Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
dotaz na php funkci
24. čvn 2021 18:07 #144507
Ahoj.
Mám jeden prozatím teoretický dotaz. Je možné vypsat do tagu H1 kategorii virtuemartu, když je v url obsaženo číslo kategorie?
Potřebuji vyřešit lepší titulky stránky pro filtraci od brakdesign.net
Mám modul drobečkové navigace, nad kterou se vypisuje titulek formou
Což mi na 90% případů vyhovuje. Ale ve filtraci mám pro všechny stránky jen slovo "Filtr" . . . a teď co s tím. Protože neumím php, tak dopředu nevidím možnosti, co je a není reálné.
Musím to vyřešit pro dvě situace.
Adresa náhodné filtrace vypadá takto:
Asi ideálním řešením by bylo kdyby se nadpis dal složit z "název kategorie" - "zaškrtnutý název filtru".
Když jsem pročítal manuál php tak jsem mylně pochopil informaci, že umím vypsat na stránce i jakýkoli meta tag obsažený v kodu. Což by bylo taky řešení, protože u důležitých stránek si umím v SEO komponentě do kodu dostat cokoli.
Výrobce filtrace sem kontaktoval, ale nesdílel moje nadšení. SEO ho nezajímá a nechce to řešit.
Kdyby jste měli někdo nějaké nápady, nebo chuť mi pomoci, budu jen rád.
Mám jeden prozatím teoretický dotaz. Je možné vypsat do tagu H1 kategorii virtuemartu, když je v url obsaženo číslo kategorie?
Mám modul drobečkové navigace, nad kterou se vypisuje titulek formou
Code:
<h1><?php echo $end_list->name; ?></h1>
Musím to vyřešit pro dvě situace.
- pro stránky, na kterých mi nezáleží, jsou méněcené a defakto se může zobrazovat cokoli trochu rozumného
- pro stránky, které jsou důležité a chci je vymazlit
Adresa náhodné filtrace vypadá takto:
Code:
index.php?option=com_customfilters&custom_f_68[0]=64c5996576c49b6ec3a9&view=products&virtuemart_category_id[0]=49&Itemid=732
Když jsem pročítal manuál php tak jsem mylně pochopil informaci, že umím vypsat na stránce i jakýkoli meta tag obsažený v kodu. Což by bylo taky řešení, protože u důležitých stránek si umím v SEO komponentě do kodu dostat cokoli.
Výrobce filtrace sem kontaktoval, ale nesdílel moje nadšení. SEO ho nezajímá a nechce to řešit.
Kdyby jste měli někdo nějaké nápady, nebo chuť mi pomoci, budu jen rád.
24. čvn 2021 18:41 #144508
Odpověď od marvays
Návštěvník
Našel jsem několik článků, které se zabývají vypsáním meta tagu do <body>
Problém je v tom, že mám špatně definovanou url adresu, ze které se čte meta tag
Jak ale upravit řádek:
aby se mi dynamicky měnila url adresa podstránky, ze které se mají meta tagy načítat? Protože to je ten problém, proč mi to nefunguje.
Problém je v tom, že mám špatně definovanou url adresu, ze které se čte meta tag
Code:
<?php
// Assuming the above tags are at www.example.com
$tags = get_meta_tags('http://www.example.com/');
// Notice how the keys are all lowercase now, and
// how . was replaced by _ in the key.
echo $tags['author']; // name
echo $tags['keywords']; // php documentation
echo $tags['description']; // a php manual
echo $tags['geo_position']; // 49.33;-86.59
?>
Jak ale upravit řádek:
Code:
$tags = get_meta_tags('http://www.example.com/');
24. čvn 2021 19:11 - 24. čvn 2021 19:14 #144509
Jen takovej malej off-topic, lidé s "break designs" asi nebudou nadšeni, že jsou zde ve fóru označení jako "brak" (vadný výrobek určený k vyhození) .... Když typo, tak ať to stojí za to.
Reálné to je a možností je hodně. Pokud máš přístup k H1 a máš v URL číslo kategorie, pak stačí z databáze získat jméno kategorie a tu tam vsunout (teoreticky by ten název měl být i v nějaké proměnné, takže by se dotaz do databáze dal ušetřit).
Ovšem, otázka je, co se stane, pokud je více kategorií? Nevím jak je to ve VM, ale v Phoca Cart je při filtraci možné vybrat více kategorií zároveň. Tedy pokud to tak je i ve VM, jak pak budeš řešit titulek, pokud bude více vyfiltrovaných kategorií zároveň?
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Jen takovej malej off-topic, lidé s "break designs" asi nebudou nadšeni, že jsou zde ve fóru označení jako "brak" (vadný výrobek určený k vyhození) .... Když typo, tak ať to stojí za to.
Protože neumím php, tak dopředu nevidím možnosti, co je a není reálné.
Reálné to je a možností je hodně. Pokud máš přístup k H1 a máš v URL číslo kategorie, pak stačí z databáze získat jméno kategorie a tu tam vsunout (teoreticky by ten název měl být i v nějaké proměnné, takže by se dotaz do databáze dal ušetřit).
Ovšem, otázka je, co se stane, pokud je více kategorií? Nevím jak je to ve VM, ale v Phoca Cart je při filtraci možné vybrat více kategorií zároveň. Tedy pokud to tak je i ve VM, jak pak budeš řešit titulek, pokud bude více vyfiltrovaných kategorií zároveň?
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
24. čvn 2021 19:29 - 24. čvn 2021 19:29 #144510
To jsem nikdy neřekl. V rámci možností je to funkční, téměř jediný nástroj tohoto typu. Jen z pohledu seo je podle mě dost podprůměrný. Nestěžuju si. Snažím se to řešit.
Vyřešil sem pokus /omyl to načítání názvu stránky přes meta tagy
Což bude super řešení pro případ, kdy budu chtí něco indivindi
Chtělo by to ale doplnit o echo, které se vypíše, pokud tento tag nebude existovat. A to by stačilo v době nouze alespoň vypsat název kategorie s dovětkem "- filtrace" . . . v lepším případě s vypsáním zaškrtnuté volby.
Odpověď od marvays
Návštěvník
H13 napsal: Jen takovej malej off-topic, lidé s "break designs" asi nebudou nadšeni, že jsou zde ve fóru označení jako "brak"
To jsem nikdy neřekl. V rámci možností je to funkční, téměř jediný nástroj tohoto typu. Jen z pohledu seo je podle mě dost podprůměrný. Nestěžuju si. Snažím se to řešit.
Vyřešil sem pokus /omyl to načítání názvu stránky přes meta tagy
Code:
$tags = get_meta_tags("https://$_SERVER[HTTP_HOST]$_SERVER[REQUEST_URI]");
Code:
<div><h1><?php echo $tags['filtrace-title'] ?></h1></div>
Chtělo by to ale doplnit o echo, které se vypíše, pokud tento tag nebude existovat. A to by stačilo v době nouze alespoň vypsat název kategorie s dovětkem "- filtrace" . . . v lepším případě s vypsáním zaškrtnuté volby.
24. čvn 2021 19:40 #144511
Honzo, některým to nedojde ani po upozornění a furt melou to svoje - Captive Minds
Ještě že sem ti z BRAKU nechodí a nepřekládají si to
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
H13 napsal: Jen takovej malej off-topic, lidé s "break designs" asi nebudou nadšeni, že jsou zde ve fóru označení jako "brak"
Honzo, některým to nedojde ani po upozornění a furt melou to svoje - Captive Minds
Ještě že sem ti z BRAKU nechodí a nepřekládají si to
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
24. čvn 2021 19:47 #144513
No to bys nebyl ty, aby sis nerýpl. Tak jsem si toho napoprvé nevšiml, no.
Odpověď od marvays
Návštěvník
Rudolf napsal: Honzo, některým to nedojde ani po upozornění a furt melou to svoje - Captive Minds
No to bys nebyl ty, aby sis nerýpl. Tak jsem si toho napoprvé nevšiml, no.