Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Joomla a synology

13. úno 2019 22:00 #138930
Joomla a synology od lukaass7
Uživatel
Dobry den, potreboval bych radu. Pred casem jsem rozjizdel web na nas synology. Vse funguje. Jen bych ted potreboval udelat dalsi jako intranet a nevim si rady. Prvni web jsem udelal asi z dnesniho pohledu nesikovne, ze jsem ho nainstaloval z centra balicku synology. Postupoval jsem podle navodu. Po instalaci zadal jmeno databaze, heslo se melo ponechat prazdne. Ted kdyz bych rad nainstaloval rucne dalsi joomla tak musim vytvorit dalsi databazi. Jenze kdyz nainstaluju phpmyadmin (coz jsem dosud nepotreboval) chce to po me abych si nejdriv a aplikaci mariadb zmenil heslo databaze( puvodne zadne neni). Kdyz ho zmeni tak se do phpmyadmin dostanu. Ale ted nastane problem. Ve chvili kdy zmeni heslo v mariadb prez ktere se pak prihlasim do phpmyadmin tak se stane web nefunkcni. Nejspis kvuli zmene hesla. Kdyz jdu do slozky joomly a vyhledam soubor confuguration tak tam heslo zadne vyplnene neni ( patrne protoze dle navodu na strankach synology pri instalaci z centra balicku joomly se melo nechat prazdne), ale za zadnou cenu se mi nedari heslo vepsat do onoho souboru. Jedinej pro funkcni zpusob jak web opetovne zprovoznit je v mariadb dat reset hesla a web se rozjede ale znemoznito prihlaseni do phpmyadmin. Vite nekdo poradit? V pc se vyznam ale co se tyka webu, databazi atd bohuzel ne. Predem dekuji za pomoc

13. úno 2019 22:32 #138933
Odpověď od Bong
Moderátor
Ale novou databázi nepotřebujete. Můžete využít stávající. Přihlašovací nastavení bude stejné jako u stávajícího webu a pouze zkontrolujte, zda vám Joomla při instalaci nabídne jiný prefix tabulek (generuje se náhodně).

A nebo to udělejte obráceně. Nejprve se přihlaste do administrace Joomla a Globálním nastavení zadejte heslo. Pak jej teprve změňte v phpMyadmin. Ale to je zbytečně složité a můžete narazit.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

13. úno 2019 22:40 - 13. úno 2019 22:40 #138934
Odpověď od lukaass7
Uživatel
Aha tim padem jsem spatne pochopil jak to cele funguje. To znamena at si to zhrnu. Nainstaluju si rucne joomla do slpzky treba www na synology. Pri instalaci to nastavim stejne jako u prvniho webu. A nazev databaze zistane stejny jen s jinym prefixem? Jsem v tomhle opravdu lama :-) Chci na nowem vebu ktery nechci aby myl pristupny z netu vxtvorit v databazi tabulky do kterych budu posilat data z arduina ( teplota, atd) a udelat z toho grafy a vzdalene ( z vnitrini site popripade prez vpn) ovladani. Jednalo by se o automatizaci k akvariu.

13. úno 2019 22:48 - 13. úno 2019 22:52 #138936
Odpověď od Bong
Moderátor
Tak nějak to funguje.

Prostě vezmete celý instalační balíček Joomly, ten nerozbalený nahrajete do složky kde web bude (jinam než je stávající) a k němu soubor kickstart.php od Akeeba Backup . Pomocí tohoto souboru instalaci rozbalíte přímo na webu a spustíte normální instalaci, kde prostě zadáte připojovací údaje ke stávající databázi (jen s jiným prefixem tabulek než máte, to bude samostatné políčko).

Hlavně soubory nekopírujte rozbalené a postupně. Vyhnete se neuvěřitelným problémům.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

13. úno 2019 22:53 #138937
Odpověď od lukaass7
Uživatel
Diky moc zitra to vyzkousim. Ja se stim pral a furt jsem nebyl schopnej to dat dohromady. Tzn ze phpmydmin teda vubec nepotrebuju asi na vytcoreni tabulek atd? Zatim jsem v zacatcich co se teto problematiky tyce. A nejak mi nefunguje funkce na synology 'osobni webove stranky'. Myslel jsem ze to rozxhodim tam ale nejde mi to i kdyz tam hodim jen treba index.php

14. úno 2019 19:00 #138944
Odpověď od lukaass7
Uživatel
Jeste me napadlo, kdyz to udelam podle vaseho navodu tak nebudu moxt ty dva weby oddelit? Kdybych se rozhodl ze jeden dam na jinej hosting a nebudu to mit doma na NAS synology a druhy si tam necham kdyz to bude v jedne databazi. A kdyz zvram omylem nejak jeden web neovlivni to oba? Poskozeni databaze nebo tak neco?

Powered by Fórum