Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Virtuemart - Zobrazení ceny bez haléřů
31. bře 2020 09:26 #142013
Zdravím všechny,
snažím se už nějakou dobu nastavit následující a nejsem úspěšný. Rád bych proto poprosil o radu/názor někoho zkušenějšího...
Jako měnu mám nastavenou Kč na dvě desetinná místa, což potřebuji pro správné zobrazení DPH.
Rád bych ale měl v seznamu produktů a v detailu zobrazenou cenu bez haléřů.
Je možné toto nějak nastavit nebo je nutná nějaká úprava kódu?
Zatím se mi to nepodařilo. Buď mám dvě desetinná místa všude a nebo mám seznam/detail produktu bez haléřů, ale v checkoutu je to nějaký hybrid podle nastavení u jednotlivých cen ve Virtuemartu, který nevyhovuje.
Předem velice děkuji za jakýkoliv názor nebo radu.
Vladimír
snažím se už nějakou dobu nastavit následující a nejsem úspěšný. Rád bych proto poprosil o radu/názor někoho zkušenějšího...
Jako měnu mám nastavenou Kč na dvě desetinná místa, což potřebuji pro správné zobrazení DPH.
Rád bych ale měl v seznamu produktů a v detailu zobrazenou cenu bez haléřů.
Je možné toto nějak nastavit nebo je nutná nějaká úprava kódu?
Zatím se mi to nepodařilo. Buď mám dvě desetinná místa všude a nebo mám seznam/detail produktu bez haléřů, ale v checkoutu je to nějaký hybrid podle nastavení u jednotlivých cen ve Virtuemartu, který nevyhovuje.
Předem velice děkuji za jakýkoliv názor nebo radu.
Vladimír
01. dub 2020 00:30 #142022
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud si dobře vzpomínám, je proto potřeba upravit šablonu. Tj. nastavit vše na 2 desetiná místa a tam kde se zobrazují ceny (seznam produktů, detail apod.) v šabloně natvrdo použít zaokrouhlení. Kdysi jsem to někde zprovozňoval, a tuším že tak nějak to bylo.
Zvážil bych ale, jestli vůbec zobrazovat DPH potřebujete. Pro klasický MO eshop je sazba a částka DPH úplně zbytečná informace, často jsem řešil tak, že jsem DPH všude skryl. Výhodu tu má pak i tu, že produkty můžete zadávat v 0% sazbě, a nemusíte tak dopočítávat pracně cenu bez daně.
Zvážil bych ale, jestli vůbec zobrazovat DPH potřebujete. Pro klasický MO eshop je sazba a částka DPH úplně zbytečná informace, často jsem řešil tak, že jsem DPH všude skryl. Výhodu tu má pak i tu, že produkty můžete zadávat v 0% sazbě, a nemusíte tak dopočítávat pracně cenu bez daně.
Poděkovali: Vladimír
01. dub 2020 11:00 #142023
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Cony:
A není to tak že tam musí být cena s DPH a cena bez DPH jinak na to skočí čoijka?
OT: Když jsem implementoval certifikát trust, tak tam nějaké takové přesné podmínky byly, jinak to eshop nezískal.
Ano, ale pokud tím chcete zjednodušit eshop u firem které nemají účetnictví a současně VM používají i pro fakturaci, tak Vám nebudou sedět emaily a faktury a určitě se najde zákazník, který bude vyžadovat přesný rozpis DPH jako naschvál
Code:
Zvážil bych ale, jestli vůbec zobrazovat DPH potřebujete.
A není to tak že tam musí být cena s DPH a cena bez DPH jinak na to skočí čoijka?
OT: Když jsem implementoval certifikát trust, tak tam nějaké takové přesné podmínky byly, jinak to eshop nezískal.
Code:
Pro klasický MO eshop je sazba a částka DPH úplně zbytečná informace
Ano, ale pokud tím chcete zjednodušit eshop u firem které nemají účetnictví a současně VM používají i pro fakturaci, tak Vám nebudou sedět emaily a faktury a určitě se najde zákazník, který bude vyžadovat přesný rozpis DPH jako naschvál
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Poděkovali: Vladimír
01. dub 2020 12:58 #142024
Každopádně nějak jsem to nastavil bez zásahu do kódu. Detail i seznam produktů jsou bez haléřů a pouze cena s DPH.
Na checkout stránce mám desetinná místa u produktů, ale v sumě ne, což není sice košer, ale jedná se o dočasnou informaci.
Naštěstí na faktuře a v emailech je to potom vše jak má být, tedy vše na dvě desetinná místa.
Moc děkuju všem za podněty.
Vladimír
Odpověď od Vladimír
Nováček
Já bych se bez něj taky rád obešel, ale majitel shopu je plátce a berňák má jiný názorZvážil bych ale, jestli vůbec zobrazovat DPH potřebujete.
Každopádně nějak jsem to nastavil bez zásahu do kódu. Detail i seznam produktů jsou bez haléřů a pouze cena s DPH.
Na checkout stránce mám desetinná místa u produktů, ale v sumě ne, což není sice košer, ale jedná se o dočasnou informaci.
Naštěstí na faktuře a v emailech je to potom vše jak má být, tedy vše na dvě desetinná místa.
Moc děkuju všem za podněty.
Vladimír
01. dub 2020 14:06 #142025
Odpověď od Cony
Moderátor
DPH je myslím důležitý až na faktuře (daňovém dokladu). On když budu do obchodu a budu si tam něco vybírat z regálu, tak tam přece taky nemám cenu s daní a bez daně, na pokladně mi ji taky neřeknou, zjistím ji až z faktury (účtenky).
Pravda, zapomněl jsem na situaci kdy někdo používá VM i pro fakturaci, tam to samozřejmě pak musí mít nastaveno správně, po tom by berňák skočil, ale čistě pro eshop myslím ne.
Pravda, zapomněl jsem na situaci kdy někdo používá VM i pro fakturaci, tam to samozřejmě pak musí mít nastaveno správně, po tom by berňák skočil, ale čistě pro eshop myslím ne.
Poděkovali: Bong, zpetr