Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak jsou na tom pagebuildery s kodem a tim padem se SEO?
radek napsal: Linelabcz - vy prece mate svuj pagebuilder, ne? Tak mne prijde zvlastni, ze jste proti nemu. Jake problemy to zpusobuje? Docela by me zajimaly fakta od nekoho, kdo rozumi kodu a pritom i pagebuilderum. Ja jsem ted ve fazi, kdy zjistuju, ze jsou pro me sablony k nicemu. Spousta vyrobcu konci a s pagebuilderem se to da v podstate rychle nahradit. Nepotrebuji mit nikde unikatni vzhled s kudrdlinkama.
Já jsem proti Pagebuilderům co se instalují do systému. Linelabox je úplné jiné řešení pro tvorbu šablon. Online si v reálném čase vytvoříte kompletní Joomla šablonu, včetně témat pro různá rozšíření jako phoca cart, K2, Virtuemart atd..., nahážete bloky (snippety) a instalujete rychlou a velice jednoduchou Joomla template, kterou si můžete znovu kdykoli upravit + pár jednoduchých modulů pro Slideshow a podobně.
Pro úpravu článků připravujeme plugin, jako rozšíření editoru. Půjde spíše o tlačítka pod nástrojovou lištou.
Template builder je pro tvorbu šablon. Pomocí snippetů můžete vytvářet i obsah stránek. Připravujeme jich přes 200. Ale nestíháme.
Jasně, to může být pro někoho jedno z plus. Na druhou stranu když se rozumně předpřipraví šablona, page builder mi přijde nadbytečný.radek napsal: Cony, tak zrovna ty, si s kodem tykas, ale pro amatery je PB super vec. Ja pouzivam trvale dva a jeden sem tam zkusim. Ted jsem dokonce zjistil, ze nema ty shluky kodu. Jen zrovna tento nemam koupenej a nejmin se mne libi.
radek napsal: Ahoj,
tak me tak dnes napadlo se znovu podivat na zdrojovy kod, co produkuji pagebuildery. Je to porad stejny. zmet silenych shluku cehosi, kde se obcas vyskytne to nejdulezitejsi - text pro vyhledavace.
Vy, kdo tady rozumite programovani, je ten kod tak spatny, ze se to nema pouzivat nebo je to dnes uz nejak jedno a vyhledavace si to z toho vycucnou? Najdou to tam a ma smysl to pouzivat nebo se tim stranka pohrbi? Proc se ptam? Protoze predelavam jeden web a uz jsem si na PB zvykl a nechci se s tim drbat rucne. Chci to tam naflakat v PB.
Pouzivam 2 PB a jeden obcas a vsechny maji silenou zmet, kde je ta zmet ku textu cca 50:1. To jen od oka odhaduju.
Kratoucky priklad jedne změti, je treba tady (v chrome to jede): view-source:https://try.sppagebuilder.com/index.php/4-business
Dik za rady.
Asi nechápu, kde je problém. V PB je většinou možnost to hned minify a gzipovat. Pokud tuhle volbu zapnu, tak to potom vypadá nečitelně. To je jasné. Stačí použít třeba html-beautifier a potom to hned vypúadá líp. To samé css.
Takže tohle:
je jen zkomprimované tohle:
[Upraveno Moderátorem]