Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
CSVI a exporty dle kategorií
06. čvn 2019 07:56 #140277
Ahoj.
Řeším takový problém. Potřebuji vyexportovat popisky zboží pro překladatelku. Protože je produktů ale hodně, rád bych to exportoval po kategoriích. Víte někdo o nějaké možnosti, jak toto provést automaticky? prozatím to vypadá, že budu muset před každým exportem v tempalte vybrat jen jednu kategorii. V eshopu jich je 105, tak mě čeká pěkná šichta.
Řeším takový problém. Potřebuji vyexportovat popisky zboží pro překladatelku. Protože je produktů ale hodně, rád bych to exportoval po kategoriích. Víte někdo o nějaké možnosti, jak toto provést automaticky? prozatím to vypadá, že budu muset před každým exportem v tempalte vybrat jen jednu kategorii. V eshopu jich je 105, tak mě čeká pěkná šichta.
06. čvn 2019 12:12 - 06. čvn 2019 12:12 #140280
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
A nestačilo by vyexportovat celkově a pak jen vždy potřebné setřídit nebo vyfiltrovat podle ID kategorie v tabulkovém kalkulátoru? To je rychlejší.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
06. čvn 2019 12:26 #140282
Odpověď od marvays
Návštěvník
Jediné, proč to potřebuju, je pro jistotu, že se s jedním velkým souborem něco nestane. Nakonec to asi udělám tak, že mi překladatelka bude průběžně ukládat různé verze překladu a kdyby něco, tak se máme kam vrátit.
Ale prošel jsem celou dokumentaci a opravdu, nejde vyexportovat produkty po kategoriích nějak automatizovaně.
Ale prošel jsem celou dokumentaci a opravdu, nejde vyexportovat produkty po kategoriích nějak automatizovaně.
06. čvn 2019 12:36 - 06. čvn 2019 12:45 #140283
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Tohle se dá napsat na pár řádků v PHP a SQL
No a na serveru se ti pak objeví 105 souborů s názvy kategorií, které budou obsahovat popisky pro jednotlivé produkty.
Code:
$categories = nacist seznam kategorii - staci ID, title;
foreach ($categoires as $k => $v) {
$products = sql dotaz na např. ID a popis zbozi - vsech produktu z dane kategorie
foreach($products as $k2 => $v2) {
$obsahSouboru[] = postupne pridavej radky s popisem pro kazdy produkt
}
file_put_contents(zapis soubor se jmenem kategorie s obsahem popisku - implode("\n", $obsahSouboru);
}
No a na serveru se ti pak objeví 105 souborů s názvy kategorií, které budou obsahovat popisky pro jednotlivé produkty.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook