Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak na strukturovaná data
kód je:
Uvítám každé nápad na vylepšení. Inspiroval jsem se, mimo jiné, strukturou microdat na velkých a zvláště zpravodajských webech.
Pokud někdo ví, tak se zeptám:
Setkal jsem se s názorem, že by se neměly nadužívat <meta> značky. Proč? Dával jsem úmyslně vše do meta značek, protože dávat označení microdat přímo do vypisovaného HTML (příklad zde ) se mi zdá nepřehledné a hlavně, pokud v zobrazení vypnu třeba datum vytvoření nebo autora, tak se mi nedostane ani do microdat a to už je problém.
Tady si myslím že má autor chybu.
Protože v elementu Article na Schema @id není
Tohle patřilo na výpis testu pro Article z Joomlaportalu.
I zde je metaznačka vložena do divu, který obsahu id nebo itemid a tím pádem dojde k znehodnocení metaznačky při testu.
Osobně bych tedy použil nový div bez id, jinak to Google zase doplní automaticky špatně.
<meta itemprop="description" content="<?php echo strip_tags($this->item->introtext); ?>"/>
<meta itemprop="articleBody" content="<?php echo strip_tags($this->item->fulltext); ?>"/>
Toto jsem já ponechal jako součást kódu a označil tak divy, kterých se to týká (dtto www.idnes.cz )
Nechci řešit případné SEO a duplicitní obsah na stejné stránce
Donedávna mi vše takto fungovalo a nemusel jsem metaznačky vůbec dávat samostatně, byly jako součást divů na tom místě kde mi vypadla informace (například datum publikování).
Minulý týden mi to ale nefungovalo u images, headline, takže jsem je musel přesunout do hlavičky do metaznaček.
Setkal jsem se s názorem, že by se neměly nadužívat <meta> značky. Proč? Dával jsem úmyslně vše do meta značek, protože dávat označení microdat přímo do vypisovaného HTML (příklad zde ) se mi zdá nepřehledné a hlavně, pokud v zobrazení vypnu třeba datum vytvoření nebo autora, tak se mi nedostane ani do microdat a to už je problém.
Pokud to vypnete, tak máte v php podmínku, viz šablony od Joomlart, které ji mají.
Podmínku v šabloně jsem Vám posílal, je použitá například pro language.
mainEntityOfPage je součástí i schema.org/Article
Ano, tady mám chybu já
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Zde nerozumím.I zde je metaznačka vložena do divu, který obsahu id nebo itemid a tím pádem dojde k znehodnocení metaznačky při testu.
Osobně bych tedy použil nový div bez id, jinak to Google zase doplní automaticky špatně.
To máte pravdu, asi to tak udělám. Já mám problém, že item.php používám v cca deseti variantách (mám cca 10 šablon K2 pro jednotlivé kategorie a zobrazení). proto toho chci mít většinu v bloku a ten nakopírovat, než 10 upravovat item.php.Toto jsem já ponechal jako součást kódu a označil tak divy, kterých se to týká (dtto www.idnes.cz )
Nechci řešit případné SEO a duplicitní obsah na stejné stránce
to je jasný, normálně bych to tak taky tak udělal, pokud by se jednalo o standardní přepis v šablone. Ale v mém případě 10xK2 šablona se mi do toho nechce.Pokud to vypnete, tak máte v php podmínku, viz šablony od Joomlart, které ji mají.
Až budu tak řešit icagendu nebo easydiscuss, tak to tak udělám, je to nejčistší řešení.
Ano, vždyď jsem ji tam od vás použil (jen drobně upravil)Podmínku v šabloně jsem Vám posílal, je použitá například pro language.
a ještě tam máte, že autor je věcAno, tady mám chybu já