Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Problém s levým menu nabídky
20. bře 2019 17:00 - 20. bře 2019 17:19 #139514
Ahoj,
již druhý ten nemohu přijít na to co mám v Joomle špatně nastaveného, že se mi v některých sekcích eshopu nezobrazuje levá nabídka a v některých ano. Procházím si nastavení jednotlivých menu a nemohu najít žádný rozdíl, zřejmě to bude nějaká prkotina ale já už začínám být bezradný a tak se obracím na vás.
Pro příklad
- zde je link kde se levé menu zobrazuje
- na tomto linku je zmiňovaný problém
Nějaké rady? Nejedná se o jedinou sekci kde se tento problém vyskytuje.
Předem všem děkuji
již druhý ten nemohu přijít na to co mám v Joomle špatně nastaveného, že se mi v některých sekcích eshopu nezobrazuje levá nabídka a v některých ano. Procházím si nastavení jednotlivých menu a nemohu najít žádný rozdíl, zřejmě to bude nějaká prkotina ale já už začínám být bezradný a tak se obracím na vás.
Pro příklad
- zde je link kde se levé menu zobrazuje
- na tomto linku je zmiňovaný problém
Nějaké rady? Nejedná se o jedinou sekci kde se tento problém vyskytuje.
Předem všem děkuji
20. bře 2019 19:00 - 20. bře 2019 20:49 #139515
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Vypněte si Přátelské URL. Funguje?
Udělejte si položku menu alespoň na hlavní stránku shopu a nastavte zobrazování modulu(ů). Teprve potom si udělejte ty položky někam do shopu v horním menu.
Když web vytváříte tak máte mít Přátelské URL vypnuté.
Udělejte si položku menu alespoň na hlavní stránku shopu a nastavte zobrazování modulu(ů). Teprve potom si udělejte ty položky někam do shopu v horním menu.
Když web vytváříte tak máte mít Přátelské URL vypnuté.
21. bře 2019 09:25 #139518
Odpověď od kubajz
Uživatel
Web se mi dostal do rukou již v rozpracovaném stavu, přátelské URL bylo samozřejmě doposud zapnuté.
Nyní když ho vypnu tak mi všechny linky směřují na homepage. Jediné které správně fungují jsou v top menu.
(ÚVOD
NÁHRADNÍ DÍLY - NOVÉ
NÁHRADNÍ DÍLY - POUŽITÉ
KONTAKTNÍ FORMULÁŘ
KONTAKT
OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ)
Nyní když ho vypnu tak mi všechny linky směřují na homepage. Jediné které správně fungují jsou v top menu.
(ÚVOD
NÁHRADNÍ DÍLY - NOVÉ
NÁHRADNÍ DÍLY - POUŽITÉ
KONTAKTNÍ FORMULÁŘ
KONTAKT
OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ)
21. bře 2019 10:34 - 21. bře 2019 10:35 #139519
Odpověď od Bong
Moderátor
Směřují na homepage? A vypadají po najetí myši jak? Jako když je pořád zapnuté SEF URL? Nebo je to chyba 404?
Dokud to máte zapnuté je těžké posuzovat co máte špatně. Začněte vytvořením a nastavením alespoň té položky na hlavní stránku shopu (může být skrytá). Vždyť ani tu tam nemáte, motoaixam.cz/index.php?option=com_virtuemart
Pak to opravdu může fungovat jakkoli.
Dokud to máte zapnuté je těžké posuzovat co máte špatně. Začněte vytvořením a nastavením alespoň té položky na hlavní stránku shopu (může být skrytá). Vždyť ani tu tam nemáte, motoaixam.cz/index.php?option=com_virtuemart
Pak to opravdu může fungovat jakkoli.
21. bře 2019 16:57 - 21. bře 2019 17:40 #139523
Odpověď od Bong
Moderátor
Celý problém byl vcelku klasický. KAŽDÁ položka menu (a že jich tam máte) může mí přiřazené jiné moduly, které se zobrazí při jejím zobrazení. V podstatě stačí v nastavení modulů NÁHRADNÍ DÍLY, NÁHRADNÍ DÍLY - JDM a BANNER - TELEFON zadat, že se mají zobrazovat na všech stránkách kromě ÚVOD, KONTAKTNÍ FORMULÁŘ, KONTAKT, ODKAZY a OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ.
Pokud budete chtít zobrazovat i jiné moduly, pak je potřeba je vždy v nastavení příslušného modulu přiřadit i položku menu, na které jej chcete zobrazovat (nastavení modulu záložka Přiřazení nabídky).
Pokud budete chtít zobrazovat i jiné moduly, pak je potřeba je vždy v nastavení příslušného modulu přiřadit i položku menu, na které jej chcete zobrazovat (nastavení modulu záložka Přiřazení nabídky).