SP Page Builder - vysouvací horizontální menu
20. dub 2021 21:45 #144229
Dobrý den, prosím, můžete mi někdo poradit, jak mohu v SP Page Builder vytvořit horizontální menu vysouvací dolů? (
www.rozbuska-test.eu/ddck/
) a pak ještě vertikální menu vysouvací vpravo ? Mockrát děkuji.
20. dub 2021 22:59 #144230
Odpověď od Cony

Moderátor
Úplně jsem nepochopil co přesně chcete, ale nevím jestli na to nejdete trochu špatně od začátku.
Zdá se, že v Page Builderu vytváříte komplet web včetně hlavičky, postranního menu, patičky atd. K tomu není Page builder primárně určen (i když, jak je vidět, to lze
). O hlavičku, postranní menu a podobné prvky, které jsou společné pro více podstránek, by se měla starat šablona. Page Builderem pak vytváříte jen obsahovou část. Takto budete muset všechny prvky znovu a znovu kopírovat do všech vytvořených podstránek.
Pokud budete mít postranní / horní menu řešené pomocí modulů, pak nějaké vyjíždění a podobné efekty může řešit buď vhodně zvolená šablona, nebo nějaký hotový modul .
Zdá se, že v Page Builderu vytváříte komplet web včetně hlavičky, postranního menu, patičky atd. K tomu není Page builder primárně určen (i když, jak je vidět, to lze

Pokud budete mít postranní / horní menu řešené pomocí modulů, pak nějaké vyjíždění a podobné efekty může řešit buď vhodně zvolená šablona, nebo nějaký hotový modul .
Poděkovali: Luděk Pechanec
24. dub 2021 21:31 #144236
Odpověď od Luděk Pechanec

Pokročilý uživatel
Moc děkuji pomohlo to. Použil jsem "DJ-MegaMenu ". Vyskytl se ale další problém a to ten, že jakmile najedu na rozbalení menu, je tato rozbalená část skrytá za obrázkem. Prosím, mohu toto někde přenastavit? Děkuji
24. dub 2021 21:49 #144238
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Upravte nebo nastavte v CSS pro menu z-index.
24. dub 2021 22:35 #144242

Pokročilý uživatel
Děkuji. Nastavil jsem na hodnotu 9999 a stále je menu za obrázkem.
25. dub 2021 17:48 #144252

Pokročilý uživatel
Moc děkuji za radu, ale musím říci, ře to bohužel nepomohlo. Používám internetový prohlížeč FireFox 87.3.
26. dub 2021 10:53 #144255
Odpověď od Bong

Moderátor
Na vašem místě použiju jinou šablonu, tahle působí archaicky. Na mobilu vcelku nepoužitelné...
Umístěte menu do jiné pozice nebo si najděte z-indexy, které se tam vyskytují, jak jsem psal a zrušte je.
Váš případ je nejspíše:
Velmi častá chyba v uvažování: vezmu jeden prvek, nastavím mu nízký z-index, aby byl vespod. Potom uvnitř toho prvku budu mít jiný prvek, kterému nastavím vysoký z-index, aby překryl ostatní prvky stránky. Jenomže nepřekryje! Dědí totiž částečně vlastnost toho vyššího prvku a už se nikdy nedostane "výš", i kdyby měl z-index milión.
Citováno z www.jakpsatweb.cz/css/z-index.html
Umístěte menu do jiné pozice nebo si najděte z-indexy, které se tam vyskytují, jak jsem psal a zrušte je.
Váš případ je nejspíše:
Velmi častá chyba v uvažování: vezmu jeden prvek, nastavím mu nízký z-index, aby byl vespod. Potom uvnitř toho prvku budu mít jiný prvek, kterému nastavím vysoký z-index, aby překryl ostatní prvky stránky. Jenomže nepřekryje! Dědí totiž částečně vlastnost toho vyššího prvku a už se nikdy nedostane "výš", i kdyby měl z-index milión.
Citováno z www.jakpsatweb.cz/css/z-index.html
Poděkovali: Luděk Pechanec
26. dub 2021 11:05 #144256

Pokročilý uživatel
OK, vyzkouším. Prozatím děkuji