Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Foto galéria, kde mám uložiť fotky?

08. čvn 2018 00:10 #136252
Foto galéria, kde mám uložiť fotky? od matusko
Návštěvník
Ahojte, nechcem mať fotky uložené priamo na mojej stránke. V minulosti som ich mal uložene v Google Foto, žiaľ Phoco import týchto fotografií už nepodporuje.

Moja otázka znie: kde konkrétne by som mohol uložiť moje fotografie(sociálnym sieťam ako facebook a google+ by som sa chcel vyhnúť) a akým modulom by som ich mohol importovať do joomly??

08. čvn 2018 14:46 #136262
Odpověď od H13
Admin

V minulosti som ich mal uložene v Google Foto, žiaľ Phoco import týchto fotografií už nepodporuje.


Jestli Phoca importem myslíš import pomocí Phoca Gallery, pak to funguje pořád stejně, viz. příklad: www.phoca.cz/phocacart (fotky jsou naimportovány přes Phoca Gallery). Co ale nefunguje, je to, že Google Photos záměrně neumí vytvořit veřejné album, která by se dala importovat. Pokud jsi si ale taková alba vytvořil před Google Photos (v Picase, nebo Google+), pak fotky z těchto albumů jdou neustále importovat.

Pokud to jde, doporučil bych zobrazovat fotky z vlastního serveru, protože v poslední době je situace externích fotek (externích komponent) velmi tragická, buď službu zruší úplně (Picasa), nebo zakážou dělat alba, které lze importovat (Google Photos), nebo pořád mění API (Facebook API). Navíc externí služby teď bojují s GDPR a cookie policy. :-( To, znamená, že i když něco najdeš, může to být otázka chvíle, kdy to zase přestane fungovat :-( :-( :-(

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum