Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
Facebook comments plugin - zoufalství

Cony napsal: Je to otázkou META dat.
Zkuste n3t METa plugin , zatím není oficiální release, ale funguje.
Jak bude sdílení na FB vypadat můžete otestovat v Sharing Debugger
vyzkoušel jsem, sice v debugeru ukazuje pořád stejný obrázek, když dám ale sdílet článek je tam obrázek z článku super, ale zase to rozhodilo písmo, kódovaní u zdíleného příspěvku
edit: u nekterých článkú to hodí obrázek z článku no rozhodí písmo kódování, u njěkterých ponechá dobré písmo no pořád tam cpe ten stejnej obrázek
www.iskraholic.sk/index.php/51-zlu-jesen...menit-na-vybornu-jar

www.phoca.cz/phoca-open-graph-plugin
existuje ve variantě "content" pro články ale také pro celou stránku ve variantě "system"
To, jaké obrázky se sdílejí, je popsáno zde:
www.phoca.cz/documents/70-phoca-open-gra...images-in-open-graph (vlevo je přepínač jazyků, tak si to můžeš přečít is v češtině)
A pro komentáře nebo share ikony můžeš použít:
www.phoca.cz/phoca-facebook-comments-module
Demo zde:
www.phoca.cz/news/963-phoca-guestbook-3-0-7-released
sdílení obrázků se řídí podle meta tagů.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Zkuste stáhnout aktuální verzi a přeinstalovat.ivino napsal: vyzkoušel jsem, sice v debugeru ukazuje pořád stejný obrázek, když dám ale sdílet článek je tam obrázek z článku super, ale zase to rozhodilo písmo, kódovaní u zdíleného příspěvku
edit: u nekterých článkú to hodí obrázek z článku no rozhodí písmo kódování, u njěkterých ponechá dobré písmo no pořád tam cpe ten stejnej obrázek
V nastavení pluginu se dá nastavit výchozí obrázek, pro ne článkové stránky.
To že tam je furt ten starý obrázek je kvůli cache FB, V tom debuggeru je tlačítko Scrape again, to natáhne popis znovu.

H13 napsal: Zkus se podívat na Phoca Open Graph Plugin:
www.phoca.cz/phoca-open-graph-plugin
existuje ve variantě "content" pro články ale také pro celou stránku ve variantě "system"
To, jaké obrázky se sdílejí, je popsáno zde:
www.phoca.cz/documents/70-phoca-open-gra...images-in-open-graph (vlevo je přepínač jazyků, tak si to můžeš přečít is v češtině)
A pro komentáře nebo share ikony můžeš použít:
www.phoca.cz/phoca-facebook-comments-module
Demo zde:
www.phoca.cz/news/963-phoca-guestbook-3-0-7-released
sdílení obrázků se řídí podle meta tagů.
tak jsem to vyzkoušel a nic se nezměnilo, do každé záložky( možnosti článku, doporučených i kategorie) v nastavení jsem dal cestu k obrázku ale nic, skusil jsem i modul phoca facebook commnents no ten komentáře nezobrazil vúbec, zajímavý je že u nekterejch článkú zobrazí při share obrázek z článku ale rozhodí kódovaní nadpisu a u jinejch pořád cpe ten samej obrázek, kterej z článkem nic nemá ale písmo nadpisu je OK

Ad žádná změna - jak jsem psal výše, FB výsledky cacheuje, aby se změny projevili musíte do toho share debuggery a kliknout na Scrape again.