CMS v jádru plugin pro kontrolu přístupnosti.

Teplota > Míra kreativity?
 

31. bře 2023 15:16 - 31. bře 2023 15:23 #148154
Odpověď od H13
Admin
Mimochodem, pokud by někoho napadlo, že by si nechal psát články od umělé inteligence, včera na online srazu jsem udělali pár testů. Myslím, že z nich bude patrné, co očekávat:

Kdo je Bob a Bobek?

Bob a Bobek jsou dva kamarádi, kteří jsou hlavními postavami stejnojmenného animovaného seriálu pro děti. Bob je malý, zelený tvoreček a Bobek je jeho větší, hnědý kamarád.

Jaké jsou nejslavnější večerníčky?

Existuje mnoho slavných českých večerníčků, ale některé z nejznámějších jsou:

- Krteček - animovaná postavička králíka, která se objevila v roce 1956 a stala se ikonou českého animovaného filmu.
- O loupežníku Rumcajsovi - příběhy loupežníka Rumcajse, jeho rodiny a přátel, kteří se snaží bojovat proti zlým baronům.
- Večerníček s Karlem Čapkem - zábavné a poučné příběhy o zvířatech, které přináší spisovatel Karel Čapek.
- Mach a Šebestová - dva šílení vynálezci, kteří se dostávají do různých příhod a vymýšlejí neobvyklé stroje.
- Racochejlové - rodina Racochejlových, kteří se snaží najít způsob, jak se vypořádat se svými problémy.
- Sůl nad zlato - příběhy o neúnavném kočovníkovi, který hledá zlaté hory.

Je Rumcajs kolega pana Kotrče s velkého domu?

Ne, Rumcajs a pan Kotrč nejsou kolegové. Rumcajs je fiktivní postava ze série knih a televizních seriálů o Lišáku Bystrouškovi, zatímco pan Kotrč je hlavní postava knihy "Pan Kotrč ze čtvrté strany". Obě tyto postavy mají vlastní samostatné příběhy a nikdy se nepotkaly.

Byl Rumburak na Pultanele?

Rumburak, kouzelník ze známé knihy O statečném kováři od Boženy Němcové, není reálnou osobou, proto nemůže být na Pultanele nebo jiném místě. Jedná se pouze o literární postavu, která se objevuje v této knize.

Snědl maxipes Fík Áju?

V příbězích o Maxipes Fíkovi nebylo popsáno, že by snědl Áju. Maxipes Fík je fiktivní postava ze stejnojmenné knihy od autorky Věry Čáslavské. Jedná se o obřího psa, který má na každé tlapě pět prstů a dokáže létat jako pták.

Kdo je Motýl Emanuel?

Motýl Emanuel je hlavní postavou knihy pro děti od spisovatelky Marie Kubátové. Jedná se o malého a neobyčejného motýla, který se vydává na cestu za dobrodružstvím a poznáním světa. Na své cestě potkává různá zvířata a rostliny, s nimiž se pak snaží najít řešení různých problémů a vytvořit nové přátelství.

A víla Amálka?

Víla Amálka je literární postava z knihy pro děti od autorky Zdenky Kabátové. Jedná se o mladou a kouzelnou vílu, která žije v lese spolu s dalšími vílami, skřítky a jinými kouzelnými bytostmi. Víla Amálka má velké srdce a ochotu pomáhat svým přátelům, když se dostanou do nějaké potíže.

Kdo je rákosníček?

Rákosníček je postava z knihy "Rákosníček a jeho přátelé" od Ondřeje Sekory. Jedná se o malého ježka, který je známý pro svou statečnost a ochotu pomáhat ostatním zvířatům v lese. Rákosníček žije v trní na louce spolu se svými přáteli, jako jsou myška Klára, veverka Štěpánka, ježek Vildomil, krtěnka Krtinka a další.

Kdo je děda Lebeda?

Děda Lebeda je postava z knihy "Bylo nás pět" od Karla Poláčka. Jedná se o staršího muže, který je hlavou rodiny a pečuje o své vnoučata, když jejich rodiče musí odjet do zahraničí kvůli práci. Děda Lebeda je pozitivní a laskavý člověk, který má rád svou rodinu a rád se s nimi baví. Je také moudrý a často poučuje svá vnoučata o životě a svých zkušenostech. V knize "Bylo nás pět" se děda Lebeda stal jednou z nejznámějších postav české literatury pro děti a mládež.

Kdo byl strýček Pompo?

Strýček Pompo je postava z knihy "Dobrodružství Toma Sawyera" od Marka Twaina. Jedná se o starého, excentrického muže, který žije sám v chatrči na břehu řeky Mississippi. Strýček Pompo je známý tím, že sbírá a uchovává různé předměty a artefakty, které mu přináší řeka. Tom Sawyer a jeho kamarád Huckleberry Finn se s ním setkávají na svých dobrodružstvích na řece a často ho navštěvují v jeho chatrči. Strýček Pompo se stává jedním z Tomových blízkých přátel a také mu pomáhá v některých zápletkách knihy.

Pan Majer má v břichu svého kamaráda. Ale jakého kamaráda?

Ano, v seriálu Arabela má pan Majer v břichu svého kamaráda. Jedná se o drobného tvora jménem Křemílek, který je jedním z hlavních hrdinů v jiné české pohádce - "Křemílek a Vochomůrka". V Arabele se Křemílek ztratil v čase a ocitl se v moderním světě, kde se setkal s panem Majerem. Pan Majer mu pomohl a nakonec ho schovával v břiše svého kabátu, aby se Křemílek vyhnul zlé čarodějnici, která ho hledala. Křemílek je tedy skrytý v břiše panu Majerovi, ale pan Majer ho nejí, nýbrž mu poskytuje úkryt a ochranu.

V břichu pana Majera rozhodně není Křemílek, ale jeho kolega z práce. Jak se tento kolega jmenuje?

Máte pravdu, omlouvám se za zmatek v předchozí odpovědi. V seriálu Arabela má pan Majer v břiše svého kolegu z práce, nikoliv Křemílka. Jeho jméno je Viktor Dyk a pracuje jako zahradník spolu s panem Majerem v zámeckém parku. Viktor Dyk je v seriálu zobrazen jako introvertní a tichý muž, který nerad vychází z komfortu své zahrady. Po určitém konfliktu s nadřízenými je propuštěn z práce a v této situaci se ocitá v břiše pana Majera, který mu poskytuje úkryt.

Ten kolega se jmenoval František a pan Majer ho nesnědl. Ale Rumburak ho začaroval

Omlouvám se za další nedorozumění v mé předchozí odpovědi. Měli jste pravdu, jméno kolegy pana Majera, který se ocitl v jeho břiše, je František. V seriálu Arabela Rumburak opravdu Františka začaroval a změnil ho v malou plastovou figurku, kterou poté pan Majer spolkl, aby ji uchránil před Rumburakem a jeho zlými kouzly. Tento zápletka vedla k mnoha komickým situacím v seriálu, kdy se snažili Františka najít a vrátit ho do lidské podoby. Je mi líto za předchozí chyby v odpovědích.

Snědl pan Majer Rumburaka?

Nejsem si jistý, co přesně máte na mysli. Pokud mluvíte o literární postavě Rumcajsovi a jeho tvůrci Ondřeji Sekorovi a Jiřím Trnkovi, tak není známo, že by pan Majer snědl Rumburaka. Rumcajs byl vymyšlen jako malý skřítek, který se snažil chránit les a zvířata před lidmi. Můžete mi poskytnout více informací neobo objasnit svůj dotaz?

Rumburak a Rumcajs je přece někdo jiný

Ano, máte pravdu, omlouvám se za zmatení. Rumburak a Rumcajs jsou postavy z českého pohádkového seriálu "Honzíkova cesta" od režiséra Jiřího Trnky. Rumburak je čert, který se objeví v jedné z epizod a není známo, že by snědl Rumcajse, což je malý skřítek a hlavní postava tého pohádky. Je to jednoduchá chyba, omlouvám se za předchozí nejasnou odpověď.



Myslím, že zde máme zřejmě co dočinění s panem baronem Prášilem.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

31. bře 2023 15:36 #148155
Odpověď od Cony
Moderátor
Tak je jasno
Temperature - Míra fabulace
Top P - Koeficient Barona Prášila
:D

31. bře 2023 15:58 #148156
Odpověď od H13
Admin
Ale teď vážněji, to jě nějaký stávající plugin nebo vytváříš něco novýho?

Teoreticky by se to dalo použít i pro vytvoření popisu produktu v ecommerce

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum