Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

E-Shop pro Joomla

27. zář 2018 11:45 #137139
E-Shop pro Joomla od Martin
Začátečník
Prosím, poraďte mi profi e-shop pro Joomlu s nejvíce rozšířeními, atd. v češtině?

27. zář 2018 11:52 #137140
Odpověď od Cony
Moderátor
Těžko říct o si představujete pod "Profi eshop". Jen Vy víte co od eshopu čekáte. Zkuste Phoca Cart, Virtuemart, Hikashop, J2Store a další a vyberte si ten co Vám funkcemi nejvíc sedne.

01. říj 2018 19:37 #137151
Odpověď od Enyoj
Návštěvník
Profi eshop na Joomle bohužel NEEXISTUJE ... používám VM od roku 2008 a poslední web mi ladil sám velký "Franta" z Linelabu a musím říci, že to není to pravé ořechové.
Mám zkušenost i s obchodem na "míru" od Mirka Jiráska z Acceleru - tam bylo zklamání ještě větší.
Funkční profi shop bude za peníze.
Když to vezmu kolem a kolem tak při částce 500,- měsíčně jsem si koupil
a) Joomla + VM - na 6,5 let
b) Acceler na 11,5

Mám dva obchody a oba nejsou dle poslední legislativy.
Zkus InShop ... stránky vypadají tragicky, ale demo je na 60 dní zdarma. Manažer je také z pravěku, ale když se přeneseš přes "tuto kosmetiku" na získáš velice kvalitní obchod.

02. říj 2018 00:17 #137156
Odpověď od Cony
Moderátor
Inshop a podobné hotové řešení mají jednu nevýhodu, jsou funkčně omezené. Pokud se eshop rozjede, obvykle dřív nebo později narazíte na něco, co by jste rád změnil, nebo doplnil, a prostě to nelze. Na druhou stranu je to obvykle nejrychlejší cesta k eshopu.

Na Joomle není jen VM, ten bych řekl dlouhodobě ztrácí na konkurenci. Je to obrovský moloch, který si s sebou neustále vleče plno funkcí, které si myslím do základu nepatří, a strašlivě komplikují administraci, nasazení a aktualizace. Je na něj ale nejvíce rozšíření.

Dnes tu máme např. Phoca Shop, který je dle mne daleko jednodušší, navíc s výbornou českou podporou :) Jednoduchý shop lze udělat v J2Store, který má výhodu, že je založen na článkách, bude tedy dobře vypadat téměř s jakoukoliv zakoupenou šablonou. Složitější věci zase umí třeba Hikashop, kde lze definovat poměrně jednoduše (tedy v placené verzi) eshop s více prodejci, dražby, prodej sériových čísel apod.

02. říj 2018 10:47 #137158
Odpověď od Linelabcz
Admin
Opravím Conyho, je to Phoca Cart. Šablony pro Phoca cart zdarma najdete zde: www.linelab.org/templates-joomla

02. říj 2018 12:06 #137159
Odpověď od Enyoj
Návštěvník

Cony napsal: Inshop a podobné hotové řešení mají jednu nevýhodu, jsou funkčně omezené. Pokud se eshop rozjede, obvykle dřív nebo později narazíte na něco, co by jste rád změnil, nebo doplnil, a prostě to nelze.


Dovolím si nesouhlasit. Co přesně je omezené ? Nevíš co povídáš....
Ano je to "krabicové" řešení, ale je stále udržováno ve funkčním stavu (hlavně profesionálně) a to vidím jako hlavhí plus.
U InShopu existují externí firmy které jsou schopni doplnit požadované vlastnosti a grafiku dle libosti.

Joomlu používám od dob kdy to bylo ještě Mambo ... takže trocha zkušeností s provozem Joomly je.

Pokud nemáš základní znalosti php, html, css, js, ... tak bych do Joomly vůbec nešel ( kdybych to byl býval věděl ). Pokud tyto znalosti nemáš, bude udržení funkčního webu stát buď hodně času nebo ještě více peněz.

Powered by Fórum