Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
1) nefungují formuláře - email, 2) logo se zobrazuje jen na některých stránkách
14. lis 2020 00:03 #143201
1) nefungují formuláře - email, 2) logo se zobrazuje jen na některých stránkách od nikcool
Začátečník
dobrý večer přeji
požádal bych Vás o dvě rady.
kompletuji noví web na subdoméně - problém 1. nefunguje odesílání z formulářů ač testovací email přijde, využívám pro odesílaní PHP mailer.
Problém 2 : logo na home page se zobrazí, v menu (ceník montáže a ostatních odkazech se nezobrazuje) pokud z adresy odmažu index.php logo se zobrazí. logo je vložen přes šablonu
doména : nove4.imotech.cz
Díky za rady MD.
požádal bych Vás o dvě rady.
kompletuji noví web na subdoméně - problém 1. nefunguje odesílání z formulářů ač testovací email přijde, využívám pro odesílaní PHP mailer.
Problém 2 : logo na home page se zobrazí, v menu (ceník montáže a ostatních odkazech se nezobrazuje) pokud z adresy odmažu index.php logo se zobrazí. logo je vložen přes šablonu
doména : nove4.imotech.cz
Díky za rady MD.
14. lis 2020 01:52 #143202
Odpověď od Cony
Moderátor
ad 1/ Na formuláře používáte Convert Forms - zapátrejtre v nastavení této komponenty.
ad 2/ logo nastavte s lomítkem na začátku, tj. /images/logo.png
ad 2/ logo nastavte s lomítkem na začátku, tj. /images/logo.png
14. lis 2020 01:57 - 14. lis 2020 02:00 #143203
Proč nevezmete váš funkční web (kopii), nevyměníte jen šablonu a neupravíte obsah? Bastlit něco s hromadou zkušebních dat, která nemusí fungovat a ještě na zastaralé verzi Joomly a bez češtin je pro masochisty.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Z formulářů, to myslíte ten od Joomla Forms? Je to rozšíření pro Joomlu pravděpodobně je potřeba jej nastavit.nikcool napsal: 1. nefunguje odesílání z formulářů...
Je vloženo špatně, nebo chyba šablonynikcool napsal: 2 : logo na home page se zobrazí ...nezobrazuje... logo je vložen přes šablonu
Proč nevezmete váš funkční web (kopii), nevyměníte jen šablonu a neupravíte obsah? Bastlit něco s hromadou zkušebních dat, která nemusí fungovat a ještě na zastaralé verzi Joomly a bez češtin je pro masochisty.
14. lis 2020 02:26 - 14. lis 2020 10:23 #143204
Odpověď od nikcool
Začátečník
Děkuji za reakci
1. formulářů je několik nejde ani jeden :
nove4.imotech.cz/contact-us
nove4.imotech.cz/cenik-montaze-kuchyni-ikea
nove4.imotech.cz/
2. předpokládám že je to chyba šablony (v šabloně mohu vybrat jen obrázek pro logo ne zadat cestu)
vyměnit šablonu na funkčním webu imotech.cz by bylo to nejednodušší a věřte že do tvorby úplně nového se mi vůbec nechtělo ale bohužel se po aktualizaci rozsypal, například na home page nejde žádný odkaz z obrázku kuchyní, a pak ještě par drobností hapruje. pokud by jste dokázal poradit s původním bylo by to super.
děkuji a přeji hezky večer MD.
1. formulářů je několik nejde ani jeden :
nove4.imotech.cz/contact-us
nove4.imotech.cz/cenik-montaze-kuchyni-ikea
nove4.imotech.cz/
2. předpokládám že je to chyba šablony (v šabloně mohu vybrat jen obrázek pro logo ne zadat cestu)
vyměnit šablonu na funkčním webu imotech.cz by bylo to nejednodušší a věřte že do tvorby úplně nového se mi vůbec nechtělo ale bohužel se po aktualizaci rozsypal, například na home page nejde žádný odkaz z obrázku kuchyní, a pak ještě par drobností hapruje. pokud by jste dokázal poradit s původním bylo by to super.
děkuji a přeji hezky večer MD.
14. lis 2020 10:33 #143205
Odpověď od Bong
Moderátor
Jsou "každý pes jiná ves" od různých autorů. Jestli chcete, aby fungovaly je nutné nastavit každý zvlášť.nikcool napsal: 1. formulářů je několik nejde ani jeden
Nic rozsypaného a nefunkčního není vidět... Po aktualizaci je zpravidla potřebné vyčistit cache prohlížeče a Joomly. Jinak se děje to, co popisujete.nikcool napsal: 2. ... po aktualizaci rozsypal, například na home page nejde žádný odkaz z obrázku kuchyní, a pak ještě par drobností hapruje
14. lis 2020 12:13 - 14. lis 2020 12:15 #143206
Odpověď od nikcool
Začátečník
ano formulářů je několik typu, bohužel ani jeden nefungoval i i když jsem je nastavil podle nastaveni ve funkčním webu.
v noci jsem dal ještě šanci " funkčnímu webu" a podařilo se opravit odkazy z obrázku stylem pokus omyl - dlouha noc .
nevím jak je to možné ve finále to vyřešila nová položka home v main menu původní položka home je v menu "." na konci.¨
Nechápu co se v původní položce home stalo.
ať kliknu na kterékoli obrázek v původním home pořád jsem na stejné stránce z menu i když se url změní.
v noci jsem dal ještě šanci " funkčnímu webu" a podařilo se opravit odkazy z obrázku stylem pokus omyl - dlouha noc .
nevím jak je to možné ve finále to vyřešila nová položka home v main menu původní položka home je v menu "." na konci.¨
Nechápu co se v původní položce home stalo.
ať kliknu na kterékoli obrázek v původním home pořád jsem na stejné stránce z menu i když se url změní.