Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Úprava Helix Ultimate
29. dub 2019 19:37 #140008
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Snažím se zjistit, jak lze upravit layout (doplnit kód), který tvoří vzhled výstupu článků kategorie v blogu.
nyní lze tvořit výstupy pro content pomocí kódu v souborech složky: layouts/joomla/content/
Obsah složky (core joomly):
icons/
info_block/
associations.php
blog_style_default_item_title.php
blog_style_default_links.php
categories_default.php
categories_default_items.php
category_default.php
full_image.php
icons.php
info_block.php
intro_image.php
language.php
options_default.php
readmore.php
tags.php
text_filters.php
U šablony Helix Ultimate je pak override(přepis) v: templates/helixultimate/html/layouts/joomla/content/
Chtěl bych v přepisu dostat nad obrázek (ať už ve výstupu pro blog kategorie tak i pro samotný článek) kód, který zobrazí výstup konkrétních vlastních polí:
Zkoušel jsem daný kód vložit do souborů full_image.php a intro_image.php nad kód zobrazující obrázek, ale nic se mi nezobrazilo.
Nejsem programátor, ale pouze "analoger" :lol: Nevím, zda je potřeba daný kód pro správné načtení upravit nebo je potřeba ještě něco načíst nebo zda lze doplnit do struktury souborů další php soubor a do něj doplnit potřebný kód a pak jej ještě někde načíst, aby se "zapojil" do výstupu pro vykreslení layoutu položky blogu nebo v pak dále i v článku (pozn. čísla ID polí jsou ok).
Děkuji předem za debatu a od těch, kdo se vyznají ve struktuře souborů (co s emusí napojit atd.) za pomoc. Jinak takové podobné věci kolem custom_fields v praxi bychom mohli řešit na srazu. Má to potenciál.
nyní lze tvořit výstupy pro content pomocí kódu v souborech složky: layouts/joomla/content/
Obsah složky (core joomly):
icons/
info_block/
associations.php
blog_style_default_item_title.php
blog_style_default_links.php
categories_default.php
categories_default_items.php
category_default.php
full_image.php
icons.php
info_block.php
intro_image.php
language.php
options_default.php
readmore.php
tags.php
text_filters.php
U šablony Helix Ultimate je pak override(přepis) v: templates/helixultimate/html/layouts/joomla/content/
Chtěl bych v přepisu dostat nad obrázek (ať už ve výstupu pro blog kategorie tak i pro samotný článek) kód, který zobrazí výstup konkrétních vlastních polí:
Code:
<?php if (!empty($this->item->jcfields[1]->value)) : ?>
<?php echo $this->item->jcfields[1]->value; ?>
<?php endif; ?>
<?php if (!empty($this->item->jcfields[2]->value)) : ?>
<?php echo $this->item->jcfields[2]->value; ?>
<?php endif; ?>
<?php if (!empty($this->item->jcfields[3]->value)) : ?>
<?php echo $this->item->jcfields[3]->value; ?>
<?php endif; ?>
Nejsem programátor, ale pouze "analoger" :lol: Nevím, zda je potřeba daný kód pro správné načtení upravit nebo je potřeba ještě něco načíst nebo zda lze doplnit do struktury souborů další php soubor a do něj doplnit potřebný kód a pak jej ještě někde načíst, aby se "zapojil" do výstupu pro vykreslení layoutu položky blogu nebo v pak dále i v článku (pozn. čísla ID polí jsou ok).
Děkuji předem za debatu a od těch, kdo se vyznají ve struktuře souborů (co s emusí napojit atd.) za pomoc. Jinak takové podobné věci kolem custom_fields v praxi bychom mohli řešit na srazu. Má to potenciál.
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
29. dub 2019 19:52 #140009
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Dobrý den,
pošlete mi prosím přístup na ftp, mrknu na to.
Rudolf
pošlete mi prosím přístup na ftp, mrknu na to.
Rudolf
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
29. dub 2019 20:43 #140010
Odpověď od Cufe
Admin
Poslal jsem mail, díky.
29. dub 2019 23:15 #140011
Odpověď od Cony
Moderátor
V layoutu není $this, pouze $displayData - což jsou data která se do toho konkrétního layout předávají z šablony.
Standardně se do full_image i intro_image layout předává článek, tzn. místo $this->item má být $displayData.
Standardně se do full_image i intro_image layout předává článek, tzn. místo $this->item má být $displayData.
30. dub 2019 16:07 - 30. dub 2019 16:14 #140012
Odpověď od Cufe
Admin
Ruda mi již pomohl, děkuji. U dané šablony jsem narazil na problém s hlasováním článků. Jedná se o Ajax rating a všiml jsem si, že s tím bývá problém i u jiných šablon (Helix 3). Máte s tím nějaké zkušenosti? Vím, že existují alternativní pluginy, ale využil bych toho, co již šablona obsahuje. Pokud někdo použil danou šablonu, řešili jste to úpravou?
zkušební článek
30. dub 2019 17:04 - 30. dub 2019 17:05 #140014
Odpověď od Cufe
Admin
Řešení jsem zjistil na FB HelixUltimate:
Hlasování nebude funkční, pokud přejmenujete složku se šablonou. Ve složce šablony, v souboru helper.php upravíte řádek 11
na
Předpokládám, že stejný problém bude také u hodnocení článků v šabloně Helix 3 a jiných šablonách postavených na Frameworku od Joomshaper, respektive Helix.
Hlasování nebude funkční, pokud přejmenujete složku se šablonou. Ve složce šablony, v souboru helper.php upravíte řádek 11
Code:
class TplShaperHelixultimateHelper
Code:
class TplJmenoVasiSablonyHelper
Předpokládám, že stejný problém bude také u hodnocení článků v šabloně Helix 3 a jiných šablonách postavených na Frameworku od Joomshaper, respektive Helix.
Poděkovali: Ondra, Ernst