Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Instalace zelenáče 3.1.1.
(můj první dotaz na tomto fóru má pro mě neuvěřitelných 27.000 zobrazení ... ).
Instalaci Joomla 3.1.1 jsem více méně zvládl , ale peru se instalací komponent.
Jako první JoomSEF 4 od ARTIO a instalace hází
DateTime::__construct() [datetime.--construct]: Failed to parse time string (jerror) at position 0 (j): The timezone could not be found in the database
Předem díky za radu.
kdyz uz jej chcete, instalujte jej jako posledni vec - jinak casto nebudete vedet, cim je chyba zpusobena
proc pouzivate "testovaci" verzi 3.1.1 a ne stabilni verzi 2.5.11?
Joomla! pro každého
V Joomle je SEF ?proč instalujete joomsef a nevyuzijete sef samotne, co ma v sobe joomla
Poslední Joomla na webu , který používám je 1.5.26 a teď předělávám web na kterém je verze 1.0.13 a klidně počkám na stabilní verzi 3.x.x .Nechci znovu zažít nekonečnou instalaci jako posledně (před 7 lety) Mambo/Joomla 1 / Joomla 1.5proc pouzivate "testovaci" verzi 3.1.1 a ne stabilni verzi 2.5.11?
prechod mezi j2.5 a j3.5 ma byt otazkou par kliknuti
Joomla! pro každého
DateTime::__construct() [datetime.--construct]: Failed to parse time string (jerror) at position 0 (j): The timezone could not be found in the database
je to verze s kratkou dobou podpory
no, kazdpoadne pouzivejte si verzi jakou chcete, ac je obecne 3.x verze doporucena do rukou jen zkusenym na testovani a objevovani chyb
Joomla! pro každého
Tak jsem našel (možná)...Enyoj napsal: Díky za info. A co prosím znamená ta hláška s nenalezenou databází ?
Na verzi 3.1.1 je třeba - Supported Databases: MySQL 5.1 a vyšší
A já mám - Client API version 5.0.91
tak jsem našel ... Globální nastavení / Server / Místní nastavení / Časové pásmo serveru
funkční při nastavení "Univerzální čas, koordinovaný (měl jsem "Paříž").
Instalace eXtploreru proběhla OK (sice tam mám němčinu ,ale instalace komponent v Joomle 3 jde).
Díky za radu.
Pro ostatní "Zelenáče" - Joomla ve verzi 3,x,x je "Taková jiná" než jsme byli zvyklí ve verzi 1.5.x
Nejnovější příspěvky