Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Padlá Joomla po upgrade na 3.9.13
MaK.
Martin70 napsal: Ještě mě napadlo - nejsou tam AdminTools? Mně jeden web přestal fungovat (administrace jela, ale front-end jen bílá obrazovka) po aktualizaci z 3.9.11 na 3.9.12 a důvodem byl Firewall v AdminTools. Přitom bylo vše aktuální. PHP jsem neměnil.
--- -- -
Zvláštní, Joomla hlásí zastaralou verzi PHP, a přitom s tou novou pak háže chyby…
Hezký pokus to hodit na Joomla
Ta za to nemůže, ta si svůj core kód povětšínu hlídá (nyní to nemohu rychle najít, ale pokud si dobře pamatuji z článků na joomla.org, Joomla si PLATÍ svůj vlastní 20-ti členný testovací tým - co na tom že povětšinu to jsou indové a pakistánci ))
Nehledě na to, že pokud sledujete pravidelně joomla git, mají přesně stanovené pravidla, kdy je možné jakouko-li úpravu zařadit do další verze.
Tyto chyby generují jiné nainstalované aplikace do Joomla.
Zapnout výpis chyb, zkontrolovat na serveru error log a třeba budete chytřejší z výpisu.
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
MaK.
Rudolf napsal:
Zvláštní, Joomla hlásí zastaralou verzi PHP, a přitom s tou novou pak háže chyby…
Hezký pokus to hodit na Joomla
Ta za to nemůže, ta si svůj core kód povětšínu hlídá (nyní to nemohu rychle najít, ale pokud si dobře pamatuji z článků na joomla.org, Joomla si PLATÍ svůj vlastní 20-ti členný testovací tým - co na tom že povětšinu to jsou indové a pakistánci ))
Nehledě na to, že pokud sledujete pravidelně joomla git, mají přesně stanovené pravidla, kdy je možné jakouko-li úpravu zařadit do další verze.
Tyto chyby generují jiné nainstalované aplikace do Joomla.
Zapnout výpis chyb, zkontrolovat na serveru error log a třeba budete chytřejší z výpisu.
--- -- -
- joomla vyžaduje upgrade php - UPGRADOVANO
- rozšíření (ne joomnla) rozbije web
Jak jsem psal, u mě pomohlo vypnutí GZIP, u kolegy zase nějaká akce s firewallem.
Ano, to mi dělají programátoři taky, řeší důsledky a ne příčiny. takže tu vypnou GZIP, tu vypnou Akeeba Admin, tu něco zmáčknou v administraci a prohlásí že to vyřešili. Já se je snažím naučit, že takhle se nepracuje, je třeba odhalit příčinu a tu odstranit.
Uplatňovat logické myšlení ve světě IT s materiálem co je po ruce je někdy trnitá a dlouhá cesta s proměnlivým výsledkem...
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Problém může způsobovat třeba nesoulad nastavení serveru, nějaké nastavení někde, šablona, firewall, komponenty či cokoliv dalšího. I když je všechno upgradované, zřejmě to nestačí.
V minulosti jsem řešil i problémy s nativním rozšířením přímo od Joomly, takže tvrdit, že je něco 100%, bych si netroufl. Ve hře je asi moc proměnných a zřejmě nelze před nasazením otestovat všechno se vším.
MaK.
Rudolf napsal: Rozumím, ale za mě je korektní popis:
- joomla vyžaduje upgrade php - UPGRADOVANO
- rozšíření (ne joomnla) rozbije web
Jak jsem psal, u mě pomohlo vypnutí GZIP, u kolegy zase nějaká akce s firewallem.
Ano, to mi dělají programátoři taky, řeší důsledky a ne příčiny. takže tu vypnou GZIP, tu vypnou Akeeba Admin, tu něco zmáčknou v administraci a prohlásí že to vyřešili. Já se je snažím naučit, že takhle se nepracuje, je třeba odhalit příčinu a tu odstranit.
Uplatňovat logické myšlení ve světě IT s materiálem co je po ruce je někdy trnitá a dlouhá cesta s proměnlivým výsledkem...
--- -- -