Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Aktualizace joomly + šablony
26. říj 2014 04:04 #118655
Dobrý den,
Jsem v tom nová tak se chci zeptat když budu aktualizovat joomlu musím aktualizovat i šablonu aby vše šlapalo jak má ?
Jsem v tom nová tak se chci zeptat když budu aktualizovat joomlu musím aktualizovat i šablonu aby vše šlapalo jak má ?
26. říj 2014 10:34 #118658
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
Dobrý den,
koukám, že někteří ani nespí
Aktualizujte ale vše, co se dá. Je to především kvůli bepečnosti. Zejména rozšíření. V admin nabídce Správa - ovládací panel se objeví "Kontroluji rozšíření" a zjistíte, kolik je jich třeba aktualizovat. Nebo také v nabídce Rozšíření - Správce rozšíření - Aktualizace.
koukám, že někteří ani nespí
Aktualizujte ale vše, co se dá. Je to především kvůli bepečnosti. Zejména rozšíření. V admin nabídce Správa - ovládací panel se objeví "Kontroluji rozšíření" a zjistíte, kolik je jich třeba aktualizovat. Nebo také v nabídce Rozšíření - Správce rozšíření - Aktualizace.
26. říj 2014 13:55 #118659
Odpověď od Janulka99
Uživatel
Těď to nechápu to "Kontroluji rozšíření" funguje i na tu šablonu ?
A když teda budu aktualizovat jenom joomlu a né šablonu jak poznám že je někde chyba jestli někde nějaká je nebo se šablona musí aktualizovat jen u některých velkých aktualizací ?
Mě by zajímalo jak to funguje a jak si to mám ověřit.
A když teda budu aktualizovat jenom joomlu a né šablonu jak poznám že je někde chyba jestli někde nějaká je nebo se šablona musí aktualizovat jen u některých velkých aktualizací ?
Mě by zajímalo jak to funguje a jak si to mám ověřit.
26. říj 2014 20:40 #118660
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
Neaktualizované věci budou fungovat stejně jako dříve. Výjimečně může dojít k nějakým kolizím, řeší se to tu. Aktualizace je třeba kontrolovat. K tomu je z administrativního rozhraní Joomly např. nabídka systém - ovládací panel (u J3 potom vlevo dole údržba) - tam máte tu kontrolu a hlášení. Jesltiže se objeví, že je třeba aktualizovat nějaké rozšíření (často třeba Akeeba...), aktualizujte. Stejná kontrola je i v menu rozšíření - správce rozšíření. Tím se aktualizují rozšíření, mělo by to najít i šablonu. Šablonu lze aktualizovat i ve správci šablon. Kliknete na šablou a dáte "check the latest verion", nebo něco takového. Nebo se podívejte na web dodavatele šablony..
Joomla samotná se kontroluje a aktualizuje v nabídce komponenty - aktualizace Joomla!. Já to kontroluji často, třeba při každém přihlášení do administrace. Občas je dobré kouknout na Joomla.org nebo sem, kde jsou poslední verze Joomly, pak aktualizovat.
Joomla samotná se kontroluje a aktualizuje v nabídce komponenty - aktualizace Joomla!. Já to kontroluji často, třeba při každém přihlášení do administrace. Občas je dobré kouknout na Joomla.org nebo sem, kde jsou poslední verze Joomly, pak aktualizovat.