Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (Včera)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Falešné zamítnutí přístupu ke chráněnému obsahu webu - kde eliminovat?

05. dub 2019 09:02 - 05. dub 2019 09:33 #139736
Dobrý den, ahoj. Opakovaně se setkávám s tím, že lidé mimo firmu mají problém dostat se k obsahu webu chráněnému heslem, ačkoliv mají správné přístupové údaje. Zadají správný link, username, password, systém dotyčného přihlásí...ale vrátí ho na homepage a vyhodí hlášku, že nemá oprávnění pro přístup ke chráněnému obsahu. ("Chyba: Pro přístup k tomuto obsahu nemáte oprávnění."). Pokud dotyčný poté zadá znovu adresu, normálně již stránky vidí, stejně tak je najde v menu. Máte s tím někdo zkušenost? Jak a kde Joomla! přenastavit, aby se toto "falešné zamítnutí přístupu" eliminovalo a nemátlo klienty? Předem děkuji za odpověď.
EDIT: Při pokusu o úpravu přihlašovacího modulu se mi objevila hláška "Chyba: Při načítání dat formátu JSON došlo k chybě: http% s stavový kód.". Je možné, že toto je zakopaný pes? Nejsem programátor a struktury JS apod. mi nic moc neříkají.

05. dub 2019 11:36 #139740
Odpověď od Cony
Moderátor
Tipl bych na nesprávně nastavené přesměrování po přihlášení. Mrkněte do položky menu pro přihlášení, co tam máte za přesměrování, a jestli náhodou neukazuje na položku menu, která je jen pro nepřihlášené. Popř. v prohlížeči zkoukněte odkud kam Vás to přesměrovává...

05. dub 2019 12:38 #139742
Odpověď od Barracuda666
Návštěvník
Děkuji za odpověď. Na obsah, který je pouze pro nepřihlášené, to určitě neodkazuje. Máme obsah buď pro všechny (Public) nebo pro přihlášené (Client), kteří vidí veřejné i jejich věci.
Věc, která mě mate, je ta, že standardní přihlašování funguje, klient se zaloguje, a když potom zadá do adresního řádku danou adresu (nebo si ji najde v menu), stránku vidí.
V případě, že jdu přes přímý odkaz na konkrétní stránku viditelnou pro Client, nefunguje. Když se i já jako SuperUser/Administrator přihlásím zvenčí přes přímý odkaz na konkrétní stránku www.blalala.cz/prvnidruhy/taspravna , automaticky mě to odkáže na standardní přihlašovací formulář s hláškou, že pro přístup k této stránce se musím přihlásit (což je dobře), přihlásím se, přehodí mě to na homepage www.blalala.cz s onou hláškou (Chyba: Pro přístup k tomuto obsahu...) a teprve potom, když zadám celou adresu "taspravna", se tam dostanu (nebo si položku najdu v menu). Toto se týká všech stránek pro Client.
Je otázka, jestli já tento kiks vůbec mohu v Joomla! opravit.

05. dub 2019 12:53 #139744
Odpověď od Bong
Moderátor
Možná to nesouvisí, ale děje se toto i když vypnete SEF URL?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

05. dub 2019 13:14 #139746
Odpověď od Cony
Moderátor
... a když přepnete na zkoušku šablonu na základní?

05. dub 2019 15:22 - 05. dub 2019 15:23 #139747
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
Nemate nahodou problem s presmerovanim s/bez www?
www.domena.cz vs. domena.cz
Vzdy byste mel mit jen jednu verzi (kterou si vyberete je prakticky na Vas) a ta druha by mela byt presmerovana, abyste nemel dva weby.
Jak prvni bych zkusil otestovat toto, protoze prihlaseni na domena.cz neni to same jako byt prihlasen na www.domena.cz .

Joomla! pro každého

Powered by Fórum