Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Důležité Joomla 3.8.1 - problémy s cache
08. lis 2017 11:41 #132911
Ahoj. Mám obrovský problém. Od neděle mému známému začal haprovat eshop. Zjistil jsem, že je problém se vkládáním do košíku. prost+ě vloží do košíku a když do něj najede, košík je prázdný. Napadlo mě, že problém bude s cache, protože jsem zpozoroval, že podobné problémy vykazuje i jch optimize. takže jsem úplně vypl cache na joomle, odinstaloval jotcache a problém se částečně vyřešil.
ale jen částěčně. lze vkládat do košíku. ale když chci položku smazat, tak je problém. položka se smaže, blikne reload a zas je tam, a hned se smaže a reload a zpět je tam. a tak to dělá do nekonečna. když v tomhle koloběhu v administraci smažu cache přes cache Cleaner od regular labs, tak se to okamžitě zastaví a košík se zobrazí správně. Podobně to funguje i u doplňování údajů u odběratele.
Zkoušel jsem taky udělat změnu v css. nahrál to na ftp, dal reload, reload + ctrl a nic. Až kdy jsem přes konzoli zobrazil daný css soubor a u ně dal reload, tak se následně stránka načetla správně s onou změnou.
Co se to prosím děje?
Za poslední dobu jsem aktualizoval jen joomlu a to určitě né v neděli. Do administrace má kamarád přístup, stejně tak jeho sekretářka, ale netuším, co by tam mohla pokazit.
Máte prosím nějaké tipy, co zkontrolovat?
ale jen částěčně. lze vkládat do košíku. ale když chci položku smazat, tak je problém. položka se smaže, blikne reload a zas je tam, a hned se smaže a reload a zpět je tam. a tak to dělá do nekonečna. když v tomhle koloběhu v administraci smažu cache přes cache Cleaner od regular labs, tak se to okamžitě zastaví a košík se zobrazí správně. Podobně to funguje i u doplňování údajů u odběratele.
Zkoušel jsem taky udělat změnu v css. nahrál to na ftp, dal reload, reload + ctrl a nic. Až kdy jsem přes konzoli zobrazil daný css soubor a u ně dal reload, tak se následně stránka načetla správně s onou změnou.
Co se to prosím děje?
Za poslední dobu jsem aktualizoval jen joomlu a to určitě né v neděli. Do administrace má kamarád přístup, stejně tak jeho sekretářka, ale netuším, co by tam mohla pokazit.
Máte prosím nějaké tipy, co zkontrolovat?
08. lis 2017 13:07 #132913
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Když něco začně "vyšilovat", tak otestuji kopii na spolehlivém hostingu a když vše funguje začnu prudit ten stávající...
Aktualizace na J3.8.2 nepomůže?
Aktualizace na J3.8.2 nepomůže?
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
09. lis 2017 05:35 #132922
Odpověď od ma®vays
Návštěvník
Tak aktualizace nepomohla. Ale problém jsem vyřešil, i když to moc nechápu.
Kontroloval jsem tento "pokažený web" s jeho jazykovou mutací, která funguje. Až jsm narazil na to, že u nefunkčního jsem měl zaplý plugin na mezipamě´t. Jakmile jsem jej te´d vypl, tak vše šlape jak hodinky. Tož, co je to za blbost?
Kontroloval jsem tento "pokažený web" s jeho jazykovou mutací, která funguje. Až jsm narazil na to, že u nefunkčního jsem měl zaplý plugin na mezipamě´t. Jakmile jsem jej te´d vypl, tak vše šlape jak hodinky. Tož, co je to za blbost?