dotaz na php funkci
Mám jeden prozatím teoretický dotaz. Je možné vypsat do tagu H1 kategorii virtuemartu, když je v url obsaženo číslo kategorie?
Potřebuji vyřešit lepší titulky stránky pro filtraci od brakdesign.net
Mám modul drobečkové navigace, nad kterou se vypisuje titulek formou
Musím to vyřešit pro dvě situace.
- pro stránky, na kterých mi nezáleží, jsou méněcené a defakto se může zobrazovat cokoli trochu rozumného
- pro stránky, které jsou důležité a chci je vymazlit
Adresa náhodné filtrace vypadá takto:
Když jsem pročítal manuál php tak jsem mylně pochopil informaci, že umím vypsat na stránce i jakýkoli meta tag obsažený v kodu. Což by bylo taky řešení, protože u důležitých stránek si umím v SEO komponentě do kodu dostat cokoli.
Výrobce filtrace sem kontaktoval, ale nesdílel moje nadšení. SEO ho nezajímá a nechce to řešit.
Kdyby jste měli někdo nějaké nápady, nebo chuť mi pomoci, budu jen rád.
Problém je v tom, že mám špatně definovanou url adresu, ze které se čte meta tag
Jak ale upravit řádek:

Potřebuji vyřešit lepší titulky stránky pro filtraci od brakdesign.net
Jen takovej malej off-topic, lidé s "break designs" asi nebudou nadšeni, že jsou zde ve fóru označení jako "brak" (vadný výrobek určený k vyhození) .... Když typo, tak ať to stojí za to.

Protože neumím php, tak dopředu nevidím možnosti, co je a není reálné.
Reálné to je a možností je hodně. Pokud máš přístup k H1 a máš v URL číslo kategorie, pak stačí z databáze získat jméno kategorie a tu tam vsunout (teoreticky by ten název měl být i v nějaké proměnné, takže by se dotaz do databáze dal ušetřit).
Ovšem, otázka je, co se stane, pokud je více kategorií? Nevím jak je to ve VM, ale v Phoca Cart je při filtraci možné vybrat více kategorií zároveň. Tedy pokud to tak je i ve VM, jak pak budeš řešit titulek, pokud bude více vyfiltrovaných kategorií zároveň?
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
H13 napsal: Jen takovej malej off-topic, lidé s "break designs" asi nebudou nadšeni, že jsou zde ve fóru označení jako "brak"
To jsem nikdy neřekl. V rámci možností je to funkční, téměř jediný nástroj tohoto typu. Jen z pohledu seo je podle mě dost podprůměrný. Nestěžuju si. Snažím se to řešit.
Vyřešil sem pokus /omyl to načítání názvu stránky přes meta tagy

Chtělo by to ale doplnit o echo, které se vypíše, pokud tento tag nebude existovat. A to by stačilo v době nouze alespoň vypsat název kategorie s dovětkem "- filtrace" . . . v lepším případě s vypsáním zaškrtnuté volby.

H13 napsal: Jen takovej malej off-topic, lidé s "break designs" asi nebudou nadšeni, že jsou zde ve fóru označení jako "brak"
Honzo, některým to nedojde ani po upozornění a furt melou to svoje - Captive Minds
Ještě že sem ti z BRAKU nechodí a nepřekládají si to

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Rudolf napsal: Honzo, některým to nedojde ani po upozornění a furt melou to svoje - Captive Minds
No to bys nebyl ty, aby sis nerýpl. Tak jsem si toho napoprvé nevšiml, no.

No já bych se cizímu neštěstí nesmálRudolf napsal: Stejně jako si rýpnu do sebe když udělám chybu, zasměju se tomu a omluvím se - Ano, to bych nebyl já.

K věci . . .

No já bych se cizímu neštěstí nesmál
Souhlasím, smát se sám sobě je vyšší level.
Funguje, ale strašně zpomaluje načítání stránky. Jakože v řádech desítek vteřin. Něco tam bude špatně, protože jinak by to byla nepoužitelná funkce.
To je možné, proto to není standardně v PHP view. Bude třeba hledat a zkoušet jiné řešení.

Jasně, funkce get_meta_tags načte na pozadí stránku znovu, ta znovu volá get_meta_tags, takže se načte znovu, atd. donekonečna, až to někde spadne zřejmě na nedostatek prostředků serveru a postupně přes ty všechny načtení se to vrátí zpět.marvays napsal:
Funguje, ale strašně zpomaluje načítání stránky. Jakože v řádech desítek vteřin. Něco tam bude špatně, protože jinak by to byla nepoužitelná funkce.Code:$tags = get_meta_tags("https://$_SERVER[HTTP_HOST]$_SERVER[REQUEST_URI]");
Takhle to řešit nejde, ten meta tag je potřeba zjistit nějak přímo z instance, která je aktuálně spuštěna.
Cony napsal: Takhle to řešit nejde, ten meta tag je potřeba zjistit nějak přímo z instance, která je aktuálně spuštěna.
Pod tím manuálem je několik komentářů s vylepšením. Asi. ale netuším, co s tím.
www.php.net/manual/en/function.get-meta-tags.php

ale netuším, co s tím.
To je jako dotaz jak to naprogramovat?
Nejsem programátor, ale metodou pokus omyl postupuji v celé dokumentaci php.net. Tak jako když jsem se učil matematiku a spočítal všechny příklady od dané funkce z příšerně tlusté bichle matematika pro střední školy, dokud jsem se to nenaučil - nedá se tento postup aplikovat i zde?
Mě se to vyplácí při odstraňování chyb v PHP při přechodu z v.56 na 74
Otestovat jednotlivé postupy z PHP.net
Prozkoumat na ftp v souborech zda se tato metoda někde v joomle již nepoužívá a zkusit přenést kódy do VM -
Asi bude ještě více možností, z nichž nejrychlejší možná bude zaplatit programátora, který to správně naprogramuje.

Funkce get_meta_tags je pro tento případ naprosto nepoužitelná, s jakýmkoliv vylepšením.marvays napsal: Pod tím manuálem je několik komentářů s vylepšením. Asi. ale netuším, co s tím.
www.php.net/manual/en/function.get-meta-tags.php
Zkusil bych
Pak v modulu, použiju onu: $tags = get_meta_tags(' www.example.com/ '); která extrahuje všechny atributy obsahu metaznačky ze souboru a pak to do stránky pomocí echo $tags; nechám zobrazit.
Či mě napadlo, že když tahle funkce existuje, ostatní ji používají a já sem to tak krásně naplánoval, že bude nějaký problém? Problém o kterém se nikde nikdo nezmiňuje a zase ho mám jenom já?
Tak sem zaspamoval fora, že to bude rychlá oprava . . . přidá se tečka, umaže závorka a fičíme. A nic.
Dal sem požadavek na práci kodera na facebooku. Jeden se mi ozval, uvidíme, jestli to vyřeší.
Děkuji za váš čas.

. . . tak přidám vlastní meta tag s pěkným názvem dané kombinace filtrů.
Pak v modulu, použiju onu: $tags = get_meta_tags(' www.example.com/ '); která extrahuje všechny atributy obsahu metaznačky ze souboru a pak to do stránky pomocí echo $tags; nechám zobrazit.
No třeba že by mohlo Artio ten meta tag uložit až poté co si ho modul načte a pak jsi nahraný... (neznám posloupnosti kdy se co generuje).
Nutno otestovat a zkoušet, zkoušet, zkoušet...