Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
kotvy v Joomle
25. lis 2019 20:58 - 25. lis 2019 20:58 #141189
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Já taky neřekl, že se vypnutím něco vyřeší.
Vypnutí SEF URL vám umožní vidět adresu ve skutečném tvaru a dohledat případnou příčinu.
Odkaz na stránku s chybou?
Vypnutí SEF URL vám umožní vidět adresu ve skutečném tvaru a dohledat případnou příčinu.
Odkaz na stránku s chybou?
25. lis 2019 21:12 #141190
Odpověď od Milan
Pokročilý uživatel
Děkuji Vám za odpověď, ano odkaz na stránku s chybou.
V menu mám skrytou první položku s hlavním článkem, ve kterém jsou všechny kotvy na články. Jediné co mne napadá je upravit .htaccess aby se při načtení mojedomena.cz načetlo mojedomena.cz/#prvnikotva (takto to funguje)
Ještě jednou děkuji, Milan
V menu mám skrytou první položku s hlavním článkem, ve kterém jsou všechny kotvy na články. Jediné co mne napadá je upravit .htaccess aby se při načtení mojedomena.cz načetlo mojedomena.cz/#prvnikotva (takto to funguje)
Ještě jednou děkuji, Milan
25. lis 2019 21:42 #141192
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Nevím jak Vám, ale mě to na mojedomena.cz/#prvnikotva nefunguje.
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Poděkovali: Ernst
26. lis 2019 00:23 - 26. lis 2019 00:26 #141197
Neinspiroval jste se náhodou, jak jsou vytvořené menu a odkazy na demostránkách šablon? Tam je často k vidění v odkazech #, #neco, atd. Ale to je jen nefunkční příklad. Tak se to prostě nedělá.
Ale zopakuji po 156. Pokud nám nedáte odkaz na vaše stránky s chybou (odkaz na web, který vytváříte), nelze vám rozumně poradit.
Odpověď od Bong
Moderátor
Netuším o co se snažíte a k čemu je to dobré, tedy kromě toho, že vás vyhledávače nepochválí a přiděláváte si starosti.Milan napsal: ... V menu mám skrytou první položku s hlavním článkem, ve kterém jsou všechny kotvy na články...
Neinspiroval jste se náhodou, jak jsou vytvořené menu a odkazy na demostránkách šablon? Tam je často k vidění v odkazech #, #neco, atd. Ale to je jen nefunkční příklad. Tak se to prostě nedělá.
Ale zopakuji po 156. Pokud nám nedáte odkaz na vaše stránky s chybou (odkaz na web, který vytváříte), nelze vám rozumně poradit.
26. lis 2019 12:37 #141202
Odpověď od Cony
Moderátor
Taky to moc nechápu, ale obecně (a nesouvisí to s Joomlou)
- pokud je v odkazu kotva (tzn. #neco) a kotva na stránce existuje, prohlížeč se po otevření odkazu znaží stránku odskrolovat na tuto kotvu
- to se mu nemusí povést u nějakých složitějších designů (javaskriptové taby, horizontální zobrazení apod)
- toto chování může být ovlivněno nějakým javaskriptem na stránce
- prohlížeč také skroluje automaticky při refresh stránky, pokud na stránce odskrolujete až dolu a dáte refresh, prohlížeč se obvykle snaží skočit na to místo, kde jste byl předtím
- v adresním řádku se kotva může měnit javaskriptem (obvyklé chování u tzv. Onepage prezentací)
- pokud kotva v odkazu není, a prohlížeč po načtení odkazu bez kotvy (a bez refreshe) někam sám skroluje, musí to být nějakým javaskriptem (šablony / pluginu / modulu atd.. - sám víte co máte instalováno)
- pokud je v odkazu kotva (tzn. #neco) a kotva na stránce existuje, prohlížeč se po otevření odkazu znaží stránku odskrolovat na tuto kotvu
- to se mu nemusí povést u nějakých složitějších designů (javaskriptové taby, horizontální zobrazení apod)
- toto chování může být ovlivněno nějakým javaskriptem na stránce
- prohlížeč také skroluje automaticky při refresh stránky, pokud na stránce odskrolujete až dolu a dáte refresh, prohlížeč se obvykle snaží skočit na to místo, kde jste byl předtím
- v adresním řádku se kotva může měnit javaskriptem (obvyklé chování u tzv. Onepage prezentací)
- pokud kotva v odkazu není, a prohlížeč po načtení odkazu bez kotvy (a bez refreshe) někam sám skroluje, musí to být nějakým javaskriptem (šablony / pluginu / modulu atd.. - sám víte co máte instalováno)