Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

CSVI a exporty dle kategorií

06. čvn 2019 07:56 #140277
CSVI a exporty dle kategorií od marvays
Návštěvník
Ahoj.
Řeším takový problém. Potřebuji vyexportovat popisky zboží pro překladatelku. Protože je produktů ale hodně, rád bych to exportoval po kategoriích. Víte někdo o nějaké možnosti, jak toto provést automaticky? prozatím to vypadá, že budu muset před každým exportem v tempalte vybrat jen jednu kategorii. V eshopu jich je 105, tak mě čeká pěkná šichta.

06. čvn 2019 12:12 - 06. čvn 2019 12:12 #140280
Odpověď od Bong
Moderátor
A nestačilo by vyexportovat celkově a pak jen vždy potřebné setřídit nebo vyfiltrovat podle ID kategorie v tabulkovém kalkulátoru? To je rychlejší.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

06. čvn 2019 12:26 #140282
Odpověď od marvays
Návštěvník
Jediné, proč to potřebuju, je pro jistotu, že se s jedním velkým souborem něco nestane. Nakonec to asi udělám tak, že mi překladatelka bude průběžně ukládat různé verze překladu a kdyby něco, tak se máme kam vrátit.

Ale prošel jsem celou dokumentaci a opravdu, nejde vyexportovat produkty po kategoriích nějak automatizovaně.

06. čvn 2019 12:36 - 06. čvn 2019 12:45 #140283
Odpověď od H13
Admin
Tohle se dá napsat na pár řádků v PHP a SQL
Code:
$categories = nacist seznam kategorii - staci ID, title; foreach ($categoires as $k => $v) { $products = sql dotaz na např. ID a popis zbozi - vsech produktu z dane kategorie foreach($products as $k2 => $v2) { $obsahSouboru[] = postupne pridavej radky s popisem pro kazdy produkt } file_put_contents(zapis soubor se jmenem kategorie s obsahem popisku - implode("\n", $obsahSouboru); }

No a na serveru se ti pak objeví 105 souborů s názvy kategorií, které budou obsahovat popisky pro jednotlivé produkty.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook