Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Nelze provest aktualizaci Joomla
17. led 2016 23:42 #125304
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
ano nakopírováním si změníte práva a vlastnictví souborů a složek.
To Vám musí opravit hosting. Wedos nepoužívám, ale jestli tam na to mají v administraci nějaký nástroj (jak psal Bong), tak ho můžete použít.
Ale problém bude hlavně v rozdílnjé verzi souborů a databáze
To Vám musí opravit hosting. Wedos nepoužívám, ale jestli tam na to mají v administraci nějaký nástroj (jak psal Bong), tak ho můžete použít.
Ale problém bude hlavně v rozdílnjé verzi souborů a databáze
17. led 2016 23:53 - 17. led 2016 23:54 #125308
Odpověď od Martin
Uživatel
Jsem si myslel ze si opravim ty prava sam treba ve Filezille nebo ne?
Jenom jsem potreboval vedet zda se da nekde dohledat jake adresare a jake soubory co maji mit za prava.
Tu aktualizaci jsem vyresil rucnim nahranim a instalaci aktualizacniho balicku.
Jenom jsem potreboval vedet zda se da nekde dohledat jake adresare a jake soubory co maji mit za prava.
Tu aktualizaci jsem vyresil rucnim nahranim a instalaci aktualizacniho balicku.
18. led 2016 00:00 #125309
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Přes FTP opravíte jen práva a jen u některých souborů. Vlastnictví tak nezměníte.
Nevím, zda jste nové nahrání aktualizačního balíčku odstranilo všechny chyby, Můžou Vám problémy vyskočit pak později.
Úplně čisté by bylo vrátit se s kompletní zálohou na 3.4.1 a před tím smazat databázi i soubory. Musel by jste však obnovit i databázi.
Zkuste si v joomle zapnout hlášení chyb, uvidíte, co to bude psát
Nevím, zda jste nové nahrání aktualizačního balíčku odstranilo všechny chyby, Můžou Vám problémy vyskočit pak později.
Úplně čisté by bylo vrátit se s kompletní zálohou na 3.4.1 a před tím smazat databázi i soubory. Musel by jste však obnovit i databázi.
Zkuste si v joomle zapnout hlášení chyb, uvidíte, co to bude psát
18. led 2016 00:14 #125310
Tohle jsem uplne nepochopil, muzete mi to nejak podrobneji vysvetlit?
Co znamena ze zmenim jen prava ale vlastbnictvi nezmenim, mel jsem za to ze prava a vlastnictvi je jedno a to same.
dekuji
Odpověď od Martin
Uživatel
ernst napsal: Přes FTP opravíte jen práva a jen u některých souborů. Vlastnictví tak nezměníte.
Tohle jsem uplne nepochopil, muzete mi to nejak podrobneji vysvetlit?
Co znamena ze zmenim jen prava ale vlastbnictvi nezmenim, mel jsem za to ze prava a vlastnictvi je jedno a to same.
dekuji
18. led 2016 10:35 #125313
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
oprávnění a vlastnictví je něco jiného. Máte to tak koneckonců i ve windows.
Práva jsou, kdo a jak může co se souborem dělat (číst, upravovat mazat atd.) Vlastnictví je to že nějaký uživatel ten soubor vlastní.
Práva jsou, kdo a jak může co se souborem dělat (číst, upravovat mazat atd.) Vlastnictví je to že nějaký uživatel ten soubor vlastní.