Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Důležité Zrušení index.php z URL - problém code 500
30. čvn 2016 14:54 #127448
Pročetl jsem místní i cizí fóra ... a nedokážu stále pořešit problém code 500, který to vyhodí místo stránek.
localhost
nejnovější wamp
nejnovější Joomla 3.5.1
SEO nastavení
URL přátelské k vyhledávačům Ano
Použít přepis URL Ano
Přidat k URL příponu Ne
přjmenované htacces.txt na .htaccess
(tolik rada v bublině Joomly)
dle stackoverflow jsem myslím vyzkoušel všechny kombinace, kdy jsem odkomentoval
RewriteEngine On
zakomentoval Options + FollowSymLinks
a také ještě tu jednu volbu na konci souboru od(i)zakomentoval (teď nejsem u pc)
dále jsem se podíval do configu wampu a tam jsem našel jeden aktivní řádek volající script pro mod_rewrite ...
jsem amatér a pomalu mám pocit, že jsem vystřílel všechny možnosti, které druhým pomohli....
Chápu správně, že v .htaccess se nikde neuvádí jméno domén, jenom od/zakomentují různé volby?
Případně může mi někdo postnout svůj htaccess, kdy to funguje?
Webík je jednoduchý nemám tamcžádné rozšíření pro SEO a ani moc nechci... teď už mě to zajímá i poize z principu, kdy bych měl raději URL bez index.php
hélp plís
Kárl
localhost
nejnovější wamp
nejnovější Joomla 3.5.1
SEO nastavení
URL přátelské k vyhledávačům Ano
Použít přepis URL Ano
Přidat k URL příponu Ne
přjmenované htacces.txt na .htaccess
(tolik rada v bublině Joomly)
dle stackoverflow jsem myslím vyzkoušel všechny kombinace, kdy jsem odkomentoval
RewriteEngine On
zakomentoval Options + FollowSymLinks
a také ještě tu jednu volbu na konci souboru od(i)zakomentoval (teď nejsem u pc)
dále jsem se podíval do configu wampu a tam jsem našel jeden aktivní řádek volající script pro mod_rewrite ...
jsem amatér a pomalu mám pocit, že jsem vystřílel všechny možnosti, které druhým pomohli....
Chápu správně, že v .htaccess se nikde neuvádí jméno domén, jenom od/zakomentují různé volby?
Případně může mi někdo postnout svůj htaccess, kdy to funguje?
Webík je jednoduchý nemám tamcžádné rozšíření pro SEO a ani moc nechci... teď už mě to zajímá i poize z principu, kdy bych měl raději URL bez index.php
hélp plís
Kárl
30. čvn 2016 15:00 #127449
Odpověď od Cony
Moderátor
htaccess funguje ten, co je v základní instalaci. Chyba 500 znamená, že server (tedy wamp) nepodporuje tento soubor, některou z direktiv v něm, nebo je v souboru cosi špatně.
Nahrajte tedy základní soubor z instalace - naběhne úvodní stránka? Pokud ne, zkuste v něm zakomentovat řádky Options. Pokud to nepomůže, podívejte se do nastavení WAMPP, jestli máte htaccess povolen (direktiva AllowOverride ).
Pokud naběhne úvodní stránka, a nefunguje SEF, pohrajte si s direktivou RewriteBase.
Nahrajte tedy základní soubor z instalace - naběhne úvodní stránka? Pokud ne, zkuste v něm zakomentovat řádky Options. Pokud to nepomůže, podívejte se do nastavení WAMPP, jestli máte htaccess povolen (direktiva AllowOverride ).
Pokud naběhne úvodní stránka, a nefunguje SEF, pohrajte si s direktivou RewriteBase.
30. čvn 2016 15:04 #127450
Odpověď od Karl
Uživatel
úvodní stránka nenaběhne...
ok zkusím to nastavení wampu
velmi děkuji za další možnost
ok zkusím to nastavení wampu
velmi děkuji za další možnost
30. čvn 2016 21:32 #127454
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
na localhost nepoužívejte přepis url, to si zapněte až na webu
01. čvc 2016 13:34 #127460
Odpověď od Karl
Uživatel
tak ksem si to pěkně domrcasil... takže wamp budu reinstalovat
direktiva AllowOverride je v configu asi na 3místech
root adresář
cgi adredář
u root to byli nastaveno na all, takže jsem nastavil na all i default (directory /)
a nepomohlo to...
není to akutní, jak píše ernst, hlavní bude hosting, ale i tak...
direktiva AllowOverride je v configu asi na 3místech
root adresář
cgi adredář
u root to byli nastaveno na all, takže jsem nastavil na all i default (directory /)
a nepomohlo to...
není to akutní, jak píše ernst, hlavní bude hosting, ale i tak...
01. čvc 2016 17:10 #127461
Odpověď od zpetr
Zkušený uživatel
Bych se vykašlal na "maturitu" z wampu použil bych Džumláčka a můžu se věnovat Joomle.