Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Zjednodušení administrace eshopu

21. říj 2022 22:32 #147137
Navazuji na Františkovu výzvu zde  a to tématem, které jsem často řešil u VM (kde jsem skončil u napsání si vlastního pluginu) i u Phoca Cart, když jsem ho poprvé viděl, a to je zjednodušení administrace pro uživatele
Oba systémy obsahují obrovské množství voleb a možností a to nejen u v nastavení, ale i ve formuláři položek, což je asi nejčastější místo, kam pustíte nějakého správce bez hlubší znalosti systému. Končí to často tak, že do políčka pro EAN Vám píše poznámky, protože aktuálně EAN nepoužíváte, do políčka pro model si poznačuje původní cenu apod. Druhá varianta je, že neustále zoufale volá jak že má udělat tu slevu, nebo přidat nový obrázek :)

Pro VM
řešil jsem pomocí pluginu n3t Virtuemart Simple - funguje pro J3 a VM 3, na novějších variantách jsem nezkoušel. V nastavení pluginu je hromada zaškrtávátek, co můžete z prvků zakázat a skrýt, skončit lze např. i takto jednoduchým formulářem
 

Pro Phoca Cart
v základu Phoca Cart 4 podporuje skrývání nepotřebný položek menu, ovládacího panele, formulářů apod. pomocí uživatelských CSS pravidel. Každé pole (ve Phoca Cart 4.1 dokonce i pole podformulářů, tedy např. specifikací, atributů apod.) lze skrýt pomocí CSS tříd. V šabloně administrace Atum pro Joomlu 4 to provedete nejjednodušeji tak, že vytvoříte soubor user.css ve složce /media/templates/adminisytrator/atum/css a do něj pravidla zapíšete.
Příklad pro skrytí všeho okolo stahování, POS (což jsou funkce, kterou asi mnoho eshopů nepoužije) a dalších polí může vypadat nějak takto:
Code:
.ph-par-upc, .ph-par-jan, .ph-par-mpn, .ph-par-isbn, .ph-par-registration_key, .ph-par-external_id, .ph-par-external_key, .ph-par-external_link, .ph-par-external_text, .ph-par-external_link2, .ph-par-external_text2, .ph-par-public_download_file, .ph-par-public_download_text, .ph-par-public_play_file, .ph-par-public_play_text, .ph-par-serial_number, .ph-par-attributes-options-operator_weight, .ph-par-attributes-options-weight, .ph-par-attributes-options-download_folder, .ph-par-attributes-options-download_token, .ph-par-attributes-options-download_file, .ph-par-attributes-options-color, .ph-par-attributes-options-required, .ph-par-attributes-options-type, .ph-par-access, .ph-par-featured_background_image, .ph-par-video, .ph-par-special_parameter, .ph-par-special_image, .ph-par-features, .ph-par-gift_types, #phocacartitem button[aria-controls="download"],  joomla-tab-element#download, #phocacartitem button[aria-controls="size"], joomla-tab-element#size, #phocacartitem button[aria-controls="reward"], joomla-tab-element#reward, #phocacartitem button[aria-controls="discount"], joomla-tab-element#discount  {   display: none; } .ph-submenu-rewards, .ph-submenu-downloads, .ph-submenu-zones, .ph-submenu-regions, .ph-submenu-times, .ph-submenu-submititems, .ph-submenu-logs, .ph-submenu-vendors, .ph-submenu-sections, .ph-submenu-units {   display: none !important; }
 
PS: možný i do budoucna vznikne nějaký "klikací" plugin pro Phoca Cart ;)
Přílohy:

21. říj 2022 22:37 #147139
Odpověď od Cony
Moderátor
Ještě dovětek pro VM, to že ve screenshotu je Alias readonly je způsobeno pluginem n3t Virtuemart Alias pro automatické generování aliasů produktů.

21. říj 2022 22:45 - 21. říj 2022 22:47 #147141
Odpověď od Linelabcz
Admin
V čem je výhoda n3t Virtuemart Alias? řeší to nějak i nepovolené znaky v názvech produktů? Pak je alias nepoužitelný.

21. říj 2022 22:57 #147146
Odpověď od Cony
Moderátor
Plugin generuje automaticky alias z přednastavených pravidel, dokáže do něj zahrnout např. SKU, výrobce nebo model, dokáže zakázat změnu aliasu, nebo naopak generovat znovu při každé změně. Zakázané znaky jsou samozřejmě řešeny klasickou funkcí transliterate z Joomly.

21. říj 2022 23:14 #147152
Odpověď od Linelabcz
Admin
Mám na mysli nazev-produktu%2C-parametr, alias nevypadá moc dobře. Ale ok, výhody chápu.

21. říj 2022 23:26 #147155
Odpověď od Cony
Moderátor
%2c se tam nemá jak dostat. Nepoužívá se url encode, ale Language::transliterate, tzn. vznikne nazev-produktu-parametr. Problém (obecně v Joomle), je asi jen pokud mám administraci v češtině a píšu články v azbuce, pak vzniknou samý pomlčky, tzn. nahrazují se datumem. Transliterace toto bohužel neumí, vychází z aktuálního jazykovýho balíčku.

Powered by Fórum