Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
cast stranky jako modul
11. dub 2019 23:14 - 11. dub 2019 23:16 #139869
Zdravím, potřeboval bych, poradit ohledně případného vytvoření nějakého modulu, který budu klasicky poziciovat někde na stránce a bude zobrazovat nějakou část mé php stránky.
Něco jako iframe v HTML. Nainstaloval jsem modul "Flexi Custom Code" do kterého je možné psát i php kód jako například: <? php include "adresa./index.php/contacts"; ?>
Zřejmě je problém, že zadávám špatný link jelikož nevím, který soubor slouží k zobrazení požadované stránky nebo to takto jednoduše nemůže fungovat .
Respektive pokud existuje ještě nějaká jiná možnost takového požadovaného zobrazení.
Stránku jsem vytvořil přes:
Výsledek je něco takového:
A chtěl bych aby se tato stránka zobrazovala formou modulu spolu s ostatními moduly na homepage:
Předem děkuji za nejake tipy
Něco jako iframe v HTML. Nainstaloval jsem modul "Flexi Custom Code" do kterého je možné psát i php kód jako například: <? php include "adresa./index.php/contacts"; ?>
Zřejmě je problém, že zadávám špatný link jelikož nevím, který soubor slouží k zobrazení požadované stránky nebo to takto jednoduše nemůže fungovat .
Respektive pokud existuje ještě nějaká jiná možnost takového požadovaného zobrazení.
Stránku jsem vytvořil přes:
Výsledek je něco takového:
A chtěl bych aby se tato stránka zobrazovala formou modulu spolu s ostatními moduly na homepage:
Předem děkuji za nejake tipy
11. dub 2019 23:47 #139870
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Ten link, který hledáte se vám zobrazuje při vytváření položky menu.
Ale takhle to zrovna nefunguje, potřebujete modul na zobrazení kontaktů Joomly, ale ten v instalaci neexistuje. Nebo můžete zobrazit obsah komponety, ale to zas v omezeném prostoru modulu bude příšernost.
Osobně si myslím, že to, o co se pokoušíte je naprosto zbytečná práce.
Kolik těch kontaktů budete mít? Proč potřebujete jejich seznam ještě zobrazovat v nějakém modulu?
Ale takhle to zrovna nefunguje, potřebujete modul na zobrazení kontaktů Joomly, ale ten v instalaci neexistuje. Nebo můžete zobrazit obsah komponety, ale to zas v omezeném prostoru modulu bude příšernost.
Osobně si myslím, že to, o co se pokoušíte je naprosto zbytečná práce.
Kolik těch kontaktů budete mít? Proč potřebujete jejich seznam ještě zobrazovat v nějakém modulu?
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
12. dub 2019 01:19 - 12. dub 2019 01:28 #139874
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Tady je opět můj tip:
Vypadá to na web s výpisem pracovních zařazení a počtem pracovníků u každé pozice.
Pokud potřebujete modul s výpisem kategorií kontaktů a počtem pozic u každé kategorie na každé stránce dole pod článkem - ano nejlepší řešení je mít modul.
Ne tak jak zkoušíte Vy, možná jak píše Cony, i když se mi to nezdá
Pokud bych řešil tento problém jako zadání pro mé programátory bylo by jednoduché:
1. Vytvořit nový typ modulu - pro programátora co rozumí je to otázka 2-3h
Inspiraci bych vzal zde:
a. demo3.simplifyyourweb.com/trombinoscope - modul pro zobrazení výpisu kontaktů - jen pro inspiraci, pro Vás nevhodné
b. prostudoval bych položku menu Contact category a jeho view (tak jak psal Bong):
components/com_contact/views/category/tmpl/default.php - šablona pro view
components/com_contact/views/category/view.html.php - nutné kódy pro výpočet proměných a načtení modelu
Pak bych chtěl po programátorovi aby udělal nový typ modulu, který by měl template podobné bodu a, a v hlavním php bych použil kódy z view.html.php
Pro template můžete využít to svoje již udělané php za předpokladu že dodržujete joomla standardy frameworku.
2. Kodér co rozumí php je pak schopen během 2 hodin si upravit view v php jak potřebujete mít viditelné proměnné a nastylovat
3. Administrátor je pak schopen doplnit jazykové konstanty, zkontrolovat a otestovat, udělat instalační balíček - opět asi za 2-4h
Suma sumárum do 6-10h práce máte určitě plně funkční svůj modul, který můžete prodávat nebo nabízet zdarma ke stažení a který využívá plně interních core funkcí Joomla.
Pozitivní na tom pro Vás bude, že Vás to donutí naučit se programovat ve frameworku Joomla. A věřte, že modul je to to nejjednoduší co se naučit lze, sám jsem jich pár vytvořil.
Je to ta správná výzva pro Vás?
Vypadá to na web s výpisem pracovních zařazení a počtem pracovníků u každé pozice.
Pokud potřebujete modul s výpisem kategorií kontaktů a počtem pozic u každé kategorie na každé stránce dole pod článkem - ano nejlepší řešení je mít modul.
Ne tak jak zkoušíte Vy, možná jak píše Cony, i když se mi to nezdá
Pokud bych řešil tento problém jako zadání pro mé programátory bylo by jednoduché:
1. Vytvořit nový typ modulu - pro programátora co rozumí je to otázka 2-3h
Inspiraci bych vzal zde:
a. demo3.simplifyyourweb.com/trombinoscope - modul pro zobrazení výpisu kontaktů - jen pro inspiraci, pro Vás nevhodné
b. prostudoval bych položku menu Contact category a jeho view (tak jak psal Bong):
components/com_contact/views/category/tmpl/default.php - šablona pro view
components/com_contact/views/category/view.html.php - nutné kódy pro výpočet proměných a načtení modelu
Pak bych chtěl po programátorovi aby udělal nový typ modulu, který by měl template podobné bodu a, a v hlavním php bych použil kódy z view.html.php
Pro template můžete využít to svoje již udělané php za předpokladu že dodržujete joomla standardy frameworku.
2. Kodér co rozumí php je pak schopen během 2 hodin si upravit view v php jak potřebujete mít viditelné proměnné a nastylovat
3. Administrátor je pak schopen doplnit jazykové konstanty, zkontrolovat a otestovat, udělat instalační balíček - opět asi za 2-4h
Suma sumárum do 6-10h práce máte určitě plně funkční svůj modul, který můžete prodávat nebo nabízet zdarma ke stažení a který využívá plně interních core funkcí Joomla.
Pozitivní na tom pro Vás bude, že Vás to donutí naučit se programovat ve frameworku Joomla. A věřte, že modul je to to nejjednoduší co se naučit lze, sám jsem jich pár vytvořil.
Je to ta správná výzva pro Vás?
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
12. dub 2019 13:33 #139880
Odpověď od Cony
Moderátor
- je to nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak dostat v rámci šablony svůj vlastní kód do modulu. Podobně pro komponenty se dá použít přepis com_wrapper. Přepsat by se dal v podstatě jakýkoliv modul, ale pointa je v tom, že modul Vlastní obsah (popř. com_wrapper), sám o sobě nic nedělá, tj. nezatíží zbytečně bh svým kódem. Je to samozřejmě jednoúčelová záležitost, popírá to MVC (šablona obsahuje funkční kód), ale funguje to Pokud se nepletu používá to i LineLab ve svém template builderu...Rudolf napsal: Ne tak jak zkoušíte Vy, možná jak píše Cony, i když se mi to nezdá
13. dub 2019 12:58 #139890
Odpověď od zefo7
Uživatel
Dekuji za rychlou odpoved a rady.
Jak pise Rudolf, zrejme to necham na nejakeho programatora .
Preji hezky den.
Jak pise Rudolf, zrejme to necham na nejakeho programatora .
Preji hezky den.