Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Phoca Gallery - nastavení zobrazení kategorie
02. led 2021 19:31 #143464
Zdravím,
nevím jestli se ptám ve správné kategorii ale stáhl jsem si poslední verzi PG pro Joomla 3.9.... a trápím se s nastavením zobrazení. Díval jsem se na demo stránky této komponenty pro Joomla 3.... a nějak nemohu dosáhnout stejného nebo podobného vzhledu jako na uvedeném demu (snímek v příloze). Používám poslední verzi joomla 3.9.23 a PG 4.3.18. Zobrazení galerie mám nastaveno v šabloně pomocí PG modulu. A tak nevím jestli jsem schopen pomocí tohoto modulu dosáhnout požadovaného zobrazení. Co jsem četl dokumentaci a dělal různé pokusy tak se nedaří. Bylo by možné získat nějaký postup jak tohoto zobrazení dosáhnout?
Předem děkuji za odpověď.
nevím jestli se ptám ve správné kategorii ale stáhl jsem si poslední verzi PG pro Joomla 3.9.... a trápím se s nastavením zobrazení. Díval jsem se na demo stránky této komponenty pro Joomla 3.... a nějak nemohu dosáhnout stejného nebo podobného vzhledu jako na uvedeném demu (snímek v příloze). Používám poslední verzi joomla 3.9.23 a PG 4.3.18. Zobrazení galerie mám nastaveno v šabloně pomocí PG modulu. A tak nevím jestli jsem schopen pomocí tohoto modulu dosáhnout požadovaného zobrazení. Co jsem četl dokumentaci a dělal různé pokusy tak se nedaří. Bylo by možné získat nějaký postup jak tohoto zobrazení dosáhnout?
Předem děkuji za odpověď.
02. led 2021 21:59 - 02. led 2021 22:13 #143465
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Je to jednoduché. Nastavte si:
Možnosti Phoca Gallery - záložka Zobrazení kategorií - Mozajkový efekt (kategorie): ANO
Ideálně si nainstalujte i češtinu pro PG a doporučuji i plugin Phoca Filter Options System Plugin. Ten vám umožní rychle vyhledat potřebný parametry v nastavení složitějších a rozsáhlejších komponent.
Možnosti Phoca Gallery - záložka Zobrazení kategorií - Mozajkový efekt (kategorie): ANO
Ideálně si nainstalujte i češtinu pro PG a doporučuji i plugin Phoca Filter Options System Plugin. Ten vám umožní rychle vyhledat potřebný parametry v nastavení složitějších a rozsáhlejších komponent.
02. led 2021 23:20 #143466
Odpověď od Mirek
Začátečník
Děkuji za reakci. Češtinu pro komponentu i modul mám. Zkoušel jsem i to nastavení co píšete ale marně. Těch pokusů s různým nastavením už jsem za 2 dny provedl celkem dost ale nedaří se. Nevím jestli na to zobrazení nemá vliv použitá šablona nebo CSS styl PG. Nezkoušel jsem variantu s default šablonou Joomly. Těch nastavení v PG je celkem dost a podle dokumentace je pro laika těžko se orientovat co a jak nastavit. V příloze je obrázek jak to vypadá po nastavení jak píšete....
03. led 2021 01:00 - 03. led 2021 01:08 #143467
Odpověď od Bong
Moderátor
Z obrázku toho moc vidět není. Lepší by byl odkaz na stránky.
Kolik máte založených kategorií? Není to náhodou stránka zobrazení kategorie?
Na obrázku z Phoca je totiž Stránka zobrazení kategorií a ne jen jedné kategorie. Tedy položka menu Phoca Gallery » Seznam kategorií (detail kategorie)
Také je u Mozajkový efekt (kategorie) bublinová nápověda, co máte mít povoleno.
Kolik máte založených kategorií? Není to náhodou stránka zobrazení kategorie?
Na obrázku z Phoca je totiž Stránka zobrazení kategorií a ne jen jedné kategorie. Tedy položka menu Phoca Gallery » Seznam kategorií (detail kategorie)
Také je u Mozajkový efekt (kategorie) bublinová nápověda, co máte mít povoleno.
03. led 2021 10:21 - 03. led 2021 10:23 #143468
Odpověď od Mirek
Začátečník
Kategorie mám takto... 2 hlavní potom podkategorie podle počtu sezón, potom v každé sezóně počet kol no a nakonec jsou fotky v jednotlivých kolech. Jak už jsem psal modul mám nstaven takto: Odkaz modulu (odkaz na kategorie), Typ modulu (mozaika).
Jedná se o web badmintonové ligy. V současné době se tvoří nová verze na nové joomle ( odkaz je tady ) Pokud by jste byl ochotný můžu poskytnout přístup do administrace. V menu jsou 2 položky 1 galerie je zobrazení pomocí modulu a 2 phoca je zobrazení galerie pomocí položky v nabídce Main menu.
Děkuji za reakci.
Jedná se o web badmintonové ligy. V současné době se tvoří nová verze na nové joomle ( odkaz je tady ) Pokud by jste byl ochotný můžu poskytnout přístup do administrace. V menu jsou 2 položky 1 galerie je zobrazení pomocí modulu a 2 phoca je zobrazení galerie pomocí položky v nabídce Main menu.
Děkuji za reakci.
03. led 2021 12:55 - 03. led 2021 12:59 #143469
Odpověď od Bong
Moderátor
Hezké stránky.
Ale jak jsem psal. Na Phoca to je nastavení a zobrazení komponenty a ne modulu. Tedy ve vašem případě by to byla položka menu test.kabal.cz/index.php/phoca
Ale ani tam nemáte zobrazeno správně. Takže je potřeba povolit použití mozajkového efektu na stránce kategorie
Mějte na paměti, že musí být vytvořeny další náhledy, tedy povolena volba:
Možnosti Phoca Gallery - záložka Náhledy - Vytváření dalších náhledů: Vše
a neměli byste používat externí obrázky (Picasa, Facebook).
Pak třeba začne fungovat i ten modul.
Také to strašně moc zanořujete podkategoriemi. Možná je lepší prostě vytvořit vždy kategorii (např. Turnaj 2020) a fotky od sebe prostě odlišit titulkem (1. kolo, 2. kolo,... - to lze zadat pro všechny naráz při hromadném nahrávání). Takhle než se uživatel prokliká a najde co hledá, tak ho to omrzí.
Ale jak jsem psal. Na Phoca to je nastavení a zobrazení komponenty a ne modulu. Tedy ve vašem případě by to byla položka menu test.kabal.cz/index.php/phoca
Code:
index.php?option=com_phocagallery&view=categories
Mějte na paměti, že musí být vytvořeny další náhledy, tedy povolena volba:
Možnosti Phoca Gallery - záložka Náhledy - Vytváření dalších náhledů: Vše
a neměli byste používat externí obrázky (Picasa, Facebook).
Pak třeba začne fungovat i ten modul.
Také to strašně moc zanořujete podkategoriemi. Možná je lepší prostě vytvořit vždy kategorii (např. Turnaj 2020) a fotky od sebe prostě odlišit titulkem (1. kolo, 2. kolo,... - to lze zadat pro všechny naráz při hromadném nahrávání). Takhle než se uživatel prokliká a najde co hledá, tak ho to omrzí.
Poděkovali: Mirek