Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
htaccess - podstrčení obsahu a Joomla
14. říj 2016 10:46 #128761
Zdravím Vás,
poradí mi někdo co s tím můžu udělat?
Mám doménu hranaujezirka.cz a ta je přesměrovaná/nastavená, aby zobrazovala obsah potokap.cz.
Potřebuji ale zobrazovat obsah potokap.cz/hrana-u-jezirka. Toho jsem v htaccess v rootu potokap.cz dosáhl takto:
Po zadání www.hranaujezirka.cz se mi úvodní stránka zobrazí správně a zůstane ve správném formátu URL. Problém nastává, když kliknu na libovolný odkaz v menu. Najednou se do URL přidá složka, kde je Joomla umístěna, takže vznikne www.hranaujezirka.cz/hrana-u-jezirka/kontakt . Po několika hodinách hledání návodů a zkoušení mám pocit, že to přes htaccess nejsem schopen opravit, ale dělá to Joomla, protože když zadám manuálně URL, kterého chci docílit (např. www.hranaujezirka.cz/kontakt ), tak to funguje.
poradí mi někdo co s tím můžu udělat?
Mám doménu hranaujezirka.cz a ta je přesměrovaná/nastavená, aby zobrazovala obsah potokap.cz.
Potřebuji ale zobrazovat obsah potokap.cz/hrana-u-jezirka. Toho jsem v htaccess v rootu potokap.cz dosáhl takto:
Code:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.hranaujezirka.cz$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !hrana-u-jezirka/
RewriteRule ^(.*)$ /hrana-u-jezirka/$1
Po zadání www.hranaujezirka.cz se mi úvodní stránka zobrazí správně a zůstane ve správném formátu URL. Problém nastává, když kliknu na libovolný odkaz v menu. Najednou se do URL přidá složka, kde je Joomla umístěna, takže vznikne www.hranaujezirka.cz/hrana-u-jezirka/kontakt . Po několika hodinách hledání návodů a zkoušení mám pocit, že to přes htaccess nejsem schopen opravit, ale dělá to Joomla, protože když zadám manuálně URL, kterého chci docílit (např. www.hranaujezirka.cz/kontakt ), tak to funguje.
14. říj 2016 12:19 #128762
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Ještě jste na stránce neudělal ani čárku a už řešíte SEF URL. To máte mít při vytváření stránek vypnuté a zapínat a řešit až po dokončení stránek.
Existují pluginy pro Joomla, jako třeba Virtual Domains, existují rozšíření pro SEF URL, jako třeba JoomSEF. Ale nejlepší je mít soubory Joomly v rootu a dobrý hosting (který více domén podporuje) a nepotřebovat to.
Cpát další instalaci Joomly do podadresáře jiné Joomly je potenciálně průšvihové řešení.
Existují pluginy pro Joomla, jako třeba Virtual Domains, existují rozšíření pro SEF URL, jako třeba JoomSEF. Ale nejlepší je mít soubory Joomly v rootu a dobrý hosting (který více domén podporuje) a nepotřebovat to.
Cpát další instalaci Joomly do podadresáře jiné Joomly je potenciálně průšvihové řešení.
14. říj 2016 22:22 #128770
Odpověď od Cony
Moderátor
A to máte jednu Joomlu, nebo samostatnou Joomlu v podadresáři?
Pokud samostatnou v podadresáři, neumožňuje Váš hosting nastavit cestu k doméně přímo do příslušného ardesáře?
Pokud ne, nastavte si v configuration.php parametr live site.
Pokud samostatnou v podadresáři, neumožňuje Váš hosting nastavit cestu k doméně přímo do příslušného ardesáře?
Pokud ne, nastavte si v configuration.php parametr live site.
16. říj 2016 20:48 #128785
Odpověď od Radek Valenta
Uživatel
Mám 1 instalaci Joomly v rootu a druhou v podadresáři. Hosting to bohužel neumí. Parametr live site se mi nepodařilo změnit.
16. říj 2016 23:55 #128788
Odpověď od Bong
Moderátor
Nepodařilo změnit v administraci Joomly? Pak máte špatné vlastnictví složek a souborů.
Můžete si zapnout FTP vrstvu v Joomle a zkusit nastavení upravit, nebo se připojit přes FTP a editovat configuration.php přímo.
Můžete si zapnout FTP vrstvu v Joomle a zkusit nastavení upravit, nebo se připojit přes FTP a editovat configuration.php přímo.