Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Výpis dle parametrů - custom fields nebo K2?
05. čvn 2018 17:48 #136199
Ahoj. Potřebuji prosím poradit s následující věcí: budu mít cca 50 výrobků, které mají technická data. Lze si to představit např. jako auta v autobazaru - výkon v kW, najeté kilometry,..atd.. A já nyní potřebuji zobrazit výrobky jenom s určitým výkonem - třeba zobrazit všechna auta s výkonem 100 kW.
Jak by se to dalo jednoduše vyřešit? Nešlo by to přes Custom fields? Nebo to musím řešit pomocí K2? Těch položek nebude moc (cca 50) tak přemýšlím o co nejjednodušším řešení. K2 mi přijde dost robustní na těch pár položek.
Jak by se to dalo jednoduše vyřešit? Nešlo by to přes Custom fields? Nebo to musím řešit pomocí K2? Těch položek nebude moc (cca 50) tak přemýšlím o co nejjednodušším řešení. K2 mi přijde dost robustní na těch pár položek.
05. čvn 2018 18:48 #136200
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
V článcích jdou pro tyto účely využít Vlastní pole a podobně fungují i třeba Štítky.
Když se použije rovnou nějaký shop, třeba Phoca Cart, klidně v režimu katalog, tak lze využít Specifikace produktů nebo Atributy.
Když se použije rovnou nějaký shop, třeba Phoca Cart, klidně v režimu katalog, tak lze využít Specifikace produktů nebo Atributy.
06. čvn 2018 07:15 #136205
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
No mě právě (kromě štítků) napadly ty vlastní pole (custom fields). Ale jde (podobně jako u štítků) vypsat články, které mají ve vlastním poli určitou hodnotu? (např. výkon motoru u auta v kW)? U štítků je možnost udělat Typ položky nabídky - Označené položky - a vyberu štítek. Ale u custom fields nic takového nemohu najít.
Jak vypíšu Seznam článků, které mají ve vlastním poli konkrétní hodnotu?
Jak vypíšu Seznam článků, které mají ve vlastním poli konkrétní hodnotu?
06. čvn 2018 14:29 #136218
Odpověď od Bong
Moderátor
V Joomle to není. Divím se, že pro tak silný nástroj, jako jsou vlastní pole, nic dalšího nepřidali...
Je třeba použít nějaký externí modul pro filtrování extensions.joomla.org/tags/custom-fields/
Pak to lze využít prakticky stejně jako v shopu. Když se člověk podívá na demo třeba JA Megafilter ja-megafilter-content.demo.joomlart.com/# tak mě napadá, že až někdo vyrobí modul pokladny, tak nebudou shopy potřeba...
Je třeba použít nějaký externí modul pro filtrování extensions.joomla.org/tags/custom-fields/
Pak to lze využít prakticky stejně jako v shopu. Když se člověk podívá na demo třeba JA Megafilter ja-megafilter-content.demo.joomlart.com/# tak mě napadá, že až někdo vyrobí modul pokladny, tak nebudou shopy potřeba...
06. čvn 2018 17:54 #136220
Odpověď od Cony
Moderátor
Rozhodně zajímavé, ale pokud dobře koukám, má to obrovskou nevýhodu - nahraje to na začátku všechny články nezávisle na filtrování a stránkování a filtruje už jen javascriptem. Pro rozsáhlejší kategorii by se to asi požít nedalo...Bong napsal: Když se člověk podívá na demo třeba JA Megafilter ja-megafilter-content.demo.joomlart.com/# ...
Poděkovali: Bong
07. čvn 2018 10:26 #136234
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
já něco podobného mám -
www.diochi.cz/produkty
Tady jsem použil jen pár filtrů, ale lze filtrovat dle libovolného množství dodatečných polí.
Je to kombinace k2 a www.joomlart.com/documentation/joomla-component/ja-k2-filter
Tady jsem použil jen pár filtrů, ale lze filtrovat dle libovolného množství dodatečných polí.
Je to kombinace k2 a www.joomlart.com/documentation/joomla-component/ja-k2-filter