Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Integrace emailu v Joomle

03. bře 2019 18:41 #139310
Integrace emailu v Joomle od epoxor
Uživatel
Zdravím všechny,

přemýšlím nad možností, jak propojit joomlu s emailem. Je nějaká možnost, jak dostat emaily do webové aplikace, tak abych nemusel pokaždé zvlášť chodit na webmail zřizovaný webhostingem?

Příklad od wedosu mám emaily a musím tam přes webmail.wedos.net, což je zdlouhavé a možnost přístupu z webových stránek bych velmi uvítal.

Samozřejmě vím, že je možnost nechat si emaily přeposílat na soukromý email, ale ne všichni moji uživatelé jsou schopni si toto nastavit.

Předem děkuju moc za rady. David

03. bře 2019 19:57 #139313
Odpověď od Pavel [byPV]
Začátečník
Zdravím Davide,

řekl bych, že žádný plnohodnotný webmail pro Joomla! neexistuje. Sice jsem ho osobně nikdy nepotřeboval (nevím moc k čemu bez nějakého dalšího propojení se systémem a navíc když existují kvalitní a dlouhodobě vyvíjené opensource webmaily), ale už jsem viděl pár diskusí v minulosti, kdy to někdo chtěl a co vím, tak nic nebylo. Jestli něco nového vzniklo, tak to netuším... Zkoušel jste google? Prakticky fakt nejde o nic jiného než "Webmail pro Joomla!".

Jen se zeptám, kdo přesně jsou ti "uživatelé"? Píšete o webmailu na hostingu, ale nepotkal jsem moc lidí, co to v reálu používá jinak než jako nouzovku pokud člověk nemá přístup ke svému PC či mobilu, kde má většina lidí oblíbeného mail klienta. Také pak píšete o možnosti přeposílání mailů, ale to mi přijde také dost ujeté. Pokud máte zřízen klasické e-maily k doméně, tak předpokládám máte na každém běžném hostingu (i FREE) možnost přistupovat k e-mailové schránce napřímo z klienta na PC či třeba toho mobilu přes protokoly POP3 či IMAP. Nastavení věřím není ani pro laiky zase tak složité. A pokud chce být někdo skutečně na e-mailu dostupný, tak předpokládám, že to je jediná správná možnost a ne nějaký webmail.

Jinak z principu si ani nemyslím, že webmail integrovaný v Joomla! bude lepší varianta než nějaký jiný vedle stojící webmail. Ušetříte možná pár kliknutí (než přistupovat jinam), ale s ohledem na soukromí / bezpečnost (vše a pro všechny "uživatele" se určitě bude ukládat v Joomla! DB, kde si to může kdokoli přečíst) a nezávislou funkčnost (vypadne web, vypadne e-mail), tak nevím nevím, jestli bych to chtěl mít integrované do webu.

P.

PS: Teoreticky si můžete vložit ten webmail z hostingu (nebo jiný, vlastní) do IFRAMu na webu, ale jestli to něco řeší, to fakt nevím ;-)...

Powered by Fórum