Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Nalezen škodlivý kód na mých webech :(
Bong napsal: Je to Akeebou. Na stránkách se o tom píše: www.akeebabackup.com/support/akeeba-back...-latest-version.html
myslel jsem si to, dík
to co tam píše, je to, co už nám napsal hosting dopoledne, i ty soubory. Otázka je, co s tím. Akeeba se tam ještě nevyjádřila, zatímco hosting vyhrožuje. Asi nejjednodušší bude soubory zatím přejmenovat. Počkáme, co napíšou Markovi Horovi z hostingu.
Teď mi psali z podpory ACTIVE24:
Dobrý den,
ano, melo by to byt jak pisete po poslednim updatu Joomly, administratori by meli behem dnesniho dne pridat na tento pripad vyjimku.
Zase na druhou stranu je chválím, že kontrolují a jsou v tom nevinně. Holt "jednou za deset let".
Dobrý den,
ano opravdu se jedná o false positive označení za malware. Všechny soubory jsme již přejmenovali zpět a do kontroly malware přidali pro Joomlu vyjímku. Nyní by již vše mělo být v pořádku a za chybné označení se omlouváme.
V případě dalších otázek, či požadavků nás neváhejte kontaktovat.
Na adrese hodnoceni.active24.cz můžete v krátkém dotazníku zhodnotit míru spokojenosti s řešením Vašeho požadavku.
Dobrý den,
Omlouváme se za nastalou situaci.
Chyba nastala v naší detekci u daného antimalware programu, kterou jsme již opravili a soubory jsme vám hromadně přejmenovali.
Mám podobný problém, akorát potřebuji navíc ještě aktualizovat z Joomly 3.4.5 na poslední 3.9.1 V administraci to nejde.
Jsem ochotný za provedení updatu a kontroly webu i finančně přispět.
Webhosting mi napsal toto:
Informujeme vas, ze prezentace na domene byla napadena,
pravdepodobne pres neosetrenou diru na adrese
Je treba projit celou prezentaci a provest upgrade na posledni verzi
CMS. Dekujeme vam za pochopeni.
Vzorek napadeneho kodu naleznete nize:
Moc díky za pomoc.
Prubněte Bongův postup.
www.bongovo.cz/joomla/40-jak-zachranit-hacknutou-joomlu
Ne jde o jiný webhosting. Update nešel ani předtím v administraci "nová Joomla aktualizujte" a jelikož to dělat "ručně" není v mých časových a technických silách, poptávám zde pomoc. Ani na Bongův postup si netroufnu.
Pomůže prosím někdo? Jak jsem psal nechci to zadarmo.
Předem díky za pomoc.
Nejnovější příspěvky