Problém - rozsypané řazení ve Virtuemart

Vladimír
22. led 2019 09:04 - 22. led 2019 09:06 #138656
Zdravím,
nevím jak se to stalo, ale povšimnul jsem si po měsíci provozu eshopu, že mám rozsypané řazení viz obrázek.



Domníval jsem se, že je to způsobené porušenou šablonou, tak jsem ji přeinstaloval, ale nepomohlo. Jelikož došlo i k upgrade Virtuemart z 3.4.1 na 3.4.2, vrátil jsem i starší verzi, ale také to nepomohlo.

Rád bych se poradil, jestli co by s tím šlo dělati? Případně ideální by bylo, kdybych to dokázal celé odstranit, eshop je malý a nepotřebuji to.
Shop je www.hanamipigments.cz , použítá šablona je Horme Free, VirtueMart 3.4.2 a Joomla 3.9.2.
Budu rád za jakoukoliv informaci.
Vladimír
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
22. led 2019 10:01 - 22. led 2019 10:05 #138657
když změníte šablonu na protostar, dělá to taky?

Hlásí vám to chybu souboru www3.abstudiomost.cz/templates/horme_3/css/custom.css . Tušíte proč?
Poděkovali: Vladimír

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Vladimír
22. led 2019 10:22 #138658
Moc děkuju za reakci.

Zkusil jsem přepnout na protostar a vypadá to v pořádku.


Já jsem CSS styly vůbec neupravoval a tu chybu jsem nikdy nezaregistroval. Soubor custom.css tam vůbec není, proto ta hláška.
V.
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
22. led 2019 11:00 #138659
tak si zkuste buď přejmenovat soubor /templates/xxxxxxxx/html/com_virtuemart/category/default.php
nebo ho porovnat (za kódem if(!empty($this->orderByList)) { ?>) se souborem /components/com_virtuemart/views/category/tmpl/default.php.
Než něco začnete upravovat, tak si to zálohujte.

Já jsem CSS styly vůbec neupravoval a tu chybu jsem nikdy nezaregistroval. Soubor custom.css tam vůbec není, proto ta hláška.


Někde se vám tam chce načíst css z jiného webu. Najděte to a zrušte to.
Poděkovali: Vladimír

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Vladimír
22. led 2019 13:08 #138660
Porovnal jsem ty dva default.php soubory, ale jsou úplně rozdílné. V šabloně Horme 3 je zřejmě podstatně upraven. Nechci do toho moc zasahovat v PHP nejsem kovaný.
Nešlo by sekci řazení jen odstranit?
<?php if (!empty($this->products) && $this->showproducts) : ?>
  	<div class="orderby-displaynumber well well-sm">
  		<div class="vm-order-list small row">
  	    <div class="orderby-product <?php echo $col; ?>">
  				<div style="display: none">
  				<?php
  		      $search  = array('+/-', '-/+');
  		      $replace = array('', '');
  		      $orderby = $this->orderByList['orderby'];
  		      echo str_replace($search, $replace, $orderby);
            //var_dump($this->orderByList);
  		    ?>
  				</div>
          <label>
            <?php echo vmText::_('COM_VIRTUEMART_ORDERBY') ?>:
            <div class="input-group">
            <select id="product-orderby" on-Change="window.location=this.value"></select>
            <div class="input-group-btn">&nbsp;
            <a id="sorting" class="btn<?php echo $sort_dir != "0" ? " desc" : ""; ?>" title="<?php echo $sort_dir != "0" ? "ASC" : "DESC"; ?>"></a>
            </div>
            </div>
          </label>
  	    </div>
        <?php if (VmConfig::get ('show_manufacturers',1)) : ?>
  	    <div class="orderby-manufacturer <?php echo $col; ?> text-center">
  	      <?php if (!empty($this->orderByList['manufacturer'])) : ?>
  	  		<div style="display: none"><?php echo $this->orderByList['manufacturer']; ?></div>
          <label>
          <?php echo vmText::_('COM_VIRTUEMART_PRODUCT_DETAILS_MANUFACTURER_LBL') ?>
          <select id="manuf-orderby" on-Change="window.location=this.value"></select>
          </label>
          <?php endif; ?>
  	    </div>
        <?php endif; ?>
  	  	<div class="display-number <?php echo $col; ?> text-right">
	        <label>
	        <?php echo $this->vmPagination->getResultsCounter ();?>
	        <?php echo $this->vmPagination->getLimitBox ($this->category->limit_list_step); ?>
          </label>
  	    </div>
  	  </div>
  	</div> end of orderby-displaynumber -->
    <?php endif; ?>




Hlásí vám to chybu souboru www3.abstudiomost.cz/templates/horme_3/css/custom.css . Tušíte proč?


Hledal jsem, ale nic nenašel. Kde se Vám ta chyba projevila?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
22. led 2019 16:53 - 22. led 2019 16:56 #138663
to řazení se dá vyhodit, ale jen v kódu v nastavení to tuším nejde.

Nebo jen v CSS, kde si někde doplňte
.orderlistcontainer {
    display: none;
}

Zkoušel jste přejmenovat ten soubor /templates/xxxxxxxx/html/com_virtuemart/category/default.php ?

Ony se ty soubory asi budou lišit dost, protože ta šablona dá vlastní styl. Musíte si v nich vyhledat ten kód, co jsem psal.

volání souboru www3.abstudiomost.cz/templates/horme_3/css/custom.css vidím v consoli

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od zpetr
22. led 2019 17:27 #138667

volání souboru www3.abstudiomost.cz/templates/horme_3/css/custom.css vidím v consoli


on je celý web přesměrovaný na www3.abstudiomost.cz/eshop
Poděkovali: Vladimír

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
22. led 2019 22:10 - 22. led 2019 22:10 #138670

zpetr napsal:

volání souboru www3.abstudiomost.cz/templates/horme_3/css/custom.css vidím v consoli


on je celý web přesměrovaný na www3.abstudiomost.cz/eshop


aha, toho jsem si nevšiml, dík.
Pak tam asi chybí custom.css, když ho něco volá
Poděkovali: Vladimír

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Rudolf Baláš
22. led 2019 23:19 - 22. led 2019 23:21 #138671
Zdravím,

ten kód php co jste poslal neodpovídá tomu co máte nyní na webu.
Těžko hodnotit bez pohledu na ftp a do administrace, ale to může být způsobené tím, že:

- u této kategorie načítáte jiný styl zobrazení pro kategorii (ne default.php ze šablony Hero 3, ale něco jiného, vlastního)
- jiné důvody

Každopádně, ve výstupu Vám kus kódu na správný dropdown výběru hodnot pro řazení chybí. (sekce mezi <label></label>)

Srovnejte si s originální šablonou:
horme3.olympianthemes.com/index.php/categories/grid-layout

Tam jak vidíte je ten váš rozsypaný seznam skrytý, protože má správně podle toho Vašeho php styl display:none.
Takže když v prohlížeči přepíšete styl
<div class="orderby-product col-sm-4">
	<div style="display: none">

na
<div class="orderby-product col-sm-4">
	<div style="display: visible">


uvidíte ten svůj rozsypaný seznam, který se Vám náhle z ničeho nic objevil :)

Pokud nechcete vidět tento seznam pod sebou, najděte si v php tento kód
<div class="floatleft vm-order-list">
</div>

a tento div i vše co je v něm v php vymažte.

Bohužel nejsem schopen říct, kde ho najdete, protože neodpovídá kódu co jste poslal a může být skoro kdekoli :))))


Jinak samo se to neudělalo, vypadá to na zásah do kódu šablony nebo nastavení na kategorii v administraci.
A může to být taky tím, že Vám tam chybí ten custom.css jak psal Ernst
Poděkovali: Vladimír

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Vladimír
26. led 2019 11:24 #138705
Problém vyřešen. :)

Moc děkuji všem za rady a pomoc.

V.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.