Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (Včera)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Problém s databází MyISAM

14. lis 2022 14:53 - 14. lis 2022 14:58 #147272
Problém s databází MyISAM od Jan
Návštěvník
Zdravím, v administračním přehledu databází vidím tři databáze, když kliknu na jednu z databází tak se mi otevře phpMyAdmin, tak vidím dvě jména databází jako v administraci Endory a pak databázi s názvem "information_schema", ale to už nesouhlasí s názvem třetí databáze v administraci Endory? Stránky (infovlasim.cz, Joomla 3) ale fungují správně. Chci exportovat pomocí SQL příkazů obsah, ale po kliknutí na databázi nevidím tabulky Joomly. Místo toho tam jsou nesmyslné názvy tabulek jako  ALL_PLUGINS, APPLICABLE_ROLES, CHARACTER_SETS, CHECK_CONSTRAINTS, CLIENT_STATISTICS, COLLATIONS, COLLATION_CHARACTER_SET_APPLICABILITY,  COLUMNS, COLUMN_PRIVILEGES, ENABLED_ROLES, ENGINES, ....
Nevíte co s tím?
Děkuji
 
Přílohy:

14. lis 2022 15:21 #147275
Odpověď od Cony
Moderátor
Nic, databáze information_schema je interní virtuální databáze MySQL, tu exportovat nepotřebujete a vůbec do ní nijak nezasahujte. Neobsahuje data Joomly, ale interní META data MySQL. Endoru neznám, ale pokud máte v administraci 3 databáze, ta třetí je možná na jiném serveru, tzn. musíte pro ní použít jiné přihlašovací údaje.

Powered by Fórum