Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Převod textu na řeč
Noro napsal: Nevylučujem, že na niektorom zraze by som ukázal aj ďalšie nástroje, ktoré môžu prispieť k tomu, aby bola stránka Blind friendly.
To by bylo hodně zajímavý téma na příští sraz.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Nicméně, pokud se podívám na ten web kraje, je tam použité řešení responsivevoice.org - stačí se tam zaregistrovat, naklikat si co potřebujete a výsledný kód vložit buď přímo do šablony, nebo pomocí modulu vlastní kód , nějakého pluginu...
Pro neziskové projekty je to dokonce zdarma...
Noro napsal: Ahojte,
robil som stránku pre základnú školu pre nevidiacich v Levoči:
www.skola.nevidiaci.sk
Stránka má niekoľko vychytávok (ikona vpravo hore).
Je implementovaná aj funkcia prevodu textu na reč.
Stačí označiť text myšou a potvrdiť.
Je tam aj priamy odkaz na komponentu do Joomly.
Aj na stranke
www.aquavelo.eu
je modul na zlepšenie čítania na web stránke.
Samozrejme tieto vylepšenia majú pomôcť aj slabozrakým, alebo inak zdravotne postihnutým používateľom.
Nevylučujem, že na niektorom zraze by som ukázal aj ďalšie nástroje, ktoré môžu prispieť k tomu, aby bola stránka Blind friendly.
Noro
Děkuji za Váš příspěvek, toto je možné řešení, které by mohlo fungovat a naplnit představy ředitele.
Co do implementace, je v tom nějaký háček? Nebo se mění jen kód šablony?
H13 napsal: Ahoj, máš prosím tě někde odkaz na ten zákon....
Myslím, že jde o zákon 99/2019 Sb. ve změně 365/2000 Sb. Konkrétně zřejmě paragraf 4.
Zákon 99/2019
Cony napsal: Pořád mi přijde, jak psal už H13, že je to funkce která by takto neměla fungovat. Na to jsou programy, které web, pokud je správně připraven přečtou.
Nicméně, pokud se podívám na ten web kraje, je tam použité řešení responsivevoice.org - stačí se tam zaregistrovat, naklikat si co potřebujete a výsledný kód vložit buď přímo do šablony, nebo pomocí modulu vlastní kód , nějakého pluginu...
Pro neziskové projekty je to dokonce zdarma...
Ano, děkuji za postřeh, také jsem na to přišel po hlubším zkoumání, no ruce byly rychlejší než hlava, tak jsem vás zatáhl do mé lenosti "hledat"...
Nicméně jeví se mi to jako docela dobrá pomůcka, ovšem narážím, stejně jako někteří zde, na myšlenku, zda-li je toto skutečně ono vhodné a správné řešení