Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Phoca Gallery verze 4.3.16 vydána
05. dub 2019 17:44 #139751
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Mohu se na to podívat trochu z business pohledu?
Jak mi přinese nový formát webp přínos, když budu
- importovat data feedem od dodavatelů do svého eshopu, kteří tento formát nepodporují
- exportovat na produkty na heuréku
- vytvářet feed pro velkoodběratele
Já ponechávám raději jpg nebo png a napojuji na online službu resize, která s png dosahuje stejných výsledků velikosti jako webp.
Vidím že máte radost jak to jde v joomla udělat a nastavit (to já taky občas, když se něco povede), ale širší souvislosti nevidím vyřešené
A nekamenujte men nebo se budu bát pokládat protivné dotazy
Jak mi přinese nový formát webp přínos, když budu
- importovat data feedem od dodavatelů do svého eshopu, kteří tento formát nepodporují
- exportovat na produkty na heuréku
- vytvářet feed pro velkoodběratele
Já ponechávám raději jpg nebo png a napojuji na online službu resize, která s png dosahuje stejných výsledků velikosti jako webp.
Vidím že máte radost jak to jde v joomla udělat a nastavit (to já taky občas, když se něco povede), ale širší souvislosti nevidím vyřešené
A nekamenujte men nebo se budu bát pokládat protivné dotazy
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
05. dub 2019 17:59 #139752
Odpověď od Petr
Začátečník
Je pravda že v tuto chvíli je to v nějakých věcech něco navíc spousta rozšíření i některé prohlížeče to ještě nepodporují, popř. pokud nahraju jenom webp tak mi to zase na Safari a starších IE nepojede a jsou s tím akorát problémy, ale např. u nás si potrpí na velké designové fotky na uvodní stránce a pokud snížím jen trochu kvalitu už se křičí že je to mázlé, přes tinypng se dostanu sice dost dolů ale s webp jsem se dostal s objemem těchto fotek na polovinu a nikdo nevidí rozdíl na kvalitě ale že to rychleji načítá.
Má to své pro a proti jako všechno.
Má to své pro a proti jako všechno.
06. dub 2019 01:24 #139754
Nepřinese nic. A vzhledem k prvotní informaci (přidání dalšího podporovaného formátu do PG) ani nemusí. Ve fotogalerii jako nová alternativa má jistě smysl.
Možná v budoucnu pokud si jej uživatelé oblíbí a samozřejmě autoři, jak webů tak rozšíření. Jenže to bez podpory MS to není možné
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Rudolf napsal: Jak mi přinese nový formát webp přínos, když budu ...
Nepřinese nic. A vzhledem k prvotní informaci (přidání dalšího podporovaného formátu do PG) ani nemusí. Ve fotogalerii jako nová alternativa má jistě smysl.
Možná v budoucnu pokud si jej uživatelé oblíbí a samozřejmě autoři, jak webů tak rozšíření. Jenže to bez podpory MS to není možné
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
06. dub 2019 11:28 #139755
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Pokud čtu správně ten odkaz, co sem vložil Cony:
caniuse.com/#search=webp
pak Edge WEBP podporuje, takže nás spíš zajímá čas (kdy IE opravdu už skoro nikdo používat nebude) a Safari.
Každopádně, když už WEBP používají všechny prohlížeče kromě Safari (IE je samostaná kapitola), dokonce s ním dokáže pracovat PHP a GD knihovna a na milovníky Pagespeedu je vyvýjen psychologický nátlak, aby tento formát používali, pak už je jen opravdu otázkou času, kdy se začne 100% používat.
A ten tlak na používání WEBP roste stejně jako roste fanatismus spojený s tématem rychlosti načítání stránky.
caniuse.com/#search=webp
pak Edge WEBP podporuje, takže nás spíš zajímá čas (kdy IE opravdu už skoro nikdo používat nebude) a Safari.
Každopádně, když už WEBP používají všechny prohlížeče kromě Safari (IE je samostaná kapitola), dokonce s ním dokáže pracovat PHP a GD knihovna a na milovníky Pagespeedu je vyvýjen psychologický nátlak, aby tento formát používali, pak už je jen opravdu otázkou času, kdy se začne 100% používat.
A ten tlak na používání WEBP roste stejně jako roste fanatismus spojený s tématem rychlosti načítání stránky.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook