Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Pozor na aktualizaci češtiny pro Virtuemart
29. pro 2022 22:00 #147611
Ahoj,
dnes jsem narazil na svém webu na jeden problém. Jede na Joomla 3 a VirtueMart 4.0.12 10777. Češtinu jsem měl staženou od Virtuemartu a asi před týdnem jsem si nahrál plugin I nstaller - Install from Bongovo.cz
V domění, že jsem si nahrál lepší češtinu jsem šel spokojeně spát. Vše fungovalo, e-shop jel jak hodinky.
Dnes chci udělat změnu u jednoho produktu a ejhle: vyskočila chyba 0 Missing format specifier at end of string. Ani zaboha jsem se nedostal na editaci produktů.
Po pátrání jsem nalezl původ chyby: jedu na PHP 8.1 a tam se projevila nekompatibilita jazykových souborů, tedy chybějící nebo špatně umístěný znak $
Viz např. zde ve foru:
forum.virtuemart.de/thread/3990-fehlerme...A4ndern-m%C3%B6chte/
ŘEŠENÍ:
odinstaloval jsem češtinu od Bonga a nainstaloval znovu novou od Virtuemartu.
Nejsem si jistý jak funguje Bongova čeština na PHP 7.4 např. ale asi ano, určitě ale nefunguje s PHP 8.1
Pokud plácám, prosím o opravu mých tvrzení, jsem samouk
dnes jsem narazil na svém webu na jeden problém. Jede na Joomla 3 a VirtueMart 4.0.12 10777. Češtinu jsem měl staženou od Virtuemartu a asi před týdnem jsem si nahrál plugin I nstaller - Install from Bongovo.cz
V domění, že jsem si nahrál lepší češtinu jsem šel spokojeně spát. Vše fungovalo, e-shop jel jak hodinky.
Dnes chci udělat změnu u jednoho produktu a ejhle: vyskočila chyba 0 Missing format specifier at end of string. Ani zaboha jsem se nedostal na editaci produktů.
Po pátrání jsem nalezl původ chyby: jedu na PHP 8.1 a tam se projevila nekompatibilita jazykových souborů, tedy chybějící nebo špatně umístěný znak $
Viz např. zde ve foru:
forum.virtuemart.de/thread/3990-fehlerme...A4ndern-m%C3%B6chte/
ŘEŠENÍ:
odinstaloval jsem češtinu od Bonga a nainstaloval znovu novou od Virtuemartu.
Nejsem si jistý jak funguje Bongova čeština na PHP 7.4 např. ale asi ano, určitě ale nefunguje s PHP 8.1
Pokud plácám, prosím o opravu mých tvrzení, jsem samouk
01. led 2023 08:43 #147615
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Ani zaboha se mi nepodařilo chybu zopakovat, ani na PHP 7.4 ani na PHP 8.1
Oficiální překlad a překlad na Bongovo se liší minimálně. Rozdíl je v tom, že překlad stažený z Bongovo! obsahuje některé přeložené řetězce navíc a umožňuje i automatické aktualizace při vydání nové verze překladu. Naopak do oficiální češtiny se nedaří protlačit některé opravy a úpravy. Pak je tu ta změna %1s na %1$s. Která měla proběhnout globálně všude, ale není to tak úplně pravda. Pořád tam jsou nějaké mušky
Zkusil jsem chybky najít ručně a opravit. Můžete vyzkoušet.
Za zpětnou vazbu budu rád. V podobných případech může hodně pomoci i zapnuté ladění, aby se případně zjistilo, kde konkrétně je chyba.
Oficiální překlad a překlad na Bongovo se liší minimálně. Rozdíl je v tom, že překlad stažený z Bongovo! obsahuje některé přeložené řetězce navíc a umožňuje i automatické aktualizace při vydání nové verze překladu. Naopak do oficiální češtiny se nedaří protlačit některé opravy a úpravy. Pak je tu ta změna %1s na %1$s. Která měla proběhnout globálně všude, ale není to tak úplně pravda. Pořád tam jsou nějaké mušky
Zkusil jsem chybky najít ručně a opravit. Můžete vyzkoušet.
Za zpětnou vazbu budu rád. V podobných případech může hodně pomoci i zapnuté ladění, aby se případně zjistilo, kde konkrétně je chyba.
Poděkovali: Leoš
01. led 2023 18:02 #147617
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
OMLUVA - Omlouvám se za mojí blbost!!!!!
Teď jsem si všiml, že češtinu pro můj VM 4 nemohu instalovat pomocí Installeru od Bonga - ten mi tam píše, že je jen pro verzi 3.
Stáhl jsem tedy češtinu od Bonga z webu a nainstaloval manuálně a JEDE TO OK.
Sorry kluci, jsem lama a neumím číst...
Teď jsem si všiml, že češtinu pro můj VM 4 nemohu instalovat pomocí Installeru od Bonga - ten mi tam píše, že je jen pro verzi 3.
Stáhl jsem tedy češtinu od Bonga z webu a nainstaloval manuálně a JEDE TO OK.
Sorry kluci, jsem lama a neumím číst...
01. led 2023 21:24 - 02. led 2023 09:58 #147618
Odpověď od Bong
Moderátor
Poděkovali: Leoš
03. led 2023 21:15 #147629
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Ano, potvrzuji, že se mi už objevuje i ta správná verze češtiny
Díky moc!
Díky moc!