Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Virtuemart upgrade na 3.4.3

22. úno 2019 00:04 #139068
Virtuemart upgrade na 3.4.3 od vioxx
Uživatel
Dobrý den, moc bych prosil o radu. Původně jsem rozjel vícejazyčný eshop (více jazyků nepotřebuju) na VM 3.0.4, kde jsem měl v konfiguraci VM nastaveno - vícejazyčný obchod - English. Přidal jsem zboží. Eshop - objednávání a všechny formuláře (potvrzení objednávky zákazníkovi atd.) jsem měl v češtině.

Po ugrade na 3.4.3 se mi nezobrazily produkty ani kategorie (missing translation). V konfiguraci VM v nastavení jazyka přibyla oproti VM3.0 nabídka JAZYK ESHOPU. Tady musím mít nastavenou taky angličtinu, aby se zobrazovaly produkty. Proces objednávání je v češtině, ale ostatní formuláře - potvrzení - už jsou v angličtině. Když nastavím jazyk na CZ, zboží zmizí. Stejně tak i kombinace CZ + EN. Musí být EN+EN.

Chtěl bych mít nastavení CZ + CZ, ale to znamená přepsat názvy všech produktů a kategorií, ale to je otrocká práce. Je prosím nějaká jednodušší cesta? Export databází a podobné přepisy zatím asi nezvládnu. Joomla aktuální 3.9.3.

22. úno 2019 07:16 #139069
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Prvotní nastavení bylo špatně a teď s tím prostě budete muset žít nebo se toho zbavit.

Vy jste totiž do EN tabulek psal české texty a možná jste měl nastavenou Joomla language asi také špatně - dnes mi ta křišťálová koule na zjištění problému na webu, který nevidím moc nefunguje :DDDD

Na první pohled funkční, logicky špatně.

1. varianta manuální pomalá
- ponechat špatné nastavení (primární jazyk Eshopu EN, povolené jazyky Eshopu EN, CZ) a vytvořit manuálně české překlady (vyplnění CZ tabulek) tam kde je to třeba (produkty, kategorie, dopravy, platby, výrobce...)
Pak teprve můžete nastavit CZ (Joomla) - CZ (primární Virtuemart).

2. varianta manuální rychlejší
- zkopírovat obsah EN tabulek Virtuemartu do CZ tabulek virtuemart (je jich asi 8-X podle toho co máte nainstalované za doplňky)
a v administraci v Eshopu přeložit anglické texty v češtině na české (vyberete českou vlaječku, díky zkopírování obsahu tabulek EN uvidíte angličtinu a tu ručně púřepíšete a uložíte).

Pak jsou i jiné varianty nápravy Joomla a Virtuemartu na vytvoření jen CZ webu a eshopu, ale i zde bych doporučoval nakonec pracovat s mysql tabulkami eshopu a kopírovat si obsah EN tabulek.

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

22. úno 2019 20:19 #139104
Odpověď od vioxx
Uživatel
Děkuji za odpověď, pokusím se o tu druhou možnost, snad to zvládnu..
Poděkovali: Rudolf

22. úno 2019 20:42 #139106
Odpověď od Pavel [byPV]
Začátečník
Pokud jsem to pochopil správně, tak jde o český e-shop a problém je pouze v tom, že máte české popisky (produkty, kategorie, dopravy, platby, ...) uložené v tabulkách pro angličtinu a jinak e-shop komunikuje bez problému česky (když je nastaven na češtinu), ale jen nevidíte žádný obsah, je to tak?

Pokud ano, tak jak píše Rudolf Baláš, tak stačí skutečně jen zkopírovat všechna data z tabulek s příponou _en_gb do tabulek s příponou _cs_cz, nastavit e-shop na češtinu a máte pravděpodobně hotovo. Žádných dalších akcí či překladů již asi nebude třeba.

Pokud v těch českých tabulkách nic nemáte a nebo to můžete nejprve smazat, tak na to stačí jednoduchý SQL dotaz:
Code:
INSERT INTO `PREFIX_virtuemart_products_cs_cz` SELECT * FROM `PREFIX_virtuemart_products_en_gb`

Prefix dle Vaší DB a to samé zopakujete pro všechny tabulky viz výše...

25. úno 2019 13:10 #139174
Odpověď od vioxx
Uživatel
Pavle moc děkuji, přesně to je to, co jsem potřeboval.
Problém elegantně vyřešen :) ..

15. bře 2019 10:11 #139448
Odpověď od vioxx
Uživatel
Vše funguje jak má, ale teď jsem objevil jednu chybičku. V detailu zboží v EN verzi jsem používal vlastní pole - obrázky souvisejících produktů. Tyto se překopírovaly i do CZ verze, zobrazují se. Jenomže teď když vytvořím nový produkt nebo i klonuju starý, obrázky souvisejích produktů se nezobrazují. Pouze název, cena a hodnocení.

Powered by Fórum