Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Problém s tooltip
08. bře 2014 18:51 #114887
Dobrý den,
mohla bych se zeptat na radu? S Joomla pracuju asi měsíc a Vaše fórum mi pomohlo vyřešit velké množství problémů s nimiž jsem se setkala. Bohužel jeden problém opravdu nejsem schopna dořešit.
Jedná se o zobrazování Tooltipů.
Pokusím se popsat problém:
na stránkách je umístěno vyhledávání. Poté co použiji box pro vyhledávání, zobrazí se stránka s výsledky vyhledávání a vpravo je modrý obdelníček - tlačítko - button (v němž má být asi text "Hledat" - ale bohužel není). Po najetí na button search se ozbrazí tooltip, s textem "Hledat", ale v šíleném stylu, přes celou obrazovku. Styl přebírá bohužel netuším od kud. V css souboru šablony jsem toto nenašla - ale možná jsem špatně hledala. Prohlížela jsem i adresářovou strukturu souborů Joomla!, ale bohužel jsem nenašla správný soubor v němž bych měla změnu udělat.
Stejný problém s tooltipem mi nastal po instalaci kuneny např. na stránkách s registrací
Má otázka zní: ve kterém css souboru to mohu najít a jak do tohoto button search dostat slovo Hledat. Případně zda mám poslat odkaz na mé stránky (nejedná se o komerční stránky), abyste se mohli podívat na problém v reálu.
Ctihodní pánové, prosím Vás o radu
a předem děkuji!
Martina
mohla bych se zeptat na radu? S Joomla pracuju asi měsíc a Vaše fórum mi pomohlo vyřešit velké množství problémů s nimiž jsem se setkala. Bohužel jeden problém opravdu nejsem schopna dořešit.
Jedná se o zobrazování Tooltipů.
Pokusím se popsat problém:
na stránkách je umístěno vyhledávání. Poté co použiji box pro vyhledávání, zobrazí se stránka s výsledky vyhledávání a vpravo je modrý obdelníček - tlačítko - button (v němž má být asi text "Hledat" - ale bohužel není). Po najetí na button search se ozbrazí tooltip, s textem "Hledat", ale v šíleném stylu, přes celou obrazovku. Styl přebírá bohužel netuším od kud. V css souboru šablony jsem toto nenašla - ale možná jsem špatně hledala. Prohlížela jsem i adresářovou strukturu souborů Joomla!, ale bohužel jsem nenašla správný soubor v němž bych měla změnu udělat.
Stejný problém s tooltipem mi nastal po instalaci kuneny např. na stránkách s registrací
Má otázka zní: ve kterém css souboru to mohu najít a jak do tohoto button search dostat slovo Hledat. Případně zda mám poslat odkaz na mé stránky (nejedná se o komerční stránky), abyste se mohli podívat na problém v reálu.
Ctihodní pánové, prosím Vás o radu
a předem děkuji!
Martina
08. bře 2014 19:04 #114889
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Uvedte zde v prispevku odkaz na vase stranky, jinak vam opravdu nelze nijak poradit.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
09. bře 2014 01:41 #114895
Odpověď od Cony
Moderátor
Máte Joomlu 3, ta šablona je určena pro Joomlu 2.5 a je u ní sice uvedeno Joomla 3 compatible, ale v tom hledání to trochu selhává, šablona neumí pracovat se styly Bootstrap. Nejjednoduší by asi bylo poupravit tu stránku hledání, tak aby neukazoval ten tip, a místo něj jen klasické tlačítko hledat.
- Zkopírujte soubor /components/com_search/views/search/tmpl/default_form.php do /templates/siteground-j16-38/html/com_search/search/default_form.php
- Ve zkopírovaném souboru nahraďte hned ze začátku souboru
za
není to sice úplně ideální, chtělo bys i tam se stylováním daleko více pohrát, ale aspoň něco...
Joomla 3 bohužel hodně spoléhá na stylování Bootstrap, takže šablony pro Joomla 2.5 které jsou jen "Joomla 3 compatible" nemusejí být nejlepším řešením...
- Zkopírujte soubor /components/com_search/views/search/tmpl/default_form.php do /templates/siteground-j16-38/html/com_search/search/default_form.php
- Ve zkopírovaném souboru nahraďte hned ze začátku souboru
Code:
<div class="btn-toolbar">
<div class="btn-group pull-left">
<input type="text" name="searchword" placeholder="<?php echo JText::_('COM_SEARCH_SEARCH_KEYWORD'); ?>" id="search-searchword" size="30" maxlength="<?php echo $upper_limit; ?>" value="<?php echo $this->escape($this->origkeyword); ?>" class="inputbox" />
</div>
<button name="Search" onclick="this.form.submit()" class="btn hasTooltip" title="<?php echo JHtml::tooltipText('COM_SEARCH_SEARCH');?>"><span class="icon-search"></span></button>
</div>
<input type="hidden" name="task" value="search" />
<div class="clearfix"></div>
</div>
Code:
<div class="btn-toolbar">
<input type="text" name="searchword" placeholder="<?php echo JText::_('COM_SEARCH_SEARCH_KEYWORD'); ?>" id="search-searchword" size="30" maxlength="<?php echo $upper_limit; ?>" value="<?php echo $this->escape($this->origkeyword); ?>" class="inputbox" />
<button name="Search" onclick="this.form.submit()" class="btn"><?php echo JText::_('COM_SEARCH_SEARCH');?></button>
</div>
<input type="hidden" name="task" value="search" />
<div class="clearfix"></div>
</div>
Joomla 3 bohužel hodně spoléhá na stylování Bootstrap, takže šablony pro Joomla 2.5 které jsou jen "Joomla 3 compatible" nemusejí být nejlepším řešením...
Poděkovali: Martina007
09. bře 2014 15:12 #114903
Odpověď od Martina007
Návštěvník
Cony,
moc děkuji, jsi úžasný, je to super!!!!!! Konečně to chodí!
Mohu však navázat na tento problém?
Na své stránky jsem instalovala i diskuzi - kunenu (je sice trošku robustnější než bych potřebovala, ale šla jsem do toho). Tam mám bohužel stejný problém s tooltip.
Na stránce:
www.cviceni-je-hra.cz/diskuze
jsou odkazy na formuláře "Zapomenuté heslo", "Zapomenuté uživatelské jméno" a "Vytvořit účet".
Na všech těchto formulářích vyskakuje stejně šílený formát tooltipu. Neporadil bys mi, kde najdu soubory, v nichž se to dá změnit - a asi i jak? Případně, zda se dá vypnout tooltip pro kunenu nebo klidně i smazat existenci konkrétních tooltipů.
A ještě se chci zeptat, mám problém s poslední aktualizací Joomla! - z minulého čtvrtka - mám založit nové téma nebo se zeptat přímo tady?
Za všechno moc díky
Martina
moc děkuji, jsi úžasný, je to super!!!!!! Konečně to chodí!
Mohu však navázat na tento problém?
Na své stránky jsem instalovala i diskuzi - kunenu (je sice trošku robustnější než bych potřebovala, ale šla jsem do toho). Tam mám bohužel stejný problém s tooltip.
Na stránce:
www.cviceni-je-hra.cz/diskuze
jsou odkazy na formuláře "Zapomenuté heslo", "Zapomenuté uživatelské jméno" a "Vytvořit účet".
Na všech těchto formulářích vyskakuje stejně šílený formát tooltipu. Neporadil bys mi, kde najdu soubory, v nichž se to dá změnit - a asi i jak? Případně, zda se dá vypnout tooltip pro kunenu nebo klidně i smazat existenci konkrétních tooltipů.
A ještě se chci zeptat, mám problém s poslední aktualizací Joomla! - z minulého čtvrtka - mám založit nové téma nebo se zeptat přímo tady?
Za všechno moc díky
Martina