Použití vlastních skriptů

epoxor
18. bře 2019 15:04 #139479
Dobré odpoledne,

dnes již podruhé se sem musím obracet z dotazem. Můj problém se týká vytvoření vytvoření (nalezení správce úkolů), který by byl úplně jednoduchý a nebyl nijak zbytečně složitý.

Představa je taková, že jsou vytvářeny úkoly, které jsou přiděleny uživatelům. Úkoly se v nějakém časovém rozmezí mají splnit. Nakonec by měl obsahovat možnost úkol označit jako splněný.
Navíc by se ze seznamu úkolů vygeneroval souhrn, ve kterém by byl vypsán seznam úkolů a u nich napsáno zda byly nebo nebyly splněny.

Takovouto (mini)aplikaci mám vytvořenou pomocí vlastních kódů s využitím PHP a MYSQL. Je nějaká reálná možnost tuto mojí aplikaci dostat do prostředí joomly? Případně neznáte někdo rozšíření, které by bylo podobné pro toto mé řešení?

Všem za rady moc děkuju a jsem otevřený novým myšlenkám..

Díky moc...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od epoxor
18. bře 2019 15:05 #139480
Ukázka vlastní "apky"...
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
18. bře 2019 15:17 #139481
Nejrozumnější způsob by asi byl přepsat skripty do podoby Joomla komponenty - viz základní tutorial .

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od epoxor
18. bře 2019 15:23 #139482
Díky za tip, určitě to prozkoumám. Přijde mi to, ale pro více souborovou apku s mými znalostmi jako nadlidský úkol. Nenapadá vás ještě jiná možnost?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
18. bře 2019 15:45 #139483
Iframe - ale budete řešit duplicitně přihlašování, stylování apod...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od epoxor
18. bře 2019 16:03 #139484
Super pomocí iframe se mi to povedlo. Takhle by mi to i vyhovovalo jen bych potřeboval nějak "potlačit" dvojí přihlašování. Je nějaká možnost, nastavit např. stejnou session jako je pro přihlášení v joomle, nebo tak něco?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
19. bře 2019 00:09 #139489
Pokud je obsah iframe ze stejné domény, cookie se předají tzn. šlo by i sdílet session. Musíte si do svého skriptu zavést framework Joomly, např nějak takto
define('_JEXEC', 1);
define('JPATH_BASE', '/absolutni/cesta/na/joomlu');
require_once JPATH_BASE . '/includes/defines.php';
require_once JPATH_BASE . '/includes/framework.php';
$app = JFactory::getApplication('site');
a pak už můžete pracovat s třídama Joomly, tzn např.
$user = JFactory::getUser();
if ($user->guest)
// nepřihlášen
else
// přihlášen
To je samozřejmě hodně zjednodušená verze, pokud má být obsah iframe dostupný komukoliv přihlášenému, nezávisle na právech.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od epoxor
11. dub 2019 09:11 #139841
Nevíte proč, by tato verze nefungovala v Chromu? :-) V mozile to normálně běží, explorer taky, ale v chromu píše nepřihlášen :-/

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
11. dub 2019 13:31 #139846
Zřejmě Chrome neposílá pro iframe cookie na server, zkontrolujte si to v Developer panelu. Zkoukněte zda je opravdu stejný server u ifrmae jako u stránky (včetně www, https atd.)...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.