Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Aktualizace překladu ICagenda
05. bře 2015 11:44 - 05. bře 2015 11:45 #120637
Dobrý den,
Můj dotaz bude asi na BONGA, ale možná se stím už někdo setkal.
Mám na stránkách výše uvedenou komponentu (ICagenda - pro - kalendář akcí) včetně překladu od Bonga, web je postaven na J!3 (poslední aktuální verze), Po přihlášení do administrace se mi zobrazilo, že dvě věci nejsou aktuální : komponenta ICagenda a překlad ke komponentě. Provedl jsem aktualizaci, jak komponenty, tak překladu, ale stále mi to hlásí, že překlad není aktuální. Zkoušel jsem i aktualizaci překladu tím, že jsem si stáhl ze stránek www.bongovo.cz poslední verzi překladu a instaloval ji přes správce rozšířeni. Bohužel nepomohlo, ani ruční odstranění a znovu instalování, stále mi to hlásí že jazykový překlad komponenty ICagenda není aktuální.
Předem moc děkuji a přeji hezký den.
PS: při atualizaci jiné komponenty nebo modulu včetně překladu mi to nedělá.
Můj dotaz bude asi na BONGA, ale možná se stím už někdo setkal.
Mám na stránkách výše uvedenou komponentu (ICagenda - pro - kalendář akcí) včetně překladu od Bonga, web je postaven na J!3 (poslední aktuální verze), Po přihlášení do administrace se mi zobrazilo, že dvě věci nejsou aktuální : komponenta ICagenda a překlad ke komponentě. Provedl jsem aktualizaci, jak komponenty, tak překladu, ale stále mi to hlásí, že překlad není aktuální. Zkoušel jsem i aktualizaci překladu tím, že jsem si stáhl ze stránek www.bongovo.cz poslední verzi překladu a instaloval ji přes správce rozšířeni. Bohužel nepomohlo, ani ruční odstranění a znovu instalování, stále mi to hlásí že jazykový překlad komponenty ICagenda není aktuální.
Předem moc děkuji a přeji hezký den.
PS: při atualizaci jiné komponenty nebo modulu včetně překladu mi to nedělá.
05. bře 2015 12:18 #120639
Odpověď od Ben
Začátečník
Dobrý den,
mě to dělá to samé. Ale až od nejnovější verze 3.5.0 (komponenta 3.5.1). Na stránkách komponenty se píše, že čeština je z 94 % hotová, tak jestli není třeba problém v tom. Anebo v tom, že komponenta je v novější verzi než překlad.
Věřím tomu, že se to podaří v brzké době opravit.
Děkuji Bongovi za spoustu skvělých překladů.
mě to dělá to samé. Ale až od nejnovější verze 3.5.0 (komponenta 3.5.1). Na stránkách komponenty se píše, že čeština je z 94 % hotová, tak jestli není třeba problém v tom. Anebo v tom, že komponenta je v novější verzi než překlad.
Věřím tomu, že se to podaří v brzké době opravit.
Děkuji Bongovi za spoustu skvělých překladů.
05. bře 2015 13:06 #120640
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Děkuji za info,
napsal jsem Bongovi, jestli se na to nepodívá.
napsal jsem Bongovi, jestli se na to nepodívá.
05. bře 2015 13:26 - 05. bře 2015 13:34 #120642
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Nevím jestli je to chyba překladu. Nic jsem nenašel. Spíše to vypadá na nějakou kulišárnu v Joomle (na verzi J3.4 mi to také dělá). Problém se vyskytuje u všech překladů (DPCalendar, J2Store, Phoca Download...)
Nechce se mi tím teď zabývat, ale vypadá to, že se při automatické aktualizaci nepřepíše stará instalace novou a zůstane tam kopie staré (v DB). Pak to samozřejmě hlásí nutnost aktualizace.
Řešení:
1. Přejděte do Správce rozšíření: Správa.
2. Vyhledejte řetězec icagenda.
3. Vyberte iCagenda (čeština) a dejte odinstalovat
4. Opakujte kroky 2 a 3 tak dlouho, dokud se nějaká iCagenda (čeština) bude nabízet
5. Stáhněte si poslední verzi překladu a nainstalujte www.bongovo.cz/ke-stazeni/category/48-icagenda
Pozn.řeklad je hotový. To číslo co svítí na iCagenda je překlad vystavený na Transifex...
Pozn2.: možná by nebylo špatné zkusit, zda se problém vyskytuje i na jiných verzích Joomly.
Nechce se mi tím teď zabývat, ale vypadá to, že se při automatické aktualizaci nepřepíše stará instalace novou a zůstane tam kopie staré (v DB). Pak to samozřejmě hlásí nutnost aktualizace.
Řešení:
1. Přejděte do Správce rozšíření: Správa.
2. Vyhledejte řetězec icagenda.
3. Vyberte iCagenda (čeština) a dejte odinstalovat
4. Opakujte kroky 2 a 3 tak dlouho, dokud se nějaká iCagenda (čeština) bude nabízet
5. Stáhněte si poslední verzi překladu a nainstalujte www.bongovo.cz/ke-stazeni/category/48-icagenda
Pozn.řeklad je hotový. To číslo co svítí na iCagenda je překlad vystavený na Transifex...
Pozn2.: možná by nebylo špatné zkusit, zda se problém vyskytuje i na jiných verzích Joomly.
Poděkovali: Pavel
05. bře 2015 13:48 #120646
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Asi do bude jak píšete nějaká kulišárna v Joomle, protože to co jste popisoval, jsem dělal asi 5x a bez úspěchu
05. bře 2015 14:01 #120648
Odpověď od Bong
Moderátor
A stáhnul a naistaloval jste poslední verzi češtiny 3.5.1? Tu jsem tam dával naposledy při hledání chyb.