Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
automatické (a chybné) oznámení o aktualizaci
22. kvě 2019 16:27 #140128
Dobrý den,
mám web vytvořený a aktualizovaný na Joomla 3.9.6 ( www.obec-krakovany.cz ). Rovněž mám aktuální všechny komponenty.
Stále však chodí automatický email s předmětem: Joomla! aktualizace je dostupná pro Obec Krakovany – obec-krakovany.cz/
A zprávou:
Aktuálně nainstalovaná verze Joomla!: 3.9.1
Joomla! verze, která je k dispozici pro instalaci: 3.9.2
Plugin: "Systém - Oznámení o aktualizaci Joomla!" mám deaktivovaný.
Jak zastavit automatické zasílání emailu? Nebo jak změnit, aby si systém stále nemyslel, že je nainstalovaná Joomla 3.9.1?
Díky Míra
mám web vytvořený a aktualizovaný na Joomla 3.9.6 ( www.obec-krakovany.cz ). Rovněž mám aktuální všechny komponenty.
Stále však chodí automatický email s předmětem: Joomla! aktualizace je dostupná pro Obec Krakovany – obec-krakovany.cz/
A zprávou:
Aktuálně nainstalovaná verze Joomla!: 3.9.1
Joomla! verze, která je k dispozici pro instalaci: 3.9.2
Plugin: "Systém - Oznámení o aktualizaci Joomla!" mám deaktivovaný.
Jak zastavit automatické zasílání emailu? Nebo jak změnit, aby si systém stále nemyslel, že je nainstalovaná Joomla 3.9.1?
Díky Míra
22. kvě 2019 18:14 - 22. kvě 2019 18:27 #140130
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Nejsem si jistý, ale ten email by snad měl přijít jen jednou (na jednu emailovou adresu) a ne opakovaně. Někdy podobná upozornění zasílají různé cizí služby...
Zkontrolujte ten email s upozorněním, který vám chodí. Podstatné jsou:
- doména uvedená na konci předmětu emailu
- emailová adresa odesílatele emailu
- doména na kterou vede odkaz na aktualizaci v těle emailu
Můžete tam mít třeba nějakou pozapomenutou instalaci - kopii, třeba i na subdoméně. A někdy to mate, už jsem něco podobného zažil.
Pokud jsou v pořádku a email a doména se shodují, pak by bylo vhodné instalaci Joomly opravit. Nejspíše ideálně postupnými kroky:
Potom zkontrolujte v Rozšíření - Spravovat - Spravovat, jestli je položka CMS Joomla opravdu ve verzi 3.9.6, jestli ani teď ne, pak se tento údaj nepřepíše z nějakého důvodu v databázi. Je možno jej zkusmo opravit ručně přímo v tabulce _extension.
Plugin Systém - Oznámení o aktualizaci Joomla! zkuste zapnout a uvidíte.
Zkontrolujte ten email s upozorněním, který vám chodí. Podstatné jsou:
- doména uvedená na konci předmětu emailu
- emailová adresa odesílatele emailu
- doména na kterou vede odkaz na aktualizaci v těle emailu
Můžete tam mít třeba nějakou pozapomenutou instalaci - kopii, třeba i na subdoméně. A někdy to mate, už jsem něco podobného zažil.
Pokud jsou v pořádku a email a doména se shodují, pak by bylo vhodné instalaci Joomly opravit. Nejspíše ideálně postupnými kroky:
- V phpMyAdmin proveďte opravu tabulek vaší Joomly (toto asi není až tak potřebné...)
- Stáhněte si plný instalační balíček Joomly downloads.joomla.org/ a v Komponenty - Aktualizace Joomla - záložka Nahrát a aktualizovat stažený balíček jej nainstalujte.
- V Systém - Globální kontrola zaškrtněte všechny případné položky a zvolte Zkontrolovat.
- V Rozšíření - Spravovat - Databáze opravte tlačítkem Oprava databázi aktuální instalaci.
- V Rozšíření - Správce jazyků - tlačítko Instalovat jazyky nainstalujte nebo znovu nainstalujte jazyky, které používáte.
- Zvolte Systém - Vyprázdnit mězipaměť: Smazat vše a také vyprázdněte cache prohlížeče
Potom zkontrolujte v Rozšíření - Spravovat - Spravovat, jestli je položka CMS Joomla opravdu ve verzi 3.9.6, jestli ani teď ne, pak se tento údaj nepřepíše z nějakého důvodu v databázi. Je možno jej zkusmo opravit ručně přímo v tabulce _extension.
Plugin Systém - Oznámení o aktualizaci Joomla! zkuste zapnout a uvidíte.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
09. čvn 2019 21:49 #140305
Odpověď od Miroslav Čábelka
Návštěvník
Dobrý den,
tak jsem provedl všechny rady v odrážkách. A problém stále trvá. Jdu se mrknout na poslední vaší radu, a to je oprava v tabulce _extension.
Zatím díky.
tak jsem provedl všechny rady v odrážkách. A problém stále trvá. Jdu se mrknout na poslední vaší radu, a to je oprava v tabulce _extension.
Zatím díky.