Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Padlá Joomla po upgrade na 3.9.13
06. lis 2019 10:52 #141028
--- -- -
Čau, upgradoval jsem jeden web z 3.9.5 na 3.9.13 a padl. Prostě jen bílá stránka. Do backendu jsem se sice dostal, ale při pokusu jít do Global Settings zase nic, bílá stránka.
Vypl jsem tedy přes FTP v configuration.php kompresi do GZIP a web se rozjel. Sice pak házel chybové hlášení, ale jede. Prozatím jsem chybové hlášení vypl, budu řešit později. Možná je tam kolize s nějakou starší komponentou či šablonou. Měnil jsem i PHP z 7.1 na 7.3, ale tím by to snad být nemělo. Nebo jo?
Stalo se vám to taky nebo jen mně? Pokud teprve stane, tak tento postup může třeba posloužit.
MaK.
Vypl jsem tedy přes FTP v configuration.php kompresi do GZIP a web se rozjel. Sice pak házel chybové hlášení, ale jede. Prozatím jsem chybové hlášení vypl, budu řešit později. Možná je tam kolize s nějakou starší komponentou či šablonou. Měnil jsem i PHP z 7.1 na 7.3, ale tím by to snad být nemělo. Nebo jo?
Stalo se vám to taky nebo jen mně? Pokud teprve stane, tak tento postup může třeba posloužit.
MaK.
--- -- -
06. lis 2019 16:52 #141036
Ano, může to být tímto, v PHP 7.3 se jinak přistupuje k příkazu break, který se s oblibou požíval v case
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Code:
Měnil jsem i PHP z 7.1 na 7.3, ale tím by to snad být nemělo. Nebo jo?
Ano, může to být tímto, v PHP 7.3 se jinak přistupuje k příkazu break, který se s oblibou požíval v case
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
06. lis 2019 19:06 #141039
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Díky za info, Rudolfe.
Zvláštní, Joomla hlásí zastaralou verzi PHP, a přitom s tou novou pak háže chyby…
MaK.
Zvláštní, Joomla hlásí zastaralou verzi PHP, a přitom s tou novou pak háže chyby…
MaK.
--- -- -
07. lis 2019 07:00 #141040
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
A zkoušel jsi dát teda zpátky PHP 7.1 - jestli ten web s 3.9.13 a PHP 7.1 pak funguje?
07. lis 2019 09:01 #141041
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Nezkoušel, nechci mít starou verzi PHP. Třeba Joomla přijde s nějakou opravou v další aktualizaci a GZIP zase bude možná fungovat.
MaK.
MaK.
--- -- -
07. lis 2019 09:06 #141042
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Ještě mě napadlo - nejsou tam AdminTools? Mně jeden web přestal fungovat (administrace jela, ale front-end jen bílá obrazovka) po aktualizaci z 3.9.11 na 3.9.12 a důvodem byl Firewall v AdminTools. Přitom bylo vše aktuální. PHP jsem neměnil.